Elektrisch deken
Elektrisch deken
Elektrisch deken

Hoe werkt een elektrisch deken?

Een elektrisch deken is het nieuwe trendy gadget! In dit artikel wordt uitgelegd hoe een elektrisch deken je kan helpen jouw energiekosten te verminderen, hoe je hem moet gebruiken, en wat de verschillende gevaren van een elektrisch deken zijn.
Deel
Elektrisch deken

Hoeveel stroom verbruikt een elektrisch deken ?

Met de stijgende elektriciteitskosten kan de aankoop van een verwarmd deken je rekening aanzienlijk verlagen. Je hoeft de kamer 's nachts niet te verwarmen, met een elektrisch deken concentreert de warmte waar die nodig is!

Verbruikt een elektrisch deken veel energie? Nee, een elektrisch deken verbruikt niet veel energie, ze verbruiken ongeveer 60 watt per uur voor eenpersoonsbedden en het dubbele voor tweepersoonsbedden, dat is 10 keer minder dan een gewone radiator.

Het bed voorverwarmen of het deken ophouden terwijl je slaapt? Beide zijn mogelijk en het energieverbruik hangt ervan af. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer energie je verbruikt. Bij de meeste dekens kun je ook de warmte regelen. Hoe meer het deken wordt verwarmd, hoe meer energie er wordt verbruikt.

Elektrisch deken

Hoe werkt een elektrisch deken?

Er zijn twee soorten elektrische dekens: degene die worden gebruikt om het bed voor te verwarmen en degene die worden gebruikt als deken terwijl je slaapt. Dekens kunnen geschikt zijn voor een eenpersoons- of tweepersoonsbed, afhankelijk van het model.

De meeste dekens hebben een instelbaar intensiteitsniveau waarmee je de warmte op ideale temperatuur kan afstemmen. De tijd die het deken nodig heeft om op te warmen, hangt af van het vermogensniveau. Hoe hoger het wattage, hoe sneller het deken de ideale temperatuur bereikt.

Bij sommige modellen is het mogelijk om een automatische uitschakeling na een bepaalde periode te programmeren.

Het verwarmingsdeken is zeer makkelijk te onderhouden, en dankzij de afneembare afstandsbediening kan het verwarmingsdeken meestal gewoon in de wasmachine.

Elektrisch deken

Is een elektrisch deken gevaarlijk?

De meerderheid van de nieuwe elektrische dekens zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. Als het toestel een te hoge temperatuur bereikt, schakelt het automatisch uit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Toch zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kan nemen: kies nieuwe modellen boven tweedehands, volg de instructies in de handleiding en vervang de kap als er een probleem is. Zelfs als er geen problemen zijn met de bekleding, wordt aanbevolen deze na 10 jaar gebruik te vervangen.

Dekens worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, diabetici, bejaarden of kinderen.

Volg ons

Ontdek onze socialemediakanalen

Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geüpdatet op 21 jun. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024