SDA-Lichaamsontharing-banner
SDA-Lichaamsontharing-banner
SDA-Lichaamsontharing-banner

Lichaamsontharing

Wil je beginnen met het ontharen, maar je weet niet wat het verschil is tussen een Ladyshave, epilator en IPL? Zoek niet verder! We leggen het je allemaal uit.
Deel
SDA-Lichaamsontharing-2

Ladyshave

De ladyshaves worden gezien als de grote vervanger van het scheermesje. Het effect is volledig hetzelfde. De haarwortel wordt niet verwijderd waardoor je snel terug stoppels kan voelen. Het grote voordeel aan een ladyshaver is dat het snel is, volledig pijnloos en de mesjes moeten hierbij veel minder snel vervangen worden dan bij het traditionele scheermesje.

Wat zijn de mogelijkheden? Met een ladyshave kan je zowel droog als nat scheren. Bij nat scheren wordt er vaak gebruik gemaakt van scheerschuim. *Let op: hiervoor moet je wel een toestel hebben dat tegen het water kan.

Waar moet je voornamelijk op letten? Accuduur en oplaadbaar? Hoe lang wil je het toestel kunnen gebruiken zonder het te moeten opladen? Reiniging? Is het toestel gemakkelijk te reinigen of neem je liever één dat een zelfreinigingsfunctie heeft. Gevoelige huid? Wie een gevoelige huid heeft moet altijd opletten met wat ze kopen. Er zijn ladyshaves op de markt die hierop speciaal gericht zijn.

De prijs van een ladyshaver hangt voornamelijk af van het aantal opzetstukken die worden meegeleverd.

SDA-Lichaamsontharing-3

Epilators

Epilators zijn één van de populairste methodes om omgewenste haartjes te verwijderen. Je kan het een beetje vergelijken met wax. Je verwijdert de haartjes en de wortel waardoor je ten minste twee tot max 6 weken een volledig gladde huid hebt.

De haartjes worden bij epilators verwijderd via een roterende kop waarin verschillende pincetten zijn bevestigd. Epileren is gekend als een vrij pijnlijke methode al zijn de laatste jaren modellen ontwikkeld die mee onder de douche of zelfs mee in bad kunnen worden genomen waardoor de pijn draagbaarder wordt.

Het grote voordeel aan epileren is ook dat het naarmate de tijd je haartjes minder snel teruggroeien of een pak dunner worden. Bij sommige vrouwen kan dit natuurlijk minder snel gaan dan bij andere. Je moet ook al heel wat epileersessies achter de rug hebben om het verschil echt te beginnen merken.

De goedkoopste epilators beginnen ongeveer bij 20 euro. De prijs loopt vaak op door het aantal opzetstukken dat bij het apparaat worden geleverd. Dit kunnen scrubborstels zijn of opzetstukken voor de gevoelige zones, massagekop, trimmers,...

SDA-Philips-Ontharing-16

IPL ontharing

Sinds enkele jaren bestaat er een nieuwe techniek om te ontharen namelijk IPL. Hierbij zorgt een speciale laser ervoor dat haartjes met de wortel worden verwijderd voor een gladde huid voor een langere periode. Bij de laserontharing is ook bewezen dat na een bepaalde periode van gebruik haartjes minder terugkomen of zelfs nooit meer.

Wat gebeurt er juist tijdens een laserbehandeling? Door de warmte van lichtpulsen worden de haarzakjes in ruststand gebracht/ vernietigd waardoor de haren uitvallen en je huid zijdezacht wordt. Wanneer je de behandeling regelmatig blijft herhalen, blijft de ongewenste haargroei na een tijd ook weg.

Is het schadelijk voor de gezondheid? Neen, maar het is aangeraden enkel erkende producten te gebruiken. Laserontharing werkt echter ook niet altijd voor iedereen. Bij rood, lichtblond of wit/grijs haar is laseren niet geschikt. Ook voor mensen met een donkere huid is het niet aangeraden om IPL te gebruiken.

De prijs van laserapparaten ligt gemiddeld veel hoger dan de prijzen voor een epileertoestel of een ladyshave. De gemiddelde prijs begint hier vaak vanaf de 100 euro en gaat tot 400/500 euro of meer.

Merken

Afbeeldingen-site

Philips

Ontdek hier alle info over onze Philips apparaten!

Ontdek meer
SDA-Lichaamsontharing-1

Braun

Ontdek hier alle info over onze Braun apparaten!

Ontdek meer
Volg ons

Ontdek onze socialemediakanalen

Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geüpdatet op 16 dec. 2022
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024