Logo
   Categorieën
   Microgolfoven
   Microgolfoven
   Microgolfoven

   Hulp nodig bij de aankoop van je nieuwe microgolfoven?

   Een microgolfoven is niet meer weg te denken uit de keuken. Van een basismodel tot een compleet uitgeruste microgolfoven die zelfs pizza kan klaarmaken. De keuze is zo groot dat je soms het bos niet meer door de bomen ziet. Weet je niet goed waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe microgolfoven? Lees dan zeker onze tips.
   Deel
   microgolfoven

   Hoe kies je een microgolfoven die bij jou past?

   Hoe kies je nou net een microgolfoven die bij jou past? Wij geven jou alvast enkele tips.

   Lijst om te beginnen even de situaties op waarvoor jij een microgolfoven gebruikt. Gebruik jij een magnetron enkel en alleen om je voeding op te warmen of te ontdooien, kies dan een basismodel. Wil je echter ook pizza kunnen maken in je toestel, opteer je beter voor een combi microgolfoven waar je de functies van een microgolfoven en oven hebt.

   Het vermogen van de magnetron, uitgedrukt in watt, bepaalt de snelheid van het koken en ontdooien van voedsel. Afhankelijk van het type magnetron is er meer of minder vermogen nodig om snel te koken. Wil je een krachtig toestel, kies dan een model met een hoog vermogen.

   • Als je kiest voor een basis magnetron, is een vermogen tussen 750 en 900 watt ideaal.

   • Voor een model met grill verdient een vermogen van meer dan 900 watt de voorkeur.

   Warm je vaak veel voedsel in één keer op of je grote borden of kommen die je gebruikt om je voedsel op te warmen, kies dan voor een microgolfoven met een groot volume.

   Heb je meer hulp nodig bij je keuze? Maak dan gebruik van onze productadviseur.

   Welke verschillende type microgolfovens bestaan er?

   microgolfoven

   De microgolfoven zonder grill

   Met een simpele druk op de knop, zal een basis microgolfoven je voeding simpelweg opwarmen of ontdooien.

   Microgolfovens zonder grill
   microgolf

   Een microgolfoven met grillfunctie

   Een microgolfoven met grilfunctie kan naast het opwarmen en ontdooien van voeding, ook grillen of gratineren dankzij de weerstand die bovenaan de microgolfoven is geplaatst.

   Microgolfovens met grillfunctie
   microgolf

   Een combi microgolfoven

   Zoals het woord al doet vermoeden, is een combi microgolfoven een combinatie van twee toestellen, nl. een microgolfoven en een oven. Een combi microgolfoven combineert de functies van een oven en magnetron. Met de combimagnetron kan je alle gerechten maken die je maar wilt, van gebraden kip tot pizza en rijst.

   Combi microgolfovens

   Handige functies om in het achterhoofd te houden

   automatische programma's microgolfoven

   Automatische programma's

   Sommige microgolfovens hebben automatische kookprogramma's, waardoor ze echte culinaire assistenten zijn. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over hoe lang je de kip moet koken of hoeveel stroom je moet gebruiken. Je magnetron neemt de kookparameters voor je over. Het enige wat je hoeft te doen is het te laten doen.

   microgolf met stoomfunctie

   Stoomfunctie

   Met een microgolfoven met stoomfunctie kan je stoom gebruiken om je voeding te bereiden. Zo bereid je voeding gezond en zonder vet. Een ander voordeel is dat uw groenten zeer snel gaar zijn.


   Ontdooien

   Ontdooien

   Deze functie is basis bij een microgolfoven. Afhankelijk van het model dat je kiest, kan de ontdooifunctie meer of minder intuïtief zijn en een perfecte ontdooiing garanderen. Wil je een perfecte ontdooiing, kies dan voor een model met automatische ontdooifunctie. De tijd wordt automatisch aangepast aan het gewicht en het type van het te ontdooien voedsel.

   Geüpdatet op 28 jun. 2022