kind met tablet
   kind met tablet
   kind met tablet

   Kindertablets, waar moet je op letten?

   Op zoek naar een nieuwe tablet voor je kind? Dan kan je kiezen voor een kindertablet of een gewone Apple of Android tablet. Maar wat zijn nu juist de verschillen tussen deze verschillende soorten tablets? Wat zijn de voor- en de nadelen? En waar moet je extra op letten bij het aankopen van een tablet voor je kind? Bij Krëfel helpen we je graag met je keuze!
   Kind op tablet

   Wat is een kindertablet?

   Een kindertablet is een tablet die speciaal werd ontwikkeld voor kinderen. Zo is de software bij een kindertablet meestal veel beperkter dan bij een gewone Android tablet of iPad. Dit betekent dan ook dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan een gewone tablet. Een kindertablet is qua design ook gemaakt op kindermaat. Zo zijn ze meestal net iets kleiner en lichter dan een gewone tablet en daarmee speciaal ontworpen voor kinderhandjes. Een kindertablet bezit vaak ook een meegeleverde beschermhoes. Deze hoes beschermd tegen stoten en krassen en zorgt ervoor dat de tablet veilig is in de handen van uw oogappel.

   • Geschikt voor zeer jonge kinderen (2 jaar)

   • Beschermhoes vaak inbegrepen

   • Speels uiterlijk

   • Goedkoper dan iPad of Android-tablet

   IT-kidstablets-image-kids mode

   Hoe werkt een kindertablet?

   Kindertablets werken doorgaans op het Android besturingssysteem en hebben meestal een afgesloten kidsomgeving. Deze speciale software werkt als app binnen Android. Als ouder kan je er voor kiezen om deze kidsomgeving af te sluiten met een wachtwoord of pincode. Men kan er tevens ook voor kiezen om restricties in te stellen zoals bijvoorbeeld schermtijd beperking.

   De kidsomgeving is een soort van digitale speeltuin waar je kind in kan spelen zo zijn er spelletjes, muziek en filmpjes te vinden en ook een aantal educatieve apps. Zo zijn er tal van mogelijkheden voor je kind om de tablet te ontdekken en te gebruiken.

   kind met tablet

   Toch liever een iPad of Android-tablet?

   Indien je toch liever een gewone tablet wil kan je deze, via enkele aanpassingen en restricties in de instellingen ‘kidsproof’ maken. Zo kan je bijvoorbeeld de schermtijd beperken, de toegang tot bepaalde apps weigeren of een leeftijdsrestrictie instellen. Het grote voordeel hiervan is het feit dat je de tablet als ouder ook kan gebruiken. Let wel op, deze tablets worden niet geleverd met een geïnstalleerde kidsomgeving  dus zal je zelf op zoek moeten gaan naar leuke apps en/of content voor je kind.

   Kinderen op tablet

   iPad of Android -tablet

   Met een gewone iPad of Android-tablet zijn er doorgaans veel meer mogelijkheden dan met een kindertablet. Zo zijn de toestellen sneller en krachtiger, hebben ze meer opslagcapaciteit en zijn er veel meer mogelijkheden op vlak van applicaties. Wel vergt het aanpassen van de instellingen en het instellen van restricties, om er een kindertablet van te maken, enige tijd. Deze optie wordt dan ook meestal gekozen voor net iets oudere kinderen.

   Indien je kiest voor een Samsung tablet heb je alvast de mogelijkheid om Kids Mode te installeren. Dit is een digitale speel- en leeromgeving speciaal gemaakt voor kinderen. Deze speel-en leeromgeving biedt een schatkist vol leuke en veilige inhoud op maat van je kind. Deze Kids Mode moet enkel geïnstalleerd worden en je kind kan meteen beginnen spelen.

   • Snellere bediening en ideaal voor de ouders

   • Meer interne opslag dan in een kindertablet

   • Betere speaker en een scherper display

   • Recente Android- of iOS versie

   samsung-kidsmode

   Wat is zo'n Kids Mode eigenlijk?

   Met de Kids Mode kan je kind in vrijheid roamen op je Galaxy-apparaat. Zo heb jij als ouder de volledige controle over wat je kind kan doen of te zien krijgt. Bescherm je kind tegen mogelijk schadelijke inhoud door een pincode in te stellen zodat het de Kids Mode niet kan verlaten. Dankzij de functie voor ouderlijk toezicht kun je zowel beperkingen instellen voor het gebruik van de app door je kind, als bepalen welke inhoud er beschikbaar is.

   Download een scala aan gratis en betaalde apps uit Galaxy Apps voor kinderen en open ze in Kids Mode. Kies uit zo'n 3 000 apps die allemaal bedoeld zijn om je kinderen te helpen leren en spelen. Zo kan je kind zijn/haar favoriete personages aankleden, spelletjes spelen, meedansen op hun liedjes of een nieuwe taal leren. Kortom het is een wereld van eindeloos plezier.

   Volg ons

   Ontdek onze socialemediakanalen

   Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   cms_updated_on_copy
   • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
   • BTW BE 0400.673.544
   • Copyright 2023

   Inloggen

   Welkom bij Krëfel

   Vul je gegevens in en ga verder

   Nog geen account? Registreer

   Wachtwoord vergeten?

   of