Slimme rookmelders geven je een geluidsmelding en een melding via een app op je smartphone indien het toestel rook of brand detecteert. In de markt zijn er ook nog slimmere rookmelders waardoor je niet telkens weer een stoel moet pakken om de slimme rookmelder manueel aan het plafond af te zettten in het geval van vals alarm. Denk maar bijvoorbeeld aan wanneer je tijdens het koken per ongeluk iets laat aanbranden en vervolgens je rookmelder afgaat. Bij sommige andere modellen van slimme rookmelders kan je het toestel gewoon afzetten met een simpele druk op een knop de in app. Eventuele meldingen zijn daarenboven ook niet beperkt tot 1 smartphone of tablet. Iedereen van je gezin kan tegelijkertijd een melding krijgen op zijn of haar smartphone of tablet.
De meeste slimme rookmelders, testen zichzelf op regelmatige basis om te zien dat alles nog werkt naar behoren. Met de app kan je zelf deze testen laten opvoeren op een moment dat voor jou het beste past. Daarbij kan je dan nog een uitgebreid verslag lezen op je smartphone over de status van je slimme rookmelder. Zijn de batterijen van je slimme rookmelder bijna leeg? Dan krijg je hier ook meteen een melding van op je smartphone. Sommige modellen van slimme rookmelders kunnen ook nog het onderscheid maken tussen vuur dat zich snel uitbreidt of net niet, detecteren koolstofmonoxide, iets wat voor het menselijk oog en geurzin niet waarneembaar zijn.
Bij sommige slimme rookmelders, kan de statusindicator ook nog dienst doen als verlichtingslampje. Hiermee kan je eenvoudig de status van je slimme rookmelder controleren wanneer je bijvoorbeeld 's nachts even naar het toilet gaat. De kleur die de slimme rookmelder weergeeft, kan wijzen op een mogelijk gevaarlijke situatie van rookvorming en in uiterste nood, zal ook het alarm van de slimme rookmelder afgaan in het geval het effectieve rook of koolstofmonoxide detecteert.
Meer nog, sommige slimme rookdetectors zijn uitgerust met een vochtigheidsmeter zodat de rookmelder niet afgaat wanneer je een douche of bad aan het nemen bent om het aantal valse alarmen in te perken.
Het meest belangrijke is dat je zo snel als mogelijk geïnformeerd wordt over het begin van een brand of rookvorming. Op de juiste plaats je rookmelder installeren is dus letterlijk van levensbelang. Plaats een slimme rookmelder op elke verdieping van je woning en bij voorkeur in ruimtes die uitgeven op andere ruimtes binnen die verdieping. Op die manier kan een eventueel geluidssignaal zich optimaal verspreiden over de hele verdieping.
Een slimme rookmelder op batterijen , beperkt de plaatsingsvrijheid tot de nabijheid van een stopcontact niet. Je plaatst de slimme rookmelder dus eenvoudig op net de juiste plaats waar jij deze wil ophangen. Het nadeel hierbij is dat je de lege batterijen wel dient te vervangen.
Een slimme rookmelder met een ingebouwde batterij, heeft over het algemeen een autonomie van 10 jaar. Je zal dus geen batterijen meer moeten vervangen maar eenvoudigweg een nieuwe slimme rookmelder plaatsen wanneer de huidige de geest gegeven heeft. Dergelijke slimme rookmelders zijn iets duurder in aankoop maar makkelijker in termen van onderhoud.
Bij slimme rookmelders die voeding krijgen van het elektriciteitsnetwerk, heb je uiteraard geen batterijen nodig. Desondanks zijn deze slimme rookmelders toch uitgerust met een noodbatterij om eventuele stroomonderbrekingen op te vangen. Het nadeel van een dergelijke slimme rookmelder is dat je deze enkel kan ophangen in de nabijheid van een stopcontact.
Voor 22u besteld, morgen geleverd.
Haal af in onze winkels.
Altijd eentje in de buurt.
Eenvoudig retourneren.