Harde Schijf
Harde Schijf
Harde Schijf

Wat is een harde schijf?

Op deze pagina leggen wij je uit welke verschillende soorten harde schijven er bestaan.
Deel
Verschillende harde schijven

Wat zijn harde schijven nu eigenlijk?

Een harde schijf is een stuk hardware dat wordt gebruikt om digitale inhoud en gegevens op computers op te slaan. Elke computer heeft een interne harde schijf, maar er zijn ook externe harde schijven die gebruikt kunnen worden om de opslag van een computer uit te breiden. Over het algemeen bestaat secundaire opslag in twee vormen: harde schijven (HDD's) en solid state drives (SSD's). Hoewel SSD's vaak als type harde schijf worden gezien, is die typering niet écht nauwkeurig en is het belangrijk om het verschil tussen een HDD en een SSD te begrijpen.

HDD Image 1

Externe HDD

Een externe HDD is een harde schijf die niet in de computer zit. Het is een apart apparaatje, dat meestal met een usb-kabel met de computer verbonden is. Met een externe harde schijf zorgt u voor meer opslagruimte. Het is ideaal om grote collecties foto's, video's en muziek op te bewaren. Ook heel handig om je gegevens over te zetten op een andere computer of om je gegevens te delen.Externe SSD

Externe SSD

Een externe SSD is, net zoals een harde schijf, een plek waar je bestanden op bewaart. Het verschil is dat een externe SSD tot wel 25 keer sneller is en langer meegaat dan een normale harde schijf.

Een SSD, afkorting van Solid State Drive, is net zoals een harde schijf een ruimte waar je bestanden, documenten, media en meer op bewaart. Externe SSD's werken precies zoals een normale externe harde schijf of een interne SSD. Je gebruikt deze kleine schijf om je belangrijkste documenten op te bewaren, die je zo makkelijk meeneemt. Net zoals bij een interne SSD biedt een externe SSD korte laadtijden en een lange levensduur.

Interne

Interne HDD

Een interne HDD heeft net dezelfde functie's als een externe HDD. Wat zijn nu de verschillen? De naam zegt het zelf. Een interne HDD is een HDD dat je intern kan toevoegen aan je computer of laptop. Dat wilt dus zeggen dat je jouw computer of laptop kan openen en er wat extra geheugen bij toevoegen of vervangen. Natuurlijk moet je eerst zeker zijn dat je computer of laptop wel de mogelijkheid heeft om een extra HDD toe te voegen.

Interne SSD

Bij een interne SSD is het eigenlijk hetzelfde verhaal als bij een interne HDD. Een interne SSD heeft ook zoals een externe SSD een veel hogere snelheid dan een HDD. Je kan deze ook intern toevoegen aan je computer of laptop. Weeral moet je zeker zijn of je computer of laptop de mogelijkheid heeft om er een externe SSD aan toe te voegen. Een SSD wordt tegenwoordig het vaakst gebruikt in computers en laptops.

Geüpdatet op 20 feb. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024