Droogkast

Soorten: condensatie of luchtafvoer?

Droogkasten met luchtafvoer leiden de vochtige lucht af naar buiten via een buis. Bekijk de droogkasten met luchtafvoer.

Condensatiedroogkasten doen dit niet maar leiden de vochtige lucht over een condensator. Deze zal de lucht afkoelen waardoor de daarin aanwezige waterdamp condenseert. Dit condenswater wordt opgevangen in een reservoir dat regelmatig geledigd moet worden. Bekijk de condensatiedroogkasten.

Termen

Droogmethode met timer: in het geval van een bediening met timer stelt de gebruiker zelf de tijdsduur in. Bij een te korte insteltijd zal het wasgoed niet volledig droog zijn; bij een te lange insteltijd wordt er onnodige energie verbruikt.

Elektronisch: in het geval van een elektronische bediening, stelt de gebruiker het gewenste droogresultaat in (strijkdroog, kastdroog). Het toestel bepaalt dan zelf de duur van de cyclus op basis van de vochtigheidsgraad van het wasgoed.

Warmtepomp: de warmtepomp recupereert de warmte uit de luchtstroom die door het wasgoed wordt geleid. Eerst wordt deze vochtige warme lucht afgekoeld zodat er condensatie ontstaat. Daarna wordt de vochtigheid uit de luchtstroom gehaald. Deze lucht wordt opgewarmd alvorens opnieuw in de trommel te worden geleid. Deze opwarming gebeurt doordat de warmtepomp de warmte, die in de condensfase is vrijgekomen, opnieuw benut.

Uitgestelde start: met de functie uitgestelde start kan u het tijdstip bepalen waarop uw droogkast moet starten. Afhankelijk van het gekozen model, kan deze uitgestelde start 1 tot 24u vooraf geprogrammeerd worden. Deze functie kan handig zijn indien u er voor opteert om uw droogkast 's nachts te laten draaien zodat u kan genieten van het nachttarief van uw elektriciteitsleverancier.

Resttijdaanduiding: de resttijdaanduiding geeft u informatie over de nog resterende tijd tot het einde van de gekozen droogcyclus.

Stoomfunctie: de stoomfunctie zorgt ervoor dat uw wasgoed haast strijkvrij uit de machine komt zodat het strijken op zich aanzienlijk kan gereduceerd worden. Bovendien kan u de stoomfunctie eveneens gebruiken om uw kleding te verfrissen zonder ze te wassen.

Anti-kreukfase: bijna elke droogkast beschikt tegenwoordig over een anti-kreukfase. Na afloop van het programma, draait de trommel met korte tussenpozen. Hierdoor wordt voorkomen dat het wasgoed gaat kreuken. Dit is heel handig als u het wasgoed niet onmiddellijk uit de droogkast kan halen.

Delicaat programma: voor een optimale verzorging van uw delicate kleding. Het programma maakt minder omwentelingen en werkt met gereduceerde warmte zodat uw kleding met de grootste zorg wordt gedroogd.

Bekijk ons gamma droogkasten van alle grote merken.