BANNER-dampkappen
   BANNER-dampkappen
   BANNER-dampkappen

   Praktische functies van een dampkap

   Hieronder kan je meer informatie vinden over de belangrijkste functie's van dampkappen. Zo kan je de juiste opties kiezen voor jouw nieuwe dampkap.
   Deel
   Intensieve-dampkap

   Intensieve stand

   Een intensieve stand of boost functie zorgt ervoor dat er enkele minuten extra afzuigcapaciteit ontstaat en er dus meer damp weggezogen wordt. Deze functie dient dus om een grote hoeveelheid aan dampen weg te krijgen. Deze stand schakelt vaak automatisch uit na enkele minuten.

   Dampkappen met intensieve stand
   Dampkamp filter

   Indicatie reiniging filter

   De vetfilters van je dampkap moeten regelmatig eens een poetsbeurt krijgen. Met een reinigingsindicatie voor vetfilters vergeet je dit niet te doen en merk je onmiddellijk wanneer ze toe zijn aan een reinigingsbeurt. Bij de aanwezigheid van koolstoffilters zal je deze zelf moeten vervangen.

   Dampkappen met reinigingsindicatie
   Randafzuiging dampkap

   Randafzuiging

   Hierbij wordt de damp uitsluitend via de rand/zijkanten van je dampkap weggezogen. Het geeft een mooi effect en biedt een efficientere manier van zuigen. Dampen en geuren hebben minder kans om te ontsnappen en dit type maakt minder lawaai. Ideaal voor in een open keuken.

   Dampkappen met randafzuiging
   Dampkap LED verlichting

   LED-verlichting

   De aanwezigheid van goede verlichting bij een dampkap is erg aangenaam tijdens het koken of voor de gezelligheid van je keuken. Het type verlichting is vaak LED, omdat dit helder is, weinig elektriciteit verbruikt en dus langer meegaat. Ledverlichting is dus een energiezuinige keuze.

   Dampkappen met LED-verlichting
   Dampkap connectiviteit

   Connectiviteit met kookplaat

   Wanneer je dampkap verbinding kan maken met je kookplaat, zal deze automatisch starten en/of uitschakelen op basis van de activiteit van je kookplaat. Ook zal de intensiteit zich aanpassen op basis van de hoeveelheid dampen. Dit is een zeer handige tool, waarbij WiFi-verbinding wel noodzakelijk is.

   Dampkappen met connectiviteit met kookplaat
   recyclage kit

   Start kit voor recyclage

   Wanneer je kiest voor het afvoertype recyclage of recirculatie is het belangrijk dat je over een starterskit beschikt. Wanneer deze in optie is zal je dit accessoire moeten bijbestellen. In deze starterskit vind je de benodigde koolstoffilters en andere accessoires zoals een luchtverdelerflexibele afvoer en bevestigingsmateriaal.

   Dampkappen met start kit voor recyclage
   Geüpdatet op 26 aug. 2022