een vaatwasser inladen
Een vaatwasser inladen
Een vaatwasser inladen

Hoe meet ik de afmetingen voor mijn nieuwe inbouw vaatwasser op?

Als je een nieuwe inbouw afwasmachine kiest, is het belangrijk dat je rekening houdt met de nismaten van je keuken. Daarnaast is ook de hoogte van het frontpaneel belangrijk. Maar wat moet je nu net opmeten om de juiste afmetingen te hebben, zodat je geen te groot of te klein model kiest? Lees in onderstaande stappen wat je moet doen om de correcte afmetingen te hebben.
Deel
Nismaten opmeten van een vaatwasser

1. Bepaal de nismaten

Een nis is de ruimte onder het keukenblad waar je je vaatwasser zal plaatsen. Om een gepast model te kiezen, begin je dus eerst met de nismaten te bepalen: de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte.

  • Om de nishoogte te kennen, bepaal je de afstand tussen de ondergrond en de onderkant van het keukenblad.

  • Meet de nisbreedte door de lengte tussen de linker- en rechterwand te bepalen. De breedte zal in de meeste gevallen 60 cm zijn. Heb je een smalle vaatwasser zal deze 45 cm zijn.

  • De nisdiepte bepaal je door de lengte tussen de voorzijde en achterzijde van de nis te berekenen.

Frontpaneel van vaatwassers

2. Meet de hoogte van het frontpaneel

Het frontpaneel is het blad dat aan de voorzijde van je vaatwasser bevestigd wordt. Het is belangrijk dat het frontpaneel perfect op de deur van de vaatwasser past. Als het paneel te groot is, zal je vaatwasser niet goed kunnen openen en sluiten. 


Kies je een vaatwasser die volledig geïntegreerd is, dan zal je frontpaneel over de volledige lengte van de vaatwasserdeur lopen (linkse foto). De besturing van de vaatwasser bevindt zich in de vaatwasser zelf. Heb je liever de besturing van de vaatwasser aan de buitenkant van de vaatwasser, kies dan voor een semi-geïntegreerd model. Hierbij zal het frontpaneel korter zijn (rechtse foto).

De plint opmeten

3. Meet de plint om het deursysteem te bepalen

Meet de hoogte van de plint. Heb je een plint met een hoogte die groter dan 9 cm is, kies dan een vaatwasser met een glijdende deur. Is de plint 9 cm of korter, dan heb je de keuze tussen zowel een deur-op-deur ophanging als een glijdende deur.

Meet de nismaten

Geüpdatet op 13 sep. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2023

Inloggen

Welkom bij Krëfel

Vul je gegevens in en ga verder

Nog geen account? Registreer

Wachtwoord vergeten?

of