Gamer met laptop
   Gamer met laptop
   Gamer met laptop

   Kies de beste gaming laptop

   Altijd op zoek naar de nieuwste videogames met de meest realistische graphics? Als je dat bekend in de oren klinkt, wil je vast ook dé computer die je de beste game-ervaring zal geven. Om te gamen op een laptop zijn een goede grafische kaart en andere belangrijke elementen nodig. Wij leggen je de belangrijkste specs uit zodat je alle info hebt om een weloverwogen beslissing te maken.
   Deel

   De belangrijkste specs bij het kiezen van een gaming laptop

   Processor

   Kies een krachtige processor

   Als je jouw laptop wilt gebruiken om alle huidige en toekomstige videogames te spelen, is het raadzaam om te kiezen voor processoren uit de Intel Core i5- en Core i7-reeks of voor AMD FX-processoren. Voor een optimale rendering van 3D-spellen en een zeer regelmatig gebruik, kies je best deze processoren: AMD Radeon HD, Nvidia GeForce, AMD Radeon R5, Nvidia GeForce GT, AMD Radeon R7, AMD Radeon R9, Nvidia GeForce GTX. 

   GPU

   Een goede grafische kaart heeft de grootste impact

   De videokaart of grafische kaart (GPU) is als gamer het belangrijkste onderdeel van je laptop. Deze component heeft het meeste invloed op hoeveel fps (beelden per seconde) je haalt. Het kan het dus wel waard zijn om te investeren in een computer met een meer high-end grafische kaart.

   RAM

   Genoeg RAM voor de beste snelheid en efficiëntie

   Random access memory (ook RAM genoemd) is het kortetermijngeheugen van je laptop. Het stelt je in staat om snel informatie te verwerken en om verschillende programma's tegelijk te openen met snelheid en efficiëntie. Om meerdere taken tegelijk te kunnen uitvoeren, is het dus aan te raden een computer te kiezen met ten minste 8 GB RAM. Voor nog meer reactiesnelheid en vloeiendheid, aarzel niet om 16 GB RAM te kiezen. 

   Game installeren

   Harde schijf met genoeg opslagruimte

   Naarmate het realisme van videogames in de loop der jaren is toegenomen, worden de daaraan gewijde bestanden steeds groter. Dit betekent dat je een laptop nodig hebt met genoeg opslagruimte. Je kan makkelijk online opzoeken hoeveel ruimte jouw favoriete games gemiddeld innemen om zo een berekende inschatting te maken hoeveel GB je minimaal nodig hebt.

   Ook belangrijk voor de beste gaming ervaring

   Design laptop

   Ergonomie en ontwerp

   Deze twee punten zijn ook zeer belangrijk bij de keuze van je gaming laptop. Voor een optimaal gebruik moet namelijk aandacht worden besteed aan de keuze van een brede steun onderaan voor de polsen, een krachtig ventilatiesysteem om oververhitting te voorkomen en eventueel een toetsenbord met verlichte toetsen om 's nachts optimaal te kunnen spelen. Het formaat van het scherm is ook zeer belangrijk voor het visueel comfort. Bovendien raden wij je aan te kiezen voor een mat LCD-scherm, dat minder weerkaatsing geeft dan een glanzend LCD-scherm.

   Welk formaat is ideaal als scherm? Als je jouw laptop ook overal mee naartoe wilt nemen, kies dan voor een 15-inch scherm: dit is een ideaal formaat om gaming comfort en draagbaarheid te combineren. Voor een betere game-ervaring thuis raden wij je een 17-inch scherm aan. Je herkent deze computers aan hun dynamische vormgeving, vaak in donkere tinten met LED-verlichting.

   Gaming laptop poorten

   De juiste aansluitingen

   Heb je al verschillende gaming accessoires? Vergeet niet om te controleren of je ze allemaal (tegelijk) kan verbinden. Om je headset, muis, controllers en anderen aan te sluiten, is het raadzaam om meerdere USB 2.0 of 3.0 poorten te hebben. Kies ook voor laptops met een Ethernet-poort, zodat je kunt profiteren van een snellere internetverbinding via kabel. Als je een laptop vind die niet alle aansluitingen heeft hoeft het echter geen ultieme dealbreaker te zijn. Bekijk onze hubs om alsnog al je favoriete accessoires te kunnen verbinden.

   Geüpdatet op 22 jun. 2022