Logo
   Categorieën
   Dolce gusto recyclage
   Dolce gusto recyclage
   Dolce gusto recyclage

   Recycleer jouw Dolce Gusto capsules

   NESCAFÉ Dolce Gusto en TerraCycle® hebben de handen in elkaar geslagen en een gratis recyclingprogramma opgezet om NESCAFÉ Dolce Gusto capsules te recycleren en ze zo een tweede leven te geven. En goed nieuws: vanaf nu kan je jouw NESCAFÉ Dolce Gusto capsules ook recycleren in al onze Krëfel winkels!
   Deel
   Recycling 2

   Recycleer je capsules bij Krëfel!

   Hierbij dragen we bovendien solidariteit hoog in het vaandel, aangezien we als openbaar inzamelpunt ook een goed doel kunnen steunen per ingezamelde box capsules. Krëfel heeft gekozen om Graine de Vie te steunen: een NGO die gewijd is aan bewustmaking, bescherming en herbebossing. Per 25 ingezamelde capsules, kan één boom aangeplant worden.

   Ook jij kan je steentje bijdragen door je capsules naar één van onze Krëfel winkels te brengen om te recycleren. Dankzij jouw hulp zullen de capsules zo een tweede leven krijgen!

   De voordelen van het recyclageprogramma

   milieu

   Milieu

   De capsules worden voor 100% gerecycleerd dankzij de expertise van TerraCycle®.

   solidariteit

   Solidariteit

   Krëfel zal als openbaar inzamelpunt in ruil daarvoor punten ontvangen die kunnen worden omgezet in financiële giften voor de NGO Graine De Vie die zich inzet voor herbebossing.

   Hoe werkt het

   1. Verzamel je NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Zorg hierbij dat er geen vocht meer in jouw capsules zit. Knijp ze daarom goed leeg en schud gedurende 10 seconden (wanneer ze afgekoeld zijn). Stop je capsules in een waterdichte plastic zak.

   2. Ga naar je dichtstbijzijnde Krëfel winkel.

   3. Stop de capsules in de inzameldoos. Gelieve je recyclagezak te openen en enkel de capsules in de inzameldoos te deponeren.

   4. Hergebruik je recyclagezak om thuis nieuwe gebruikte capsules te verzamelen en opnieuw naar de winkel te brengen of vraag een nieuwe inzamelzak aan de kassa (optioneel).

   5. De capsules worden gerecycleerd en krijgen dankzij jou een tweede leven!

   Geüpdatet op 01 dec. 2022