Een gaskookplaat
   Een gaskookplaat
   Een gaskookplaat

   Welke kookplaat past bij mij? Advies en tips voor jou.

   Op zoek naar een kookplaat? Wij helpen je graag op weg. De verschillende termen worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies je het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Kom dan gerust eens binnen in één van onze 76 winkels.
   Deel

   Type rand van een kookplaat

   BIN-hobs-Rand-RVS-image

   RVS Rand

   Dit is een afgeronde inox rand waarmee de kookplaat proper is afgewerkt. Zo kan er geen vuil tussen kruipen en is het keramische glas van de kookplaat omlijst door een roestvrijstalen rand.

   Onze kookplaten met RVS rand
   BIN-Rand-Facet-Image

   Facet geslepen rand

   Deze rand is schuif afgeslepen, zo krijg je een strakkere afwerking die moderner oogt. De kookplaat ligt iets hoger dan het aanrecht. De schuine rand zorgt overigens ook voor een vlotte overgang naar het keukenblad.

   Onze kookplaten met facet randafwerking
   BIN-Rand-Flat-image

   Vlakke inbouw

   Bij vlakbouw is er geen niveauverschil tussen de kookplaat en het werkblad. Deze strakke look is alleen mogelijk met temperatuurbestendige oppervlakken zoals natuursteen, graniet of marmer.

   Onze kookplaten met vlakke randafwerking

   Type bediening van een kookplaat

   BIN-hobs-draaiknop-image

   Draaiknoppen

   De traditionele draaiknoppen zijn makkelijk en snel in gebruik. Er is een aparte schakelaar voor elke kookzone, waardoor het eenvoudig is om de juiste kookzone van temperatuur in te stellen.

   Onze kookplaten met draaiknoppen
   BIN-hobs-Tiptoetsbediening-image

   Tiptoetsbediening

   Met een centrale getallenreeks bedien je het vermogen van de kookzones. Deze bediening heeft als voordeel dat vuil zich niet kan ophopen en je kookplaat gemakkelijk te onderhouden is.

   Onze kookplaten met tiptoetsbediening
   BIN-hobs-slider-image

   Sliderbediening

   Hiermee kan je snel de gewenste intensiteit van je kookzone selecteren. Glij met je vinger over het bedieningsoppervlak om de temperatuur te bepalen. U hoeft niet meer te tikken! Soms is er zelfs een bijbehorend lcd-scherm aanwezig.

   Onze kookplaten met sliderbediening
   BIN-hobs-TFTtouchDisplay-image

   TFT touch-display

   Tijdens het koken is het soms moeilijk om een overzicht te houden over al potten, pannen en de juiste instellingen. Met een TFT-touchdisplay is er een overzichtelijk en eenvoudig menu waarmee je de kookplaat kan bedienen en extra opties kan kiezen en activeren.

   Type kookvlak van een kookplaat

   BIN-Hobs-VariableCookingZone-image

   Variabele kookzone

   Op een variabele kookzone is het mogelijk om kookpotten van verschillende diametergrootte te plaatsen. Je kan dus meerdere kookpotten gebruiken op 1 kookzone.

   BIN-Hobs-ExpandableCookingZone-image

   Uitbreidbare kookzone

   Een uitbreidbare zone is handig om langwerpige kookpotten of grote pannen op te warmen. Bij deze zone pas je makkelijk de grootte van je kookzone aan op basis van de grootte van je pan. Je kan dan een langwerpige kookpot of kookpan hierop plaatsen.

   BIN-Touch-FlexibleCookingZone-Image

   Flexibele kookzone

   Een flexibele kookzone kan je op meerdere manieren gebruiken. Als 2 onafhankelijke regelbare zones of als 1 grote zone. Zo kan je een grote braadslede erop kwijt. Dit is vooral bij inductiekookplaten.

   BIN-Hobs-EntireSurface-image

   Volledig kookoppervlak

   Op dit type oppervlak kan je kiezen waar je jouw kookpot of kookpan plaatst. Het volledige oppervlak kan dienen als kookzone. Zo kan je makkelijk combineren en zit je niet vast aan de traditionele kookzones. 4 grote pannen tegelijk op het vuur? Dat is nu geen probleem meer!

   Geüpdatet op 26 jan. 2023
   Stuur bericht