banner zomer

 

Welke soort koffie/thee apparaat past het best bij jou?

 

 

Op zoek naar een koffie/ thee apparaat? Wij helpen je graag op weg. De verschillende soorten en termen worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies jij het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Loop dan gerust eens binnen in één van onze 74 winkels.

 

 

 

 
Espressomachine
 

Heb je altijd al een koffiemachine willen hebben dat de perfecte Italiaanse uitstraling heeft en waar je het gevoel krijgt zelf je koffie te kunnen maken zoals een echt koffiekenner?

Met een pistonmachine voel je jezelf een echte kenner omdat je het apparaat volledig manueel moet gaan bedienen. Bepaal je hoeveelheid koffie, de maling (heel fijn of juist heel grof), de warmte, de waterhoeveelheid enz. Met dit soort machine heb je precisie en ervaring nodig maar na enkele keren uitproberen, verkrijg je jouw perfect gezette koffie.

Een pistonmachine werkt met een mechanische zuiger die het water door de koffie heen drukt. Sommige pistonapparaten beschikken ook over een stoompijpje. Hiermee maak je niet alleen verrukkelijke koffie, maar ook nog eens een perfecte cappuccino! *In sommige gevallen zijn er ook ESE-pads beschikbaar: voorverpakte pads met gemalen koffie.

> Ontdek hier alle espressomachines

Barbecue

 
Automatische espressomachine
 

Geniet van een breed scala aan traditionele koffies met slechts één druk op de knop! Bepaal je kopgrootte, de sterkte, de maalgraad, de warmte van het water enz. en dit op de meest eenvoudige manier. In tegenstelling tot een pistonmachine moet je hier niet perse veel kennis hebben over het maken van koffie.. je moet enkel goed weten wat je wel en niet lekker vind.

Waar moet je wel goed naar kijken als je een automatische espressomachine koopt? Eerst en vooral naar het water- en bonen reservoir. Zorg ervoor dat beide groot genoeg zijn en aangepast aan je wensen. Wil je enkel werken met koffiebonen of moet de machine ook kunnen werken met gemalen koffie? Een heetwaterfunctie is vaak ook een mooie toevoeging aan de machine. Hiermee kan je gemakkelijk een tas thee maken of water voorzien voor een soepje.

De dag van vandaag hebben vele toestellen ook de mogelijkheid tot gebruikersprofielen. Bepaal zelf zoveel mogelijk de samenstelling van je koffie zonder deze elke keer opnieuw te moeten instellen. Persoonlijke gebruikersprofielen geven je de mogelijkheid om recepten op een gemakkelijke manier op te slaan en te hergebruiken.

Gourmet

Gourmet

Geïntegreerd melkreservoir:
Een geïntegreerd melkreservoir hoort bij de machine en neemt haast nooit extra plaats in beslag. De werking hiervan is heel eenvoudig. Bevestig het gevulde reservoir en de machine doet de rest. Het schoonmaken kan wel een lastige klus zijn, al bestaan er de dag van vandaag wel al gemakkelijke demonteerbare modellen.

Gourmet

Melkslang:
Een melkslang verbind je met een apart melkreservoir of met een losstaand brik/glas melk.Vervolgens druk je op de knop en wordt de melk automatisch opgezogen door de machine. De melkslang is gemakkelijk omdat enkel de kan achteraf gereinigd moet worden. De meeste machines reinigen het slangetje zelf met heet water.

Gourmet

Stoompijpje:
De 3de en laatste manier is werken via een stoompijpje. Hierbij bepaal je volledig zelf hoe lang je de melk stoomt. Dit is in het begin misschien even zoeken maar eens je, je eigen voorkeur gevonden hebt, gaat het allemaal vanzelf. Het stoompijpje maak je schoon met een licht vochtige doek.

 
Koffiezetapparaat
 

Ga je liever voor de traditionele koffiemachine waarbij je in mum van tijd een volle kan koffie kan maken. Wat zijn hiervoor de benodigdheden? Een koffiefilter, enkele scheppen gemalen koffie en water.

Welke functies kunnen bij dit soort toestellen zeker van pas komen? We sommen ze even op. Kijk eerst en vooral eerst naar de grootte het waterreservoir. Hoeveel tassen koffie kan je maximaal zetten bij het maken van een volledig kan koffie? Wanneer je vrienden en familie op bezoek krijgt wil je toch in één keer enkele tassen kunnen voorzien. Ook wanneer je niet direct de koffie kan uitschenken, is het belangrijk dat deze een tijdje warm kan blijven. Een warmhoudfunctie komt hier dus goed van pas. Ben je ’s morgens gehaast en wil je direct een tas koffie nemen ondanks het toestel nog aan het lopen is? In dit geval moet je kijken naar een koffiezet met druppelstopsysteem. Eens je de kan vanonder het toestel haalt, moet het doorlopen van de koffie worden onderbroken.

Verder zijn er nog enkele andere handige opties die beschikbaar kunnen zijn op een koffiezetapparaat. Een ontkalkingsindicatie voor een langere levensduur en verzekering voor de optimale smaak. Kabelopslag waardoor je het toestel gemakkelijk kan opbergen of proper kan etaleren in je keuken en de beschikbaarheid van intensiteitsinstellingen waardoor je gemakkelijk kan kiezen tussen milde, normale of een sterke kop koffie.

> Ontdek hier alle koffiezetapparaten

Smoothies

 
Nespresso
 

Nespresso werkt met een eenpersoonscapsule waarin precies de gepaste hoeveelheid koffie zit. Ze hebben een assortiment van zo’n 28 verschillende koffiemelanges zodat ieder zijn eigen smaak kan terugvinden. Verschillen bij Nespressomachines liggen voornamelijk bij de instelmogelijkheden: watervolume, stoompijpje of melkreservoir, opvangbakje voor lege capsules, opwarmtijd, enz. Nespresso maakt sinds kort ook onderscheid tussen 2 soorten machines/ technieken. Nespresso Original en Nespresso Vertuo.

Nespresso Original®: Ben je een espresso- of een lungo fan dan kan je kiezen uit de Essenza Mini, CitiZ of Inissia. Deze modellen zijn kleiner en compacter op vlak van design voor snelle en eenvoudige espresso’s. De Expert daarentegen maakt een persoonlijke koffiebeleving mogelijk door de keuze uit verschillende kopgroottes en temperatuurinstellingen. Drink je liever een cappuccino of een latte machiatto? Dan vind je in het assortiment ook machines met een aparte of geïntegreerde melkopschuimer, zoals de Expert&Milk en de Lattissima-lijn.

Nespresso Vertuo®: Geniet je 's morgens graag van een grote kop koffie of neem je vaak koffie mee voor onderweg? Dan kies je best voor de Vertuo. De Nespresso Vertuo is speciaal ontworpen voor liefhebbers van de grotere koffies. Zo kan je met één druk op de knop 5 verschillende koffieformaten maken.

> Ontdek hier alle Nespresso capsulemachine's

SodaStream

 
Dolce Gusto
 

Dolce Gusto werkt met zijn eigen gepatenteerde capsule. Om de perfecte koffie te maken, moet de juiste druk gebruikt worden en daar zorgt zijn nieuwste technologie ook voor. De capsule past de druk (15 bar) in functie van elke drank aan om een vollere en rijkere smaak aan te bieden. Dolce Gusto staat voornamelijk bekend om zijn aparte designs voor de koffietoestellen. Een van hun laatste ontwerpen is geïnspireerd op een druppel koffie die in de koffietas valt.

Om koffie met melkbereidingen te maken heeft Dolce Gusto een aparte capsule gecreeërd met melkpoeder dat in combinatie met water veranderd in melkschuim. Dit is ideaal voor het maken van een cappuccino of latte macchiato. Bij elke soort capsule hoort ook een aanbevolen waterdosering die telkens wordt aangeduid op de capsules zelf.

> Ontdek hier alle Dolce Gusto capsulemachine's

Blender

 
Philips L'OR Barista
 

De nieuwste soort capsulemachine op de markt. De Philips L'OR Barista-machines werken met speciaal ontworpen capsules voor een enkel shot of dubbel shot. Met deze XXL-capsule kan je kiezen tussen een koffie voor 2 personen of een dubbele koffie voor jezelf. De Smart Dual Capsule Recognitiontechnologie detecteert automatisch de capsulegrootte en schakelt automatisch om naar de optimale koffie-instelling voor elk koffierecept.

Het L'OR Barista-systeem verzekerd je een echte espressokwaliteit. Dankzij een hoge druk tot wel 19 bar, geniet je van de smaak van een echte espresso. Naast een authentieke espresso kan je met de L'OR Barista nog verschillende andere dranken maken zoals een ristretto of lungo. Ben je echter ook fan van een cappuccino of een latte macchiato? Dan kan je kiezen voor een model met melkopschuimer. Zo wordt elk kopje koffie dat je bereidt ook voorzien van een heerlijke melkschuimlaag.

> Ontdek hier alle Philips L'or Barista capsulemachine's

Hakmolen

 
Senseo padsmachine's
 

Senseomachines zijn ideaal voor iemand die van vele koffievariaties houdt! Senseo werkt, in tegenstelling tot Nespresso en Dolce Gusto, met pads in plaats van capsules. Deze unieke technologie verwerkt 50 gebrande/gemalen koffiebonen in 1 pad voor een optimale smaakbeleving. Over het algemeen is Senseo wel goedkoper. Dit komt omdat de koffiepads zonder vacuüm zijn en de machines niet met hoge druk werken. De smaak is hierdoor wel ook minder intens.

Wat zijn pads? Pads zijn kleine pakketjes van speciaal filterpapier waar zo’n 7 gram gemalen koffie in zit. Met 1 pad kan je 1 kop koffie zetten. De smaak van deze koffie kan je vergelijken met die van een filterapparaat. Het water stroomt langzaam door de koffie heen onder een lage druk (ong 1 bar) waardoor de smaak van de koffie milder wordt.

Voor melkbereidingen bestaat er de melkpad. Deze pad is gevuld met melkpoeder en werkt zoals een gewone koffiepad. Eens het water er doorloopt, veranderd dit in melkschuim. Om met verse melk te kunnen werken heeft Senseo het “Senseo latte duo” toestel op de markt gebracht dat met een extern melkreservoir werkt.

> Ontdek hier alle Senseo padsmachine's

Blender

 
Waterkoker
 

Blender

Waterkokers zijn handige apparaten voor het maken van oplosbare koffie, thee, soepjes enz. Maar wat zijn nu de verschillen tussen alle modellen en welke functies komen zeker van pas?

Kijk zoals bij het koffiezetapparaat in eerste instantie naar de inhoud van het waterreservoir. Hoe groter je reservoir, hoe minder je moet gaan bijvullen. Een zichtbaar waterniveau komt hierbij dus ook zeker goed van pas. Ook de veiligheid en gemakkelijkheid van het toestel zijn belangrijke factoren. Met een droogkookbeveiliging wordt er voorkomen dat een toestel blijft doorkoken zelfs als er niet voldoende water in het apparaat zit. Dit is belangrijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Een snoeroproller zorgt er dan weer voor dat het toestel gemakkelijk is op te bergen. Wanneer het toesel een lang snoer heeft, hoef je dit niet volledig uit te rollen maar hoef je enkel te gebruiken wat nodig is. De 360° functie maakt het plaatsen van de kan op de voet dan weer enorm eenvoudig. De dag van vandaag zijn een lampje en geluidsignaal bijna standaard op een waterkoker. Ook voor een langere levensduur en de optimale smaak van het water is hier een goede anti- kalkfilter nodig. Zorg ervoor dat het toestel minstens om de 3 maanden een keer wordt gereinigd.

> Ontdek hier alle onze waterkokers

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024