BANNER-dampkappen
BANNER-dampkappen
BANNER-dampkappen

Soorten dampkappen: welke dampkap kiezen?

Op zoek naar de best gepaste dampkap? Wij helpen je graag verder met het vinden van de beste dampkap voor jou. De verschillende types worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies jij het model dat perfect bij jou past. Er zijn heel wat verschillende soorten dampkappen, elk met eigen voor- en nadelen. Bovendien is er heel wat verschil qua design. Kies dus naargelang de mogelijkheden in je ruimte en naargelang jouw wensen.
Deel
schouwdampkappen-content-image

Wandmodel

Een wanddampkap of ook wel decoratieve dampkap genoemd is een dampkap die wordt gemonteerd aan de muur boven het kookvlak. Deze dampkap heeft ook een decoratieve functie en bestaat in verschillende modellen. Schouwdampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren zoals aluminium, glas, zwart, wit,...

telescopische-dampkappen-content

Telescopisch

De telescopische dampkap wordt zo ingewerkt onder de keukenkast dat je ze dient uit te trekken tijdens gebruik. De dampkap is dus zo goed als niet zichtbaar - tenzij tijdens gebruik. Ze is zo erg discreet in je keuken verwerkt. Het frontpaneel kan een deel van het keukenmeubel zijn.

onderbouwdampkappen-content

Onderbouw

De onderbouw dampkap is het klassieke model, ideaal wanneer je slechts een beperkte ruimte hebt. Je plaatst deze klassieke dampkap onder je keukenkast, aan de wand van de muur of geïntegreerd in de keukenkast. Ze hebben standaard een breedte van 60 of 90 cm.

inbouwgroep-content

Inbouwgroep

De integreerbare dampkap of ook afzuiggroep genoemd worden ingebouwd in een hoog keukenmeubel of in het plafond van de ruimte. Zo is ze discreet verwerkt in je keuken en heb je veel ruimte boven je kookplaat. Vaak voor open keukens waar een grote zuigkracht vereist is.

eiland-dampkappen-content

Eiland

Wanneer je kookplaat zich bevind op een kookeiland in je keuken, dan is een eilanddampkap uiteraard een juiste keuze. Deze heeft de strakke look van een schouwdampkap, maar bevat een groter vermogen en word aan het plafond bevestigd.

werkblad-dampkappen-content

Werkblad

De werkblad dampkap is een soort van dampkap die in je keukenwerkblad wordt ingebouwd, deze hangt met andere woorden niet boven je kookvlak. Het is naast de kookplaten ingebouwd of bij de kookplaat inbegrepen. Dit oogt mooi en strak qua design.

Geüpdatet op 27 nov. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2023

Inloggen

Welkom bij Krëfel

Vul je gegevens in en ga verder

Nog geen account? Registreer

Wachtwoord vergeten?

of