MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-Banner-Mobile
MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-Banner
MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-Banner

Hoe installeer ik een inbouwkoelkast in?

Waar moet je zeker op letten als je zelf een nieuwe koelkast inbouwt? Krëfel helpt je stap voor stap op weg. Kies je voor de installatie service van Krëfel? Dan ben je helemaal gerust. We vertrekken pas als we zeker zijn dat jouw nieuwe inbouw frigo goed geïnstalleerd is.
Deel
MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge

Afmetingen opmeten

Bekijk zeker de nismaten waar de koelkast in komt vooraleer je een nieuw toestel aanschaft. Dit doe je best met een rolbandmaat. Meestal is de nisdiepte 55 cm en de nisbreedte 56 cm, maar de nishoogte varieert sterk. Een koelkast die te groot is voor de nis zal niet geïnstalleerd kunnen worden. Een te lage koelkast verhogen onze kenners met een houten verhoogstuk als je kiest voor onze installatieservice.


Gebruik onze koelkast adviseur of filters op de categoriepagina van inbouw koelkasten om makkelijk een selectie te maken van geschikte toestellen.

Inbouw koelkast.pptx (1)

Inbouw koel-vriescombinatie

Heb jij een inbouw koel-vriescombinatie met aparte deuren voor het koel- en vriesgedeelte nodig? Dan is het belangrijk om ook de nishoogte van de onderste deur te weten.

  1. Meet de hoogte van de onderste meubeldeur (dus inclusief de uitstekende gedeeltes)

  2. Meet vervolgens de hoogte tussen de onderkant van de koelkastdeur en de onderkant van de uitstekende, aanhangende meubeldeur.

  3. Trek de hoogte van de onderste ‘overlap’ uit punt 2 af van de hoogte die je had in punt 1. Dit is de hoogte van de nis.MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge

Deursysteem

Heb jij een deur-op-deur systeem? Dan is het niet mogelijk om over te stappen naar een glijsysteem (ook wel sleepdeur genoemd). Ga dus zeker na over welk scharniersysteem je momenteel beschikt.

Een deur-op-deur koelkast herken je aan de meubeldeur die volledig vast staat op de koelkastdeur. De meubeldeur heeft dus geen eigen scharnier die het verbindt met het meubilair. Bij een glijsysteem staan de meubeldeur en koelkastdeur niet volledig vast op elkaar. Ze worden verbonden door rails die schuiven als je de deur opent. Met een decorkader koelkast kan je simpelweg een gewenste plaat inschuiven. Op deze manier past de koelkast bij elke keuken.

Het is meestal het handigst om voor jouw vervangende inbouw frigo hetzelfde systeem te kiezen als je al had.


Draairichting deur

Kijk na aan welke kant het deurscharnier moet staan. Als je een inbouw koelkast kiest zonder omkeerbare deur, is het niet mogelijk om de draairichting van de deur te wijzigen. Je bekijkt best de meegeleverde handleiding voor specifieke instructies om dit te doen. Wij kunnen de draairichting vooraf goed instellen als je kiest om de koelkast te laten plaatsen door onze installateurs.

MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-During-installation

Tijdens de installatie

Zorg er voor dat je het nodige doe-het-zelf materiaal hebt. Zet de boormachine, moersleutels en schroevendraaiers maar al klaar!

Afdekplaat en zijstrip bevestigen

Zet de koelkast al ongeveer 3/4e in de nis. Daarna plaats je de afdekplaat achteraan. Zo voorkom je dat het apparaat te veel naar achteren komt en niet meer kan ventileren. Langs de zijkanten komen de strips die kieren langs de zijkanten vermijden. 

Schuif de koelkast verder in de nis tot de voorkant gelijk staat met de meubel. Zorg er voor dat je nog bij de snoer kan.MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-During-installation-2

Meubeldeur vastmaken

Had jouw vorige koelkast een deur-op-deur scharnier? Dan is het niet mogelijk om over te stappen op een ander scharniersysteem.

Glijsysteem

De koelkastdeur heeft een houder die je op de meubeldeur plaatst. Kijk goed waar de boorgaten zitten en waar de rails moeten komen. Teken een lijn 2 cm voor de rand van de meubeldeur. De rails mogen niet voorbij deze lijn komen. Schroef de rails op het frontpaneel en verstel het scharnier met schroeven tot de deur goed sluit.

Bekijk koelkasten met glijsysteem >


Deur-op-deur

De handleiding geeft aan waar de beugel van de meubeldeur in het frontpaneel moet komen. Je duidt deze plek best aan voor je de scharnieren op de beugel zet. Hang daarna de meubeldeur aan de koelkastdeur en verstel de schroeven tot het recht staat. Eens de deur recht staat zet je hem vast met de andere beugels.

Bekijk deur-op-deur koelkasten >

MDA-Cooling-How-To-Install-Built-In-Fridge-Krëfel-BI-Service

Nog niet zeker?

Prévisite

Twijfel je nog welk inbouw toestel geschikt is? In onze winkels kan je een prévisite vragen. Onze specialisten nemen dan een kijkje en stellen enkele apparaten voor die geschikt zijn voor jouw keuken. Bestel je voor meer dan €750? Dan is een prévisite volledig gratis.


Installatie door onze vakmannen

Zie je een koelkast inbouwen niet helemaal zitten of heb je geen tijd? Onze specialisten willen jouw nieuwe apparaat met veel plezier vakkundig installeren. Zo ben je zeker dat alles in orde is. Ze geven graag een woordje uitleg over jouw nieuwe product.Geüpdatet op 22 jun. 2022
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024