Nikon Body D780
Vergroot
Nikon Body D780
Nikon Body D780
Nikon Body D780
Nikon Body D780
Nikon Body D780
 • Beeldsensor: Full frame
 • Sensorgrootte (mm): 35,9 x 23,9 mm
 • Effectieve pixels (MP): 24.5 MP
 • Lensbevestigingstype: F-vatting
 • Beeldverwerkingsprocessor: EXPEED 6
 • Meer specificaties
1 919,00
€200 Trade Up actie!
Voeg toe aan lijst
Gratis verzending vanaf €20
Prijsgarantie: altijd de laagste prijs
Voor 22u00 besteld, morgen in huis
Levering op zaterdag en zondag
30 dagen bedenktijd

Beschrijving

NikonBody D780

Bepaal zelf de regels

Laat niets uw visie in de weg staan. De D780 biedt alles wat u zou verwachten van een D-SLR-camera van professioneel niveau plus veel meer. Een helder beeld. Een lange accuduur. Een robuuste constructie. Plus twee snelle, betrouwbare AF-systemen, fenomenale tracking, een groot ISO-bereik en nog veel meer. Spontaan of geënsceneerd. Foto's of video's. Deze full-frame D-SLR-camera kan iedere opnamesituatie aan.

Eén D-SLR, twee AF-systemen

Welkom bij een nieuw niveau van flexibiliteit. De full-frame D780 biedt een snel, speciaal hybride AF-systeem voor livebeeldopnamen en een snel en betrouwbaar AF-systeem met fasedetectie voor fotograferen door de zoeker. Bij livebeeld biedt het uiterst nauwkeurige AF-systeem u 273 AF-punten op de sensor en oogherkenning AF. Wanneer u door de zoeker fotografeert, kunt u het krachtige 51-punts AF-systeem van Nikon met topklasse trackingfuncties gebruiken.

AF met fotograferen door de zoeker

Het 51-punts AF-systeem met fasedetectie is gevoelig tot-3 LW en de heldere optische zoeker biedt een scherpe, realtime bevestiging van de actie die u in beeld brengt. Volg onderwerpen bliksemsnel, zelfs bij weinig licht.

Altijd scherpgesteld

Tijdens het fotograferen door de zoeker kunt u met het 51-punts AF-systeem direct aanpassingen doen door snel te schakelen tussen geavanceerde AF-standen. In de stand Groep-veld-AF profiteert u van een snelle scherpstelling en duidelijke onderwerpherkenning.

AF bij livebeeld

Wanneer u fotografeert met livebeeld, dekt het hybride-AF-systeem met 273 scherpstelpunten horizontaal circa 90% van het beeld en verticaal circa 90%. De kantelmonitor geeft u de vrijheid wat betreft de hoeken en biedt een aanraaksluiter en aanraak-AF.

Scherp bij elk licht

Het hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten is gevoelig tot -5 LW wanneer u fotografeert met een objectief dat een maximaal diafragma van f/1.4 of groter heeft. Voor echt donkere scènes kunt u AF bij weinig licht activeren en kunt u met AE tot -7 LW fotograferen.

Vang een blik

Wanneer u foto's maakt met livebeeld, kan het superslimme hybride AF-systeem met oogherkenning AF scherpgesteld blijven op de ogen van uw onderwerp. Het maakt niet uit of de persoon alleen op de foto staat of slechts een gezicht in de menigte is. U selecteert met de multi-selector op welk oog u wilt scherpstellen en de camera blijft daarop scherpgesteld, zelfs als de desbetreffende persoon voortdurend in beweging is.

Breng die cruciale seconden in beeld

Gebruik serieopnamen met snelheden van maximaal 7 bps met AF/AE wanneer u door de zoeker fotografeert. De snelheid neemt toe tot 12 bps wanneer u fotografeert met de stand Stille livebeeldfotografie. U krijgt beelden van volledige resolutie, zelfs wanneer u fotografeert in RAW.

Snelle beeldvastlegging

Wilt u de exacte bewegingen laten zien? Fotografeer met livebeeld en leg Full HD-foto's (2 MP) met maximaal 120 bps vast. U kunt ook 4K/UHD-foto's (8 MP) maken met maximaal 30 bps.

Altijd doorgaan

Als u door niets wordt gehinderd, bent u vrij om de opnamen te maken die u wilt. De uitgebreide weerbestendige afdichting en de robuuste body van magnesiumlegering zorgen ervoor dat de D780 klaar is voor elke locatie. Twee sleuven bieden plaats aan snelle UHS-II SD-kaarten die de snelle serieopnamen van de camera gemakkelijk aankunnen en de buffer vrij houden. De diepe grip en de lange gebruiksduur van de accu maken het verschil tijdens langdurige opnamesessies.

Pas aan

Belangrijke instellingen kunnen snel worden aangepast via touch-bediening of de instelschijven. Wanneer u fotografeert met handmatige scherpstelling, helpt de elektronische afstandsmeter van de camera te controleren of het geselecteerde scherpstelpunt scherp is.

Vaststellen

De 0,70x optische zoeker biedt een brede beeldhoek en een dekking van 100%. Met de grote, kantelbare lcd-monitor met 2.359.000 beeldpunten kunt u opnamen snel controleren door er dubbel op te tikken om het beeldveld op 100% te bekijken.

Terugkijken

Met het retoucheermenu in de camera kunt u beelden eenvoudig ter plekke bijsnijden en kunt u ze nu horizontaal of verticaal uitsnijden. U kunt ongewenste opnamen van de kaart in slechts één kaartsleuf of van beide kaarten tegelijk verwijderen.

Dé perfecte opname

Legendarische beelden. Extreme actie. De full-frame BSI CMOS-sensor van 24,5 MP en de EXPEED 6-beeldprocessor bieden een groot dynamisch bereik en heldere beelden over het ultragrote ISO-bereik. De RGB-sensor met 180K pixels en het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning leveren net als bij de D850 een ongelooflijke precisie.

Stel in op uw visie

Fotografeert u in zeer moeilijke weersomstandigheden of 's nachts bij heldere stadsverlichting? Diverse standen voor lichtmeting en witbalans geven u de vrijheid om snel te reageren op veranderingen bij natuurlijk licht of in contrastrijke situaties.

Fel licht of weinig licht

Met een ISO-bereik van 100-51.200, dat naar boven kan worden uitgebreid tot een ongelooflijke ISO 204.800 en naar beneden tot ISO 50, kunt u uw opnamen direct aanpassen aan wisselend licht. Creëer rijke tonen bij fel zonlicht. Onthul details en nuance bij weinig licht.

Maak alles mogelijk

Sluitertijden van 1/8000 tot 900 sec. bieden u meer flexibiliteit om met de tijd te spelen. Synchroniseer Nikon Speedlight-flitsers gemakkelijk met hoge snelheid voor gedenkwaardige actiefoto's. Of vertraagt alles voor dramatische lichtsporen en nachtlandschappen.

De vrijheid om uw beste werk ooit te creëren

Met de D780 kunt u rechtstreeks werken met uw favoriete NIKKOR-objectieven met F-vatting, terwijl de camera compatibel is met alle Nikon Speedlight-flitsers. Radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing wordt volledig ondersteund, zodat u de vrijheid hebt om de veelzijdige SB-5000 flitser te gebruiken. Dankzij de mogelijkheden voor snelle gegevensoverdracht en de draadloze verbinding van de camera kunt u uw foto's gemakkelijk delen.

Video als de actie daarom vraagt

De D780 gebruikt de beeldsensorresolutie van 6K om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie zonder uitsnedefactor met een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren. U kunt Full HD slow motion-beelden met geluid met maximaal 120p in de camera opnemen. En u kunt video-opnamen in DX-formaat opnemen met beeldsnelheden van 50p/60p. De AF-snelheid en AF-tracking kunnen tijdens opname worden ingesteld en voor video beschikt u over vier AF-veldstanden.

N-Log

Behoud maximaal 12 stops aan dynamisch bereik voor meer flexibiliteit bij het bewerken en een score geven. Opname in N-Log met een grote 10-bits diepte biedt viermaal meer gegevens dan een standaard 8-bits opname.

Hybrid Log Gamma

Tijdrovende kleurverbetering tijdens nabewerking is niet meer nodig. Met de D780 kunt u een externe videorecorder gebruiken om rijke HLG HDR-video-opnamen vast te leggen die rechtstreeks op een compatibele tv of monitor kunnen worden weergegeven.

Tijdcode uitvoer

Neem een tijdcode op bij indelingen met beeld overslaan of beeld niet overslaan en voer opnamen uit via 10-bits HDMI. Atomos Open Protocol wordt ondersteund voor het synchroniseren van het starten/stoppen van HDMI-opnamen via uw externe recorder. Of via de camera.

Time-lapse-functie in de camera

U kunt spectaculaire 4K/UHD time-lapse-video's in de camera maken. Gelijkmatige belichting vermindert de variatie tussen beelden, voor naadloze overgangen. Geluidloze intervalopname gaat mechanische onscherpte en sluitergeluid tegen. Lichtmeting bij weinig licht kan worden uitgebreid tot -3 LW en de sluitertijd kan worden verlengd tot 900 sec.

Breng uw visie in beeld

Veelzijdig. Betrouwbaar. Creatief. Of u nu foto's maakt of video's opneemt, de D780 kan uw volgende grote idee uitstekend aan.

Focus stacking

Creëer beelden met een ogenschijnlijk onmogelijke scherptediepte met behulp van de stand Opname met focus-shift. U kunt de afstand van elke scherpstelstap bepalen en met de functie focuspeaking de scherpstelling bij elke laag controleren.

Digitaliseren

Verander negatieven of dia's die zijn opgenomen op 35mm-filmrolletjes om naar digitale bestanden van 24 MP. Alles wat u nodig hebt, is het digitaliseringsmenu in de camera, de optionele filmdigitaliseringadapter ES-2 en een Micro-NIKKOR-objectief.

Picture control

Met het Picture Control-systeem van Nikon kunt u eenvoudig parameters voor foto's of video definiëren. Het systeem biedt een reeks vooraf ingestelde opties, maar u kunt ook aangepaste instellingen voor specifieke onderwerpen of scènes maken.

Volledige beschrijving

Gratis levering vanaf €20

Snelle levering Avondlevering tussen 18u en 21u

Morgen bij je thuis Besteld voor 22u00, morgen geleverd

Levering 7 op 7 Levering zaterdag en zondag

Specificaties

Product

 • Krëfel code42000744
 • MerkNikon
 • EAN496075990417

Algemeen

 • SamenstellingBody
 • Type toestelSpiegelreflex
 • BeeldsensorFull frame

Sensor

 • Benaming sensorFX CMOS
 • Sensorgrootte (mm)35,9 x 23,9  mm
 • Aantal pixels (MP)25.28  MP
 • Effectieve pixels (MP)24.5  MP
 • Cropfactor (x)1  x
 • Beeldverhouding3:2

Body

 • BeeldstabilisatieIn lens
 • BeeldverwerkingsprocessorEXPEED 6
 • Sluitertijd (sec)1/8000 - 900  sec
 • Zelfontspanner (sec)2 - 20  sec
 • ZoekerPentaprisma
 • Dekking beeldveld (%)100  %
 • Vergroting (x)0.7  x
 • Oogafstand (mm)21  mm
 • SchermtypeTFT
 • Schermgrootte (inch)3.2  inch
 • Beeldschermpixels (px)2359000  px
 • Touchscreen
 • Kantelbaar - boven (°)45  °
 • Afmetingen (cm)14,35 x 11,55 x 7,6  cm
 • Gewicht (gr)840  gr
 • Statiefaansluiting (1/4")
 • Materiaal behuizingMagnesiumlegering
 • LensbevestigingstypeF-vatting
 • Oogherkenning

Focus en belichting

 • ISO-gevoeligheid50 - 204.800
 • Belichtingsverbetering (EV)-5 - +5 LW
 • Autofocus met vergrendeling
 • Scherpstelpunten273
 • Fasedetectie AF
 • Fasedetectie AF - punten (#)51

Flits

 • Ingebouwde flitser
 • Flitssturingi-DDL
 • Flitssynchronisatie (sec)1/200  sec
 • Aansluiting externe flitserISO 518
 • Richtgetal12

Opnames en opslag

 • Opnamekwaliteit video4K/Ultra HD
 • Hoogste videoresolutie (px)3840 x 2160  px
 • Maximale video framerate (fps)30  fps
 • Foto's in RAW-formaat
 • Fotoresolutie (px)6048 x 4024  px
 • Beelden per seconde12
 • Slots voor geheugenkaart(en)2
 • Type(s) geheugenkaart(en)SD, SDHC, SDXC
 • Grootte geheugenkaart(en) (GB)256  GB
 • Klasse geheugenkaart4
 • Type USB-aansluitingUSB Type C
 • Type HDMI-aansluitingMini HDMI
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Microfoonaansluiting
 • Wi-Fi standaarden802.11 ac, 802.11 a, 802.11 b, 802.11 g, 802.11 n
 • Wi-Fi frequentie (GHz)2,4 GHz, 5 GHz
 • Bluetooth-versie4.2 LE
 • NFC
 • GPS

Energie en veiligheid

 • Type batterijLithium-ion
 • Waterbestendig - certificeringLithium-ion
 • Stofverwijderingssysteem

In de verpakking

 • Handleiding
 • Netstroomkabel
 • USB-kabel
 • Draagriem
 • Oogschelp
 • Bodydop
 • Zonnekap
 • BatterijEN-EL15b
 • Batterijlader
 • Accessoireschoendop

Gratis levering vanaf €20

Snelle levering Avondlevering tussen 18u en 21u

Morgen bij je thuis Besteld voor 22u00, morgen geleverd

Levering 7 op 7 Levering zaterdag en zondag