banner-bbq
banner-bbq
banner-bbq

Welke barbecue past het best bij jou?

Geen zomer zonder barbecue! Een barbecue staat synoniem aan een gezellige zomeravond met vrienden. Er zijn veel verschillende soorten barbecues. Maar hoe kies je het juiste type?
bbq

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue is de traditionele en authentieke barbecue die jouw vlees gaart dankzij brandende kolen. Dit type barbecue is uitsluitend bestemd voor gebruik buitenshuis. Je kunt het aansteken met houtskool of briketten. Het is een barbecue die wat opstart- en grillwerk nodig heeft, maar ook zorgt voor gezellige momenten.

Het grote pluspunt: de houtskool geeft een heerlijke gerookte smaak aan je vlees of groenten!

bbq

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue werkt dankzij een verwarmingselement. Dit type barbecue kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, maar dit hangt af van het model. Er moet wel een stopcontact in de buurt zijn om de barbecue te kunnen aansluiten. Een elektrische barbecue kan op een balkon of in een tuin worden geplaatst en is over het algemeen vrij licht en gemakkelijk in gebruik. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken omdat er geen brandstof nodig is die sporen nalaat.

Het grote pluspunt: ze zijn gemakkelijk in onderhoud en sommige compacte modellen kunnen ook binnen op een tafel worden geplaatst wanneer het buiten minder weer is.

bbq

Gasbarbecue

Een gasbarbecue werkt door middel van een gasfles, zodat je hem overal in je tuin kan plaatsen en staat gelijk aan comfort omdat hij zeer snel en gemakkelijk op te starten is. Bovendien heb je meer controle over het bakken. De warmte wordt namelijk gelijkmatig verdeeld, zodat je het voedsel kan plaatsen waar je maar wilt. Deze barbecues zijn over het algemeen groter, maar ze zijn ook meer verfijnd. 

Het grote pluspunt: makkelijk en snel om op te starten en je kan er ook in de winter gezellig mee barbecueën!

Geüpdatet op 30 mei 2023