een droogkast
   een droogkast
   een droogkast

   Droogkast kopen? Advies en tips voor jou.

   Een droogkast aankopen, dat doe je niet elk jaar. De keuze voor je aankoop is een beslissing die weloverwogen genomen wordt. En wij bij Krëfel helpen jou graag om een stapje dichter te komen bij jouw ideale droogkast. Ga je voor een ecologisch toestel? Zijn droogkasten die de kosten drukken eerder iets voor jou? Of let je liever op het gemak en de gebruiksvriendelijkheid? Voor ieder wat wils bij Krëfel! Bekijk hieronder de mogelijkheden!
   Deel

   Welke soorten droogkasten bestaan er?

   Miele warmtepomp droogkast

   Condensatiedroogkast

   Bij een condensatiedroogkast wordt de vochtige lucht afgekoeld en omgezet in water, dat op zijn beurt opgevangen wordt in een condensbak of met een afvoerdarm meteen naar de waterafvoerpijp wordt geleid. Een condensatie droogkast droogt snel, maar is niet zo energiezuinig.

   Al onze condensatie droogkasten
   Droogkast warmtepomp

   Droogkast met warmtepomp

   Een droogkast met warmtepomp werkt op dezelfde wijze als een condensatiedroogkast, maar is enorm veel energiezuiniger. Dankzij het koelmiddel in de warmtepomp kan de droogkast aan een lage droogtemperatuur je kledij drogen, waardoor je minder energie nodig hebt. Zo bespaar jij al snel wat centjes!

   Al onze warmtepompdroogkasten
   Luchtafvoer droogkast

   Droogkast met luchtafvoer

   Bij een droogkast die met luchtafvoer werkt, wordt de vochtige lucht via een opening naar buiten afgevoerd. Dit type droogkast is echter niet zo energiezuinig.

   Al onze droogkasten met luchtafvoer

   Waarop letten bij het kiezen van een droogkast?

   Droogkast met kind

   Trommelinhoud

   Je kan letten op de trommelinhoud. Dit kenmerk geeft de capaciteit van je droogkast weer. Het aantal kilogram duidt op de hoeveelheid aan vulgewicht van kleren dat je in één beurt kan drogen. De keuze wordt vooral bepaald door je gezinssamenstelling of hoe vaak per week je wast. Bovendien biedt een grotere trommel vaak een beter droogresultaat. De kledij heeft immers meer plaats om te bewegen.

   een wasmachine die ecologisch is

   Ecologische droogkast

   Dit label toont aan hoe milieuvriendelijk en energiebesparend het product is. Er zijn droogtoestellen met energieklasse A+, A++ en A+++... Een A+-label verbruikt dan weer meer dan een A++-label.

   Een stille wasmachine

   Type motor

   Wat betreft de motor van je droogkast, heb je keuze uit twee types: een inductiemotor of een standaardmotor. Standaardmotoren worden aangedreven door koolborstels en een snaar. Een inductie- of koolborstelloze motor biedt als voordelen dat:

   • De droogkast stiller werkt
   • De inductiemotor gaat gemiddeld langer mee
   • Een koolborstelloze motor is energiezuiniger

   Een droogkast condensatie

   Condensatie-efficiëntieklasse

   Deze klasse geeft aan of er veel vochtige lucht verdwijnt uit je droger. Hoe beter je machine geïsoleerd is, des te hoger de condensatieklasse is. Veel vocht in een gesloten ruimte (waar je droogkast staat) is onaangenaam, want hierdoor kan je was- en drooghok ook vochtig worden. Door condensvocht op de muren ontstaat dan schimmelvorming. De hoogste klasse is A.

   Hoe kies je een droogkast die bij jou past?

   Hoe kies je nou net een droogkast die bij jou past? Wij geven jou alvast enkele tips:

   • Kies een droogkast met een trommelgrootte die bij jou past.

   • Wil je graag elektriciteit besparen, kies dan voor een energiezuinige droogkast.

   • Welk type motor kies je, inductie of toch eerder een standaard motor?

   Geüpdatet op 07 jul. 2022