Een vaatwasser uitkuizen
Een vaatwasser uitkuisen
Een vaatwasser uitkuisen

Hoe reinig je jouw vaatwasser?

Heeft je vaatwasser last van een vieze geur en vuile vaat? Komen je borden niet proper uit de vaatwasser na een wasbeurt? Dan is het tijd om jouw vaatwasser ook eens een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zo voorkom je dat vetten, etensresten en kalk achterblijven in jouw afwasmachine.
Filter vaatwasser

Maak de filter proper

Onderaan in de kuip van je vaatwasser vind je de filter terug waar er etensresten in achter kunnen blijven. Het is dan ook aangeraden om de filter minstens één keer per week schoon te maken. Zo zal je vaat steeds proper uit de afwasmachine komen en verkrijg je de beste wasresultaten.


Zo ga je te werk

Haal de filter uit de afwasmachine en spoel deze grondig uit met warm water. Je kan eventueel ook  een sponsje met wat afwasmiddel gebruiken om hardnekkige vlekken proper te maken.

Vaatwasser

Reinig de deurrubbers

Aan de zijkant van je vaatwasser zijn rubbers bevestigd die het water tegenhouden. Tussen deze rubbers kruipen er soms ook etensresten tussen die voor onaangename geurtjes kunnen zorgen.


Zo ga je te werk

Maak een microvezeldoek wat nat en veeg de rubbers schoon. Gebruik een oude tandenborstel om het vuil tussen de rubbers te verwijderen. Veeg de rubbers nadien droog met een propere doek.

vaatwasser

Reinig de kuip van de vaatwasser

Om de vaatwasser binnenin schoon te maken, bestaan er een tal van middeltjes die jou hierbij kunnen helpen. De meeste vaatwassers beschikken ook over een machine reinigingsprogramma. Dit programma drijft de temperatuur hoog op, zodat alle resterende vuiltjes weggespoeld worden. Heeft je afwasmachine geen automatisch reinigingsprogramma? Zet dan het programma met de hoogste temperatuur op.

Hoe onderhoud je je vaatwasser?

Met een goed onderhouden vaatwasser kan je flink besparen op je energiefactuur en is het bovendien ook goed voor het milieu. In deze video toont Anthony hoe je het best je vaatwasser kan onderhouden.

Geüpdatet op 01 feb. 2024