Lenteschoonmaak - ontdek onze tips!

Lenteschoonmaak: ontdek onze tips!

Kijk jij er ook al naar uit om de lente in huis te halen? Kan je niet wachten om de tuinmeubelen van onder het stof te halen? We geven je alvast 10 tips voor de perfecte lenteschoonmaak, zodat je optimaal kan genieten van die eerste zonnestralen!

 

1. Checklist

Maak een overzichtelijke checklist met de zaken die je zeker wil aanpakken. Koppel ook concrete tijdstippen aan jouw checklist: een goede planning is het begin van alles!

2. Maak je terras schoon

Is jouw terras ook aangeslagen uit de regenachtige Belgische winter gekomen? Hoog tijd voor een goede poetsbeurt dus! Vermijd voor het schrobben van je terras chemicaliën zoals chloor of bleekwater. Deze producten zijn schadelijk voor het milieu, en dus ook voor het groen rond jouw terras. Je kan bijvoorbeeld ook wat (breker)zand over jouw terras gooien, water erbij en schuren maar!

3. Poets je ramen

Niets is mooier dan de eerste zonnestralen te bewonderen vanuit je woning door heldere ramen zonder vegen of regendruppels. Geef jouw ramen en (glazen) deuren daarom een goede poetsbeurt. Je kiest hiervoor best geen al te zonnige of regenachtige dag. Regendruppels of zonnestralen vermoeilijken immers het poetsen. Last van vegen na het poetsen? Probeer eens met een droge doek of een stuk papier over je ramen te gaan na het poetsen.

 

4. Welkom groen!

Haal enkele kleurrijke planten, bloemen of verse kruiden in huis. Ze stralen niet alleen lente uit, ze zuiveren ook de lucht in huis. Bovendien ruikt de geur die ze door het huis verspreiden niet alleen hemels fris, ze verlagen ook nog eens het stressgehalte en zorgt voor een goed humeur.

5. Haal je tuinmeubelen van onder het stof

Niets zo gezellig dan een zomerse avond op je eigen terras. Geef je tuinmeubelen een grondige poetsbeurt en je houten meubelen eventueel een nieuwe waxlaag, ze zullen nieuwer lijken dan ooit tevoren! Al je tuinmeubelen geïnstalleerd in je tuin? Zet je even in je comfortabelste tuinstoel, sluit je ogen, en je zal de eerste barbecue al kunnen ruiken!

6. Berg je winterspullen op

Sluit de winter op in je berging of garage voor de komende maanden. Je zal de temperatuur meteen voelen stijgen en je zal je meer dan ooit klaar voelen voor een hete zomer. Durf gerust ook selectief te zijn: zal je sommige spullen volgend jaar niet meer gebruiken? Doe er iemand anders een plezier mee, verkoop ze op een tweedehandsbeurs of breng ze naar het containerpark.

7. Rijd de eerste keer je gras af

Ook al is je gras nog niet zo heel lang, haal je grasmachine toch al maar een eerste keer boven. Zo is je tuin op en top klaar voor de nakende zomer. En geef toe: de geur van vers gemaaid gras doet je toch helemaal al wegdromen van een zomerse namiddag?

8. Controleer de keukenkastjes

Haal je keukenkastjes een voor een leeg en controleer de vervaldatums van al je voedingswaren. Je zal zien dat je opeens veel meer ruimte hebt, die je kan benutten om al wat zomerse spullen in huis te halen. Oh ja, nu je kastjes toch eens volledig leeg zijn: laat de kans niet liggen om ze ook even grondig schoon te maken!

9. Alles gaat beter met een streepje muziek

Maak een leuke, zomerse lijst met muziek waar je vrolijk van wordt. Het zal je enorm helpen om je grote lenteschoonmaak te trotseren. Bovendien zal je sneller werken én zal de tijd voorbij vliegen, je zal dus veel meer gedaan krijgen en de het lijkt alsof je maar een korte tijd bezig bent geweest!

10. Na de inspanning... de ontspanning!

Aha! De leukste tip uit dit lijstje! Vergeet niet te genieten van jouw harde werk. Neem even tijd voor jezelf, je hoeft je na dit harde werk zeker niet schuldig te voelen om je in de zetel te zetten met een goed boek en een lekker glas wijn. Je hebt het verdient!

 

Nog hulp nodig bij jouw lenteschoonmaak? Deze producten zullen het jouw zeker makkelijker maken: