Logo
   Categorieën
   droogkast en wasmachine AEG
   droogkast en wasmachine AEG
   droogkast en wasmachine AEG

   Hoeveel energie verbruikt een droogkast nu echt?

   Wil je graag rekening houden met je energiekosten? Dan kijk je best het energieverbruik van je droogkast na voor je deze aankoopt. Dat vind je terug op het energielabel. Hoe zuiniger de droogkast, hoe beter voor het milieu en je energiefactuur.
   Deel
   energylabel dryers

   Energieklasse droogkast

   Op zoek naar een droogkast die energiezuinig is? Let dan vooral op de energieklasse! Energiezuinige droogkasten zijn goed voor het klimaat én je portemonnee! Bij elke droogkast hoort een energielabel, hierop staat precies wat het verbruik is per jaar. Het jaarlijks energieverbruik van een droogkast is gebaseerd op 160 droogbeurten per jaar.

   Ontdek hier hoe zuinig de droogkast is en hoeveel je gemiddeld per jaar betaalt. Wat is het gemiddelde verbruik en hoeveel bespaar je met een energiezuinige droogkast? De energieklasse van de meeste droogkasten varieert van A+++ tot C, waarbij A+++ het meest energiezuinig is. Wil je de zuinigste droogkast die momenteel op de markt is? Dan koop je best een warmtepomp droogkast met energieklasse A+++.

   MDA-Dryingmachines-energy-consumption-electricity

   Energieverbruik droogkast

   Op het energielabel staat rechts bovenaan hoeveel de droogkast verbruikt. Het energieverbruik wordt uitgedrukt in kWh per jaar. Wens je een droogkast met een laag energieverbruik? Dan kies je best voor een A+++ toestel. Hiermee kan je jaarlijks tot gemiddeld al zo'n €240 besparen ten opzichte van een droogkast met energieklasse B. Dit is gebaseerd op een droogkast met een vulgewicht van 8 kilo en een elektriciteitstarief van €0,62 per kWh. (Gemiddelde prijs Augustus 2022)

   Na bijvoorbeeld 10 jaar betaalde je dus ongeveer €1900 aan energiekosten als je een toestel met energieklasse A+ hebt. Als je daarentegen een A+++ toestel had gekocht, bespaar je ongeveer 830 euro aan energiekosten in eenzelfde periode.

   eco-image-droogkast

   Energiezuinige droogkast

   Je droogkast heeft zoals je wel kan zien redelijk wat energie nodig om te functioneren. Ben je benieuwd hoe je kan besparen in je energieverbruik van je droogkast en hoe je dus kosten kan besparen? Ook een heel belangrijk weetje is dat je droogkasten met een A+ klasse of beter je kan betalen met ecocheques!

   Geüpdatet op 05 okt. 2022