SDA-HC-Strijken-image-banner
SDA-HC-Strijken-image-banner
SDA-HC-Strijken-image-banner

Welk apparaat moet ik gebruiken om snel te strijken?

Strijken is een van die huishoudelijke taken die je altijd uitstelt tot de volgende dag. Om zo snel mogelijk te kunnen strijken, moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Ontdek hieronder hoe je het juiste toestel vindt om snel te strijken.
Strijken-intro

De kenmerken van een strijkijzer die invloed hebben op de strijksnelheidElk strijktoestel is snel en praktisch, maar om het toestel te vinden waarmee je zo snel mogelijk kunt strijken, moet je eerst aandacht besteden aan de volgende punten: de duur van je strijkbeurt en de verschillende criteria met betrekking tot de druk van het toestel

Afhankelijk van het aantal personen of de grootte van je wasmand, zal een toestel immers meer of minder geschikt zijn en je meer flexibiliteit en snelheid bij het strijken bieden.

Stoom

Stoomproductie-img

Stoomproductie

Het stoomdebiet is de hoeveelheid stoom die in 1 minuut vrijkomt. Het wordt gemeten in gram per minuut. Hoe hoger het debiet, hoe efficiënter je strijkijzer of stoomgenerator zal zijn in het verwijderen van kreuken.

Stommdruk

Stoomdruk

Door de stoomdruk kan je strijkijzer doordringen tot in de vezels van de stof. De stoomdruk wordt gemeten in bar en maakt sneller strijken mogelijk. Voor de beste resultaten moet worden gestreefd naar een minimum van 3,5 bar.

Stoomstot

Stoomstoot

De stoomslag verhoogt de stoomstroom gedurende een bepaalde tijd en zorgt zo voor snelle resultaten bij het strijken van moeilijker textiel. Net als bij de stoomsnelheid geldt ook hier: hoe hoger de snelheid, hoe effectiever het is om kreuken te verwijderen.

Kledingstomer

Express sessiesZijn strijkbeurten toch niets voor jou en geef je jouw kleren liever een snelle poetsbeurt net voor je ze draagt? Dan is een kledingstomer een goede keuze! Met een steamer kan je je overhemd gewoon op een kleerhanger hangen en stomen. Het extraatje? Met verticale stoom heb je geen strijkplank meer nodig! 

Strijkijzer

Korte sessiesGeef je de voorkeur aan korte sessies en maak je deel uit van een huishouden van minder dan 3 personen? Dan is een strijkijzer ideaal voor jou. Stoomstrijkijzers hebben een klein reservoir, waardoor ze zeer handig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Strijkijzers zijn ideaal om kleine hoeveelheden wasgoed snel te strijken.

XL strijkijzer

Gemiddelde sessiesStrijk je het liefst alles in één keer en maak je deel uit van een 3-persoons huishouden? Dan is een XL strijkijzer ideaal voor je. Het behoudt de eenvoud van een traditioneel strijkijzer, maar heeft een grotere capaciteit en meer vermogen. Dankzij de XL-tank hoef je niet heen en weer te lopen om hem te vullen en kan je sneller strijken!

Stoomgenerator

Lange sessiesBen je een frequente strijker en maak je deel uit van een gezin van 4 of meer? Dan is de stoomgenerator perfect voor je. Met het grote reservoir kan je grote hoeveelheden strijken zonder te moeten stoppen om het reservoir bij te vullen. Dankzij de hoge druk dringt de stoom door tot in de vezels van de stof, waardoor het strijken sneller gaat.

Volg ons

Ontdek onze socialemediakanalen

Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geüpdatet op 17 jan. 2024
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024