Breng je game naar een hoger niveau

 

 

Van beginner tot expert, iedereen heeft ooit weleens een spel gespeeld, van Pong, over Tetris naar de moderne geavanceerde games. Het gaming landschap is de laatste decennia zo hard geëvolueerd dat het niet enkel meer voor de jonge generatie is maar voor een hele community uit alle hoeken van de wereld.

 


 

 

Uitrusting voor jouw budget

 

Via Krëfel vind je altijd de juiste apparatuur voor jouw gaming behoeften. Van kant-en-klare gaming computers tot speciaal voor jou samengestelde computers. Dankzij de samenwerking met computer gaming specialist Tones, kan je steeds naar je eigen wensen en budget de voor jou ideale gaming computer samenstellen.

Een eerste keuze die je moet maken is wat voor gaming computer je wil? Een desktop gaming computer of eerder een gaming laptop? Doorgaans zijn de desktops krachtiger omdat je nog betere hardware kan installeren in de kast. Bij een gaming laptops beschik je ook over state-of-the-art apparatuur en kan je ‘m ook nog eens overal mee naartoe nemen.

Uiteraard kan je jouw gaming computer steeds zelf samenstellen bij ons!

 

Jouw computer op jouw maat

 

Niets zo leuk als zelf je eigen gaming comuter samenstellen. Natuurlijk moet je er hierbij rekening mee houden dat ale je gekozen onderdelen wel degelijk met elkaar kunnen communiceren en werken. Geen nood, dat kan je op al onze productpagina’s makkelijk zelf nakijken.

Of waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan? Gebruik snel en eenvoudig onze eigen computer samensteller. Zo ben je steeds zeker dat je jouw ideale gaming computer hebt samengesteld! Hierbij al wat stof tot nadenken voor je verschillende te kiezen onderdelen:

 • Behuizing: beschikbaar in alle maten en gewichten, naargelang de ruimte die beschikbaar is om de toren neer te zetten
 • Moederbord: afhankelijk van je keuze voor een behuizing, kan je op je moederbord nog andere onderdelen koppelen
 • Processor: een markt met eigenijk maar 2 spelers, de gevestigde waarde Intel® tegenover de minstens evengoede challenger AMD
 • Grafische kaart: heel belangrijk onderdeel indien je graag games speelt waarbij ieder detail van levensbelang kan zijn
 • RAM-gheugen: bepaalt mee de snelheid waarmee je handelingen op het scherm verwerkt worden
 • HDD of SSD: een laatste belangrijke knoop om door te hakken is die van het type opslag. Een klassieke harde schijf heeft een grote opslagcapaciteit voor een aantrekkelijk laag budget terwijl een SSD wel minder opslagcapaciteit kan hebben, maar dat dan wel compenseert met veel hogere verwerkingssnelheden

 

Aandacht voor details

 

Over de juiste hardware beschikken is slechts een deel van de ultieme gaming ervaring. Goede randapparatuur is ook héél belangrijk. Denk daarbij aan een snel reagerend gaming scherm, een dito toetsenbord en muis, een soepele muismat en een duidelijke en heldere gaming headset. Samen vormen ze de uitgelezen gaming setup die een echte gamer nodig heeft!

 • Gaming muis, draadloos of met draad: over beiden valt iets te zeggen, een muis met draad heeft snellere responstijden terwijl een draadloze muis ook gewoon handiger is omdat je die meestal in grote ruimte rond je gaming computer kan gebruiken.
 • Gaming toetsenbord, draadloos of met draad: maar wat nog belangrijker is voor een gaming toetsenbord is de configuratie van je toetsen die je het meest nodig hebt tijdens het gamen.
 • Gaming headset: terwijl je bijvoorbeeld met anderen samenspeelt, is ieder signaal van tel om de overwinning in de wacht te slepen, een duidelijk en helder signaal helpt je daarmee al een heel eind op weg.
 • Gaming scherm: een computerscherm met een hogere refreshrate zet je steeds in de driver’s seat ten opzichte van je concurrentie, daarenboven zorgt een hogere resolutie ook voor meer oog voor details tijdens het gamen.
 • Gamingstoel: niets zo leuk als comfortabel rechtop zitten of achteruit leunen tijdens het spelen van je favoriete game.
 • Muismat: glij met je gaming muis vlot door alle obstakels die je kan tegenkomen.

Voor de die hard gamers zijn er natuurlijk ook randapparaten die voorzien zijn van aanpasbare RGB-verlichting, als je oog ook net iets meer wil hebben natuurlijk.

 

Je favoriete games en meer

 

Slecht weer buiten? Of heb je gewoon zin om je even te vergapen aan je favoriete game? Vandaag zijn er zoveel games die je kan spelen, dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Of je nu een fervente gamer bent of niet, sommige games doen ongetwijfeld een belletje rinkelen. We denken hierbij aan het megapopulaire Fortnite, Minecraft, League of Legends of nog World of Warcraft, Call Of Duty,… Meer recentere games zoals Monster Hunter World of Anno 1800 zijn eveneens games die meer en meer aan populariteit winnen binnen de gaming community. Games die er binnenkort gaan aankomen zoals Cyberpunk 2077, Resident Evil 3 of Final Fantasy VII Remake verdienen natuurlijk ook een vermelding in dit lijstje.

 


 

Nog niet overtuigd?

 

 

Hopelijk hebben we je al wat kunnen sturen over het hoe en waarom van een gaming computer. Uiteraard kan je voor meer advies terecht bij onze experts, zij staan je graag te woord. Hiervoor kan je de specialisten van Tones contacteren via email op hallo@tones.be zodat ze je virtueel kunnen bijstaan bij het maken van de juiste keuze voor jou!

 

 

 


 

Enkele voorbeelden