big collect 2021

Neem deel aan de Krëfel Big Collecte!

Van 27 september t.e.m. 31 oktober 2021 keert de Krëfel Big Collecte terug! Want wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 ongebruikte elektrotoestellen in huis heeft liggen volgens Recupel? Deze nemen niet alleen onnodig veel ruimte in beslag maar zitten ook boordevol herbruikbare materialen. Daarom lanceren we de Big Collecte, oftewel de allergrootste, gezamenlijke opruimactie van het land! Breng jouw oude elektrotoestellen binnen of geef ze, bij levering door Krëfel, mee met onze bezorgers. Wij zorgen vervolgens voor de recyclage, in samenwerking met onze partners!* Dat is pas handig!

* met de hulp van onze partners Recupel, Recoll, Renewi en Bebat

big collecte big collecte big collecte
 

 

 

Ons doel

Krëfel helpt je niet alleen bij de keuze en aankoop van een nieuw elektrotoestel, we zorgen er ook voor dat je oude toestel een tweede leven krijgt. Zo willen we, met onze partners, bijdragen aan een groene en milieuvriendelijke wereld. En hoewel we jouw oude elektro-apparaten het hele jaar door inzamelen én recycleren, willen we met de Big Collecte actie nog een stapje verder gaan! Per 40 kg ingezamelde toestellen planten we een boom in België of Afrika. De opdracht luidt dus als volgt: zoveel mogelijk oude elektro-apparaten inzamelen! Met jullie hulp kunnen we samen het verschil maken!

big collecte arbres

 

big collecte

*In samenwerking met Natuurpunt en Kiem des levens worden de bomen in België en Afrika geplant.

 

 

Hoe deelnemen?

big collecte magasins
In één van onze 74 winkels

Afspraak in één van onze winkels: Breng je oude inktpatronen, gebruikte batterijen, gloeilampen of andere oude apparaten (van je gsm tot je stofzuiger tot je broodrooster) mee naar een winkel. Wij zorgen er vervolgens voor dat ze worden gerecycleerd!

Bekijk al onze winkels

big collecte livraison
Bij levering

Net een gloednieuw elektrotoestel besteld of ben je van plan eentje te kopen? Goed nieuws! Krëfel levert niet alleen aan huis, we zorgen ook voor de installatie ervan! We gaan bovendien nog een stapje verder: Bij levering, uitgevoerd door Krëfel, nemen onze bezorgers je oude toestel gratis mee.* En ook ongebruikte kleine elektro-apparaten, die onnodig veel plaats innemen, mag je gratis meegeven.

*Alleen van toepassing bij levering van groot elektro en televisies.

Heb je nog vragen? Raadpleeg dan zeker ook de FAQ onderaan deze pagina.

 

 

Terugblik op de eerste Krëfel Big Collecte

Tussen 28 september en 31 oktober 2020 kon je bij Krëfel terecht voor onze allereerste Big Collecte. Dankzij jullie hulp werd het een enorm groot succes! Héél erg bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen! We rekenen erop dat jullie het dit jaar nog beter doen!

In samenwerking met onze partners Recupel, Recoll, Renewi en Bebat

big collecte big collecte big collecte

Met Krëfel Big Collecte hadden we één doel voor ogen: massaal oude elektro-apparaten inzamelen om zoveel mogelijk bomen te planten in België of Afrika. Per 40 kg ingezamelde toestellen planten we namelijk een boom.

big collecte arbres

 

 

Bomen geplant in Zemst en Madagaskar

Krëfel is trots om het succes van deze inzameling te kunnen omzetten in concrete acties door bomen te hebben geplant in België en Afrika.

Momenteel werken we in Madagascar samen met de NGO Kiems des Levens*. Hierbij zijn we in contact gebracht met een lokale kwekerij die er voor ons de nodige bomen zal planten. In België wordt Zemst, een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, bevoorraad met een hondertal nieuwe bomen.

big collecte

*In samenwerking met de NGO Kiem des levens worden de bomen in Afrika geplant.

big collecte bomen
big collecte bomen
big collecte bomen

 

 

Krëfel draagt zijn steentje bij!

eco engagementen krefel

Bij Krëfel besteden we veel aandacht aan projecten om zo weinig mogelijk uit te stoten. Wij hebben binnen het bedrijf verschillende initiatieven genomen om de C02-uitstoot te verminderen zoals het gebruik van bijna 12.000 m2 zonnepanelen, isolatie van onze magazijnen om de temperatuur op natuurlijke wijze te verhogen, inzameling van piepschuim en plastic, ... Ontdek al onze ecologische engagementen op onderstaande pagina.

Bekijk onze initiatieven voor het klimaat

 

Lees ook...

 

 

Vervang je kapotte toestellen met onze herfstdeals

autumn deals

Nadat je jouw kapotte of ongebruikte elektrotoestellen hebt binnengebracht voor recyclage, wil je ze misschien ook vervangen. Krëfel biedt je momenteel heel wat interessante deals om het begin van de herfst te vieren!

Bekijk alle deals

 

 

Heb je nog vragen over de Krëfel Big Collecte? Gelieve onze FAQ hieronder te raadplegen.

FAQ

Q1. Hoe geef ik mijn oude toestellen af?

1. Je kan ze binnenbrengen tijdens een bezoek aan één van onze 74 winkels. Die zijn voorzien zijn van verschillende inzamelbakken, waar je oude inktpatronen, gebruikte batterijen, mobiele telefoons, gloeilampen of andere oude apparaten in kwijt kan.

2. Je kan ze, bij levering door Krëfel, meegeven met onze bezorgers. De Krëfel levering is van toepassing bij aankoop van groot elektro en televisies.

Q2. Ik kocht mijn oude toestellen niet bij Krëfel, mag ik ze dan afgeven?

Ja. We aanvaarden al jouw oude toestellen! Ons doel is om zoveel mogelijk oude elektro-apparaten in te zamelen. Per 40 kg ingezamelde toestellen planten we namelijk een boom in België of Afrika.

Q3. De Big Collecte loopt van 27 september t.e.m. 31 oktober 2021. Wil dit zeggen dat Krëfel mijn oude toestellen na deze actie niet meer aanvaardt?

Neen. Hoewel we jouw oude elektro-apparaten het hele jaar door inzamelen én recycleren, willen we met de Big Collecte actie nog een stapje verder gaan! Per 40 kg ingezamelde toestellen planten we een boom in België of Afrika. De opdracht luidt dus als volgt: zoveel mogelijk oude elektro-apparaten inzamelen!

Q4.Wat gebeurt er met mijn oude elektrotoestellen?

Eenmaal ingezameld, worden je oude toestellen gerecycleerd. Ze zitten namelijk boordevol waardevolle grondstoffen, die opnieuw gebruikt kunnen worden voor nieuwe toestellen. Zo is het perfect mogelijk dat je oude flatscreen een boormachine wordt. Het recyclageproces gebeurt in nauwe samenwerken met onze partners Recupel, Recoll, Renewi en Bebat. Zij maken gebruik van de meest innovatieve recyclagetechnieken.

Q5. Welke stappen neemt Krëfel voor een beter milieu?

Bij Krëfel doen we er niet alleen alles aan om duurzaam consumeren een duwtje in de rug te geven, we dragen ook zelf ons steentje bij voor een beter milieu. Wist je dat:

 • Ons hoofdkantoor bedekt is met meer dan 12.000 m² aan zonnepanelen. Dat is goed voor 1.074,6 ton minder CO2!
 • Onze winkels grotendeels verwarmd worden met warmtepompen. Het verbruik is 5x lager dan bij een traditionele verwarmingsketel!
 • Bijna al onze winkels verlicht worden met LED-lampen. Die zijn 85% zuiniger dan een gloeilamp en verbruiken 75% minder stroom dan een halogeenlamp.
 • Onze opslagruimtes geïsoleerd zijn. Dat is 5°C gewonnen!
 • Krëfel gedecentraliseerde depots heeft. Onze busjes moeten weinig afstand afleggen, en stoten zo minder uit.
 • We ook piepschuim en inpakmateriaal gratis meenemen en vervolgens recycleren.
 • We pakjes verpakken met gerecycleerd inpakmateriaal.
 • We jouw oude toestel gratis meenemen bij levering van je nieuw toestel.
 • We je oude toestellen sorteren en recycleren met behulp van Recupel. Zo blijven gevaarlijke stoffen uit het milieu én worden heel wat materialen herbruikbaar.
 • Onze verkopers zo opgeleid worden, dat we klanten steeds begeleiden naar de meest energiezuinige elektro-apparaten.
 • We in vrijwel alle winkels gebruik maken van elektronische prijskaartjes. Dat is minder papierverspilling!
 • We lege toner- en inkjetcartridges inzamelen, en vervolgens recycleren in samenwerking met Recoll.
 • Onze nieuwe folder geprint wordt op 100% recycleerbaar papier en we steeds vaker digitale folders publiceren.
 • Je bij Krëfel ook bij levering kan betalen met ecocheques. Zo spaar je een autorit uit.
Nog niet het antwoord gevonden dat je zocht?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst. Je kan hen doordeweeks en tijdens de openingsuren (9u-18u) telefonisch bereiken op het nummer 02/255.00.00, maar ook rechtstreeks via onze socialemediakanalen.

 

Bron cijfers op deze pagina: Recupel

big collecte