Lenteschoonmaak - ontdek onze tips!

Lenteschoonmaak: ontdek onze tips!

De Lente is officieel begonnen! Nu we met z’n allen noodgedwongen thuis moeten blijven is dit hét uitgelezen moment om van start te gaan met de grote lenteschoonmaak. Kan jij ook niet wachten om je tuinmeubelen van onder het stof te halen of je terras weer summer proof te maken? Wij geven je alvast 10 tips voor de perfecte lenteschoonmaak, zodat je huis er in geen tijd weer spic en span uitziet!

 

1. Checklist

Maak een overzichtelijke checklist met de zaken die je zeker wil aanpakken. Koppel hieraan ook concrete tijdstippen: een goede planning is het begin van alles!

2. Maak je terras schoon

Is jouw terras ook aangeslagen uit de regenachtige Belgische winter gekomen? Hoog tijd voor een goede poetsbeurt dus! Vermijd voor het schrobben van je terras chemicaliën, zoals chloor of bleekwater. Deze producten zijn schadelijk voor het milieu, en dus ook voor het groen rond jouw terras. Gooi er daarintegen wat (breker)zand op. Water erbij en het schuren kan beginnen!

3. Poets je ramen

Niets is mooier dan de eerste zonnestralen te bewonderen vanuit je woning door heldere ramen zonder vegen of regendruppels. Geef jouw ramen en (glazen) deuren daarom een goede poetsbeurt. Je kiest hiervoor best geen al te zonnige of regenachtige dag. Regendruppels of zonnestralen vermoeilijken immers het poetsen. Nadien last van vegen? Probeer dan eens met een droge doek of een stuk papier over je ramen te gaan na het poetsen.

 

 

4. Welkom groen!

Haal enkele kleurrijke planten, bloemen of verse kruiden in huis. Ze stralen niet alleen lente uit, ze zuiveren ook de lucht in huis. Bovendien ruikt de geur die ze door het huis verspreiden niet alleen hemels fris, ze verlagen ook nog eens het stressgehalte wat zorgt voor een goed humeur.

5. Haal je tuinmeubelen van onder het stof

Niets is zo gezellig dan een zomerse avond op je eigen terras. Geef je tuinmeubelen een grondige poetsbeurt en je houten meubelen eventueel een nieuwe waxlaag, ze zullen nieuwer lijken dan ooit tevoren! Al je tuinmeubelen geïnstalleerd in je tuin? Zet je even in je comfortabelste tuinstoel, sluit je ogen, en je zal de eerste barbecue al kunnen ruiken!

6. Gordijnen, ze verdienen ook een wasbeurt!

Gordijnen wassen, het is vaak een hele klus. Maar wist je dat heel wat gordijnen gewoon in de wasmachine mogen? Klop ze eerst en vooral voorzichtig uit om ze van het oppervlakkige stof te ontdoen, lees nauwlettend de wasvoorschriften en stop ze vervolgens in de wasmachine. Eenmaal gewassen, mag je ze gerust opnieuw vochtig op de rails hangen. Zet je ramen en deuren tot slot goed open zodat ze snel drogen. Je kamers zullen in een mum van tijd weer fris ruiken waardoor je zelf meteen kan gaan genieten van een zomers gevoel!

7. Rijd de eerste keer je gras af

Ook al is je gras nog niet zo heel lang, haal je grasmachine toch maar al eens een eerste keer boven. Zo is je tuin op en top klaar voor de nakende zomer. En geef toe: de geur van vers gemaaid gras doet je toch helemaal al wegdromen van een zomerse namiddag?

8. Vergeet de muren en plafonds niet!

Ga je net beginnen met het kuisen van de keuken of de slaapkamer? Dan begin je best bovenaan om vervolgens onderaan te eindigen. Maak de bovenkant van je kasten schoon, haal spinnenwebben weg, kuis de raamkozijnen enz. Het overgebleven stof of vuil dat op de grond valt, kan je vervolgens gemakkelijk opkuisen. Geen dubbel werk dus!

9. Alles gaat beter met een streepje muziek

Maak een leuke, zomerse lijst met muziek waar je vrolijk van wordt. Het zal je enorm helpen om je grote lenteschoonmaak te trotseren. Bovendien zal je sneller werken én zal de tijd voorbij vliegen! Je zal dus veel meer gedaan krijgen waardoor het lijkt alsof je maar een korte tijd bezig bent geweest! Bekijk ook zeker onze "Krëfel houdt je in beweging!" speellijst op Spotify. We wedden dat je jezelf betrapt op dansen terwijl je stofzuigt!

10. Na de inspanning... de ontspanning!

Aha! De leukste tip uit dit lijstje! Vergeet niet te genieten van jouw harde werk. Neem even tijd voor jezelf, je hoeft je na dit harde werk zeker niet schuldig te voelen om je in de zetel te zetten met een goed boek en een lekker glas wijn. Je hebt het verdient!

 

Nog hulp nodig bij jouw lenteschoonmaak? Deze producten zullen het jouw zeker makkelijker maken: