bijen krefel
bijen krefel
bijen krefel

Meer dan 200.000 nieuwe collega’s bij!

Onze bijenpopulatie heeft het moeilijk en daar willen we bij Krëfel wat aan doen. Zo hebben we 4 prachtige bijenkasten aangekocht, goed voor heel wat gezoem! In totaal verwelkomen we zo maar liefst 200.000 nieuwe collega’s. Waarom we dit doen lees je op deze pagina!
Deel
bijenkast

Een betere planeet, wij dragen ons steentje bij!

Bij Krëfel doen we er dagelijks alles aan om onze planeet wat groener te maken. Dat doen we door zo min mogelijk energie, brandstof en verpakkingsmateriaal te gebruiken. Maar bijvoorbeeld ook door bijenkasten aan te kopen. Bijen helpen immers de planeet te voeden als belangrijkste bestuivers van voedingsgewassen. Al onze ecologische initiatieven vind je terug onder de naam impACT.

voedsel

Bijen helpen ons aan voedsel

Heel wat voedselgewassen, zoals groenten en fruit, zijn afhankelijk van bestuiving door insecten. Van alle bestuivende insecten nemen bijen het grootste deel van deze taak op zich. Ze brengen het stuifmeel van de ene naar de andere bloem. Zonder onze bijen zouden er dus veel minder groenten en fruit beschikbaar zijn.

amielo

Bijen zijn belangrijk voor de biodiversiteit

Bijen zijn niet alleen belangrijk voor onze voedselgewassen, ze zijn ook onmisbaar voor wilde bloemen, bomen, bossen maar ook dieren. Als de bijen niet bestuiven vallen er heel wat voedselbronnen weg, bloemen en planten kunnen zich dan namelijk niet meer voortplanten.

honing

Overheerlijke honing

Onze bijtjes zijn niet alleen superbestuivers, ze maken ook heerlijke, gezonde, voedzame honing. Wist je trouwens dat voor iedere kilo honing die bijen produceren ze maar liefst 40.000 tot 60.000 vluchten moeten maken. Ze vliegen per keer gemiddeld 2,2 km. Dus voor iedere kilo geproduceerde honing meer dan twee keer de wereld rond.

Geüpdatet op 13 januari 2023