Droogkast kopen? Advies en tips voor jou!

Een droogkast aankopen, dat doe je niet elk jaar. De keuze voor je aankoop is een beslissing die weloverwogen genomen wordt. En wij bij Krëfel helpen jou graag om een stapje dichter te komen bij jouw ideale droogkast. Ga je voor een ecologisch toestel? Zijn droogkasten die de kosten drukken eerder iets voor jou? Of let je liever op het gemak en de gebruiksvriendelijkheid? Voor ieder wat wils bij Krëfel! Bekijk hieronder de mogelijkheden! Als je nog persoonlijker advies wil, loop dan gerust eens binnen in één van onze 75 winkels.

Soorten: condensatie, luchtafvoer of met warmtepomp?

 

Droogkasten met luchtafvoer

Deze droogkasten leiden de vochtige lucht af naar buiten via een buis. Dit soort droogkasten verbruiken minder energie waardoor je flink wat geld kan besparen. Bekijk de droogkasten met luchtafvoer.

 

Condensatiedroogkasten

Dit type droogkast leidt de vochtige lucht over een condensator. Deze zal de lucht afkoelen waardoor de daarin aanwezige waterdamp condenseert. Dit condenswater wordt opgevangen in een reservoir dat regelmatig geledigd moet worden. Bekijk de condensatiedroogkasten.

 

Droogkasten met warmtepomp 

Droogkasten met een warmtepomp zijn de meest energiezuinige toestellen op de markt. Doordat de warme lucht wordt hergebruikt, is je kledij namelijk een stuk zuiniger gedroogd. Het condenswater wordt meestal in een bakje opgevangen, maar de meeste modellen kunnen ook op een waterafvoer worden aangesloten.

 

 

 

Waar op letten?

 

 
Energieverbruik

Met behulp van het energielabel van een droogkast kan je de energieklasse van het toestel achterhalen. Hierdoor weet je of je droogkast veel of weinig energie verbruikt. Wil je een energiezuinige droogkast, kies dan een A+++ droogkast. Hoe hoger de energieklasse, hoe minder je energiefactuur je zal kosten.

 
Geluidsniveau

Wil je je droogkast in de buurt van je woon- of slaapkamer zetten? Dan let je best op het geluidsniveau. Een stille droogkast heeft een maximaal geluidsniveau van 64 à 65 decibel. Het geluidsniveau vind je terug op het energielabel. Op die manier kan je inschatten of het geluid storend zal zijn of niet.

Droogmethode met timer: in het geval van een bediening met timer stelt de gebruiker zelf de tijdsduur in. Bij een te korte insteltijd zal het wasgoed niet volledig droog zijn; bij een te lange insteltijd wordt er onnodige energie verbruikt.

Elektronisch: in het geval van een elektronische bediening, stelt de gebruiker het gewenste droogresultaat in (strijkdroog, kastdroog). Het toestel bepaalt dan zelf de duur van de cyclus op basis van de vochtigheidsgraad van het wasgoed.

Warmtepomp: de warmtepomp recupereert de warmte uit de luchtstroom die door het wasgoed wordt geleid. Eerst wordt deze vochtige warme lucht afgekoeld zodat er condensatie ontstaat. Daarna wordt de vochtigheid uit de luchtstroom gehaald. Deze lucht wordt opgewarmd alvorens opnieuw in de trommel te worden geleid. Deze opwarming gebeurt doordat de warmtepomp de warmte, die in de condensfase is vrijgekomen, opnieuw benut.

Uitgestelde start: met de functie uitgestelde start kan u het tijdstip bepalen waarop uw droogkast moet starten. Afhankelijk van het gekozen model, kan deze uitgestelde start 1 tot 24u vooraf geprogrammeerd worden. Deze functie kan handig zijn indien u er voor opteert om uw droogkast 's nachts te laten draaien zodat u kan genieten van het nachttarief van uw elektriciteitsleverancier.

Resttijdaanduiding: de resttijdaanduiding geeft u informatie over de nog resterende tijd tot het einde van de gekozen droogcyclus.

Stoomfunctie: de stoomfunctie zorgt ervoor dat uw wasgoed haast strijkvrij uit de machine komt zodat het strijken op zich aanzienlijk kan gereduceerd worden. Bovendien kan u de stoomfunctie eveneens gebruiken om uw kleding te verfrissen zonder ze te wassen.

Anti-kreukfase: bijna elke droogkast beschikt tegenwoordig over een anti-kreukfase. Na afloop van het programma, draait de trommel met korte tussenpozen. Hierdoor wordt voorkomen dat het wasgoed gaat kreuken. Dit is heel handig als u het wasgoed niet onmiddellijk uit de droogkast kan halen.

Delicaat programma: voor een optimale verzorging van uw delicate kleding. Het programma maakt minder omwentelingen en werkt met gereduceerde warmte zodat uw kleding met de grootste zorg wordt gedroogd.

Bekijk ons gamma droogkasten van alle grote merken.