Electric-Scooter-Banner-Mobile
Electric-Scooter-Banner
Electric-Scooter-Banner

Kies een elektrische step om je te verplaatsen!

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de noodzaak om zich op een milieuvriendelijkere manier te verplaatsen, één van de manieren om dit te doen is een elektrische step! Bovendien zijn er nog vele andere voordelen.
Deel
Electric-Scooter-Featurette1

Waarom met een elektrische step rijden?

Of het nu is om elke dag naar het werk te gaan of naar je wekelijkse activiteiten, je vervoer is nu meer dan ooit een belangrijke kwestie! Meer en meer mensen zijn zich ervan bewust dat ze zich op een andere en milieuvriendelijkere manier moeten verplaatsen. Een van de manieren om dit te doen is met een elektrische step!

De voordelen van dit milieuvriendelijker vervoersmiddel zijn talrijk. Naast het milieuaspect is het ook mogelijk om tijd te winnen, vooral in de stad, door bijvoorbeeld files te vermijden. Je moet minder lang voor je werk op staan om de dag in de file beginnen! Ook hoef je niet lang naar een parkeerplaats te zoeken als je de stad in gaat. Ten slotte, is het erg leuk om te rijden met een step, en voel je je op slag terug kind. Nog een excuus nodig om de stap te zetten?

Electric-Scooter-Featurette2

Ontwerp en functionaliteit

Er zijn twee soorten elektrische steps: kindersteps, met een lager stuur en over het algemeen kleurrijker, deze zijn voornamelijk bedoeld voor recreatief gebruik. OOk bestaan er steps voor volwassenen, deze zijn bedoeld voor op de weg en daarom uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen. Deze steps zijn tegenwoordig zo ontworpen dat ze tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen regen die je onderweg kan tegenkomen. Het is ook mogelijk om het apparaat op te vouwen zodat het gemakkelijker te dragen is, vooral wanneer je tijdens je reis afwisselend de step en de trein of de auto gebruikt. In het laatste geval is echter ook het gewicht een belangrijk criteria.

Wat de functionele uitrusting betreft, zijn er bijvoorbeeld LED-lampen aan de voor- en achterkant van het toestel, zodat je 's nachts je weg kan verlichten en veilig op je bestemming aankomt, deze fungeren ook vaak als remwaarschuwing. Reflectoren maken het pakket om gezien te worden door andere weggebruikers meestal compleet. Niet genoeg? Dan kan een bel ook nuttig zijn om hen te waarschuwen dat je eraan komt. Via een display kan je de snelheid weergeven waarmee je rijdt, de batterijstatus checken en de rijmodus veranderen naar: Eco, Drive of Sport bijvoorbeeld. Sommige steps hebben ook een wandelmodus, zodat je je vrienden kan vergezellen die aan het wandelen zijn. Nu je op je bestemming bent aangekomen, na te hebben genoten van een leuke rit met dit milieuvriendelijk vervoersmiddel, hoef je alleen nog maar de standaard te activeren en de scooter staat klaar voor je volgende uitstapje!

Electric-Scooter-Featurette3

Snelheid en bereik

De twee belangrijkste verkoopargumenten van een elektrische step zijn snelheid en actieradius. Het is inderdaad veel comfortabeler om met een hogere snelheid te rijden, vooral als je zoveel mogelijk uren slaap wil winnen of de rijsensatie wil verhogen. Hoe dan ook legt elk land een maximumsnelheid op die niet mag worden overschreden (25 km/u voor België), waarbij jouw step bijgevolg door het merk wordt begrensd.

De actieradius zal afhangen van de batterijcapaciteit, die op zijn beurt een invloed zal hebben op de grootte, het gewicht en de prijs van het toestel. Een goede actieradius is dan ook essentieel om je reis in één keer te kunnen volbrengen en niet voortdurend te moeten denken aan het opladen van de batterij. Dit hangt natuurlijk allemaal af van wat je behoeften zijn!

Electric-Scooter-Featurette4

Rijden en veiligheid

Zodra deze twee vragen beantwoord zijn en je je comfortabel voelt op de step, zal de rijervaring afhangen van het type banden (binnenband of tubeless) en hun maat. Deze elementen zullen ook het soort terrein bepalen waarop je zal kunnen rijden. Ook belangrijk: de aan- of afwezigheid van schokdempers, het vermogen van de motor voor de acceleratie (ook voor de maximale hellingsgraad die kan worden beklommen) of het type remmen: mechanisch (trommel of schijf), elektrisch of beide. Tot slot is het belangrijk dat je een paar wettelijke regels volgt en vooral, je gezond verstand erbij houdt voordat je begint! Bijvoorbeeld: rij niet tenzij je de minimumleeftijd hebt bereikt van 16 jaar in België, rij niet met twee personen op de step en ook niet op het voetpad, luister niet naar je muziek zodat je 100% aandacht hebt voor het verkeer en tot slot, draag een helm, ook al is dat niet verplicht. Sommige steps vereisen de installatie van een smartphoneapplicatie om te kunnen worden gestart.

Electric-Scooter-Featurette5

Kies de elektrische step die gemaakt is voor jou!

Nu je een duidelijker beeld hebt van wat een elektrische step juist is, zou het voor jou gemakkelijker moeten zijn om de jouwe te kiezen naargelang je wensen en vooral je behoeften! In ieder geval moet je in ons grote aanbod de step vinden die perfect bij je past. De step waarmee je jouw woon-werkverkeer kan veranderen en verbeteren, en zo iets voor het milieu kan doen en ook om een positieve invloed te hebben op de verkeerscongestie, zodat je weer kan genieten van het plezier van je te verplaatsen en van het onbetaalbare gevoel van vrijheid. Ohja, vergeet niet dat je bij Krëfel jouw elektrische step ook kan betalen met je ecocheques!

Geüpdatet op 22 jun. 2022