page-Caméra-Banner-mobile
page-Caméra-Banner-Desktop
page-Caméra-Banner-Desktop

Welke bewakingscamera moet je kiezen?

Jouw veiligheid en de veiligheid van je huis zijn van het grootste belang! Of je nu aanwezig of afwezig bent op je eigendom, het moet altijd veilig zijn, dag en nacht. Rust jezelf uit met een bewakingscamera om de omgeving van je huis in de gaten te houden, zodat je het altijd met een gerust hart kunt verlaten.
Deel
page-Caméra-F1

Verschillende functies

De meeste bewakingscamera's hebben live beeld, nachtzicht en zijn uitgerust met bewegings- of geluidsdetectoren, wat betekent dat je vanop afstand kan zien wat er in je huis gebeurt als er verdachte bewegingen of geluiden worden waargenomen.

Sommige camera's hebben een draaifunctie, zodat ze alle hoeken van de kamer kunnen bestrijken en blinde vlekken kunnen elimineren. Andere draaien niet, maar bieden toch een brede hoek om een zo groot mogelijk deel van het gezichtsveld te bestrijken. Het is ook mogelijk om bewakingszones in te stellen zodat je niet gestoord wordt door ongewenste meldingen, of om openbare ruimtes te filmen wanneer dit niet is toegestaan.

Wat is tweewegaudio? Tweewegaudio is een systeem dat op sommige bewakingscamera's wordt gebruikt en waarmee je via de camera met een persoon kunt communiceren, bijvoorbeeld om hem te vragen weg te gaan of om hem te waarschuwen dat je de politie hebt gebeld. Dit vereist dat de camera is uitgerust met ten minste een luidspreker en een microfoon.

page-Caméra-F2

Welke stroombron moet ik kiezen?

Moet je kiezen voor een bewakingscamera die op het stroomnet is aangesloten of die een ingebouwde batterij heeft? Het hangt allemaal af van je omgeving en de mogelijkheden die je hebt. Met een camera op netvoeding kan de camera tijdens de opname zonder onderbreking van stroom worden voorzien, maar dan moet je wel beschikken over een reeds bestaand stopcontact of bedrading op de plaats waar je de bewakingscamera wilt installeren.

Camera's met een ingebouwde batterij zijn even doeltreffend, zodat je de camera gemakkelijk kunt installeren waar je hem nodig hebt. Je mag echter niet vergeten de batterij op te laden voor een continue opname.

Voor internetconnectiviteit is het meestal mogelijk de camera aan te sluiten op een wifi-verbinding, maar in sommige gevallen kunt u de camera ook rechtstreeks via een ethernetkabel verbinden voor een veiligere en stabielere verbinding.

page-Caméra-F3

Waar worden de cameragegevens opgeslagen?

De meeste bewakingscamera's worden geleverd met een app die je via je smartphone of tablet kan downloaden, zodat je toegang hebt tot de realtime inhoud van je camera. Als je beelden uit het verleden wilt bekijken, biedt elke camera meestal een of meer van de volgende oplossingen:

  • Cloud server: uw gegevens worden opgeslagen op een online server.

  • Geheugenkaarten: Deze zijn verwisselbaar en kunnen gemakkelijk worden ingebracht of verwijderd om de gegevens op een computer of ander toestel te bekijken.

  • Intern geheugen: De gegevens worden rechtstreeks in het geheugen van het toestel opgeslagen en kunnen worden geraadpleegd via bijvoorbeeld een USB-kabel.

page-Caméra-F4

Bedien je camera vanop afstand

Sommige bewakingscamera's zijn compatibel met spraakassistenten voor smart home, zoals Google Assistant, Alexa of Siri. Als dit het geval is, kan je de camera alleen met je stem bedienen. Je zou je stemassistent kunnen oproepen en hem dan vragen om bijvoorbeeld het beeld van je camera live op je telefoon te volgen.

Naast de live-weergave kan je de applicatie ook gebruiken om het toestel te draaien als het gedraaid kan worden, naar het geluid te luisteren, tegen je kind of je hond te praten als het iets verkeerd doet of instellingen te wijzigen.

Geüpdatet op 22 jun. 2022
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2023

Inloggen

Welkom bij Krëfel

Vul je gegevens in en ga verder

Nog geen account? Registreer

Wachtwoord vergeten?

of