Stofzuiger die bij je vloer past

 

Hoe vind je de perfecte stofzuiger die bij jouw vloer past?

 

Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten borstels die je op een stofzuiger kan zetten. Welke borstel is echter geschikt voor jouw type vloer? Kan jij nog de bomen door het bos zien? Krëfel helpt je hiermee uit de nood. We hebben voor jou de verschillende borstels eens naast elkaar gezet. Zo vind je snel de ideale stofzuiger voor jouw vloer.

 

 

Welke type vloer heb je thuis?

 

Wanneer je een stofzuiger koopt, moet je rekening houden met het type vloer dat je thuis hebt. Elke borstel is echter niet geschikt voor alle vloeren. Zo zijn er borstels die enkel geschikt zijn voor parket of tegelvoeren.

Harde vloer: tegel, linoleum...

Harde vloeren

Heb je thuis een tegelvloer, linoleum of vinyl liggen? Al deze vloerbedekkingen vallen onder harde vloeren. Voor het stofzuigen van dit type, beschikt je stofzuiger best over een combiborstel, vloerborstel of gemotoriseerde borstel. Deze borstels zijn voor dit type vloer namelijk ideaal.

Ontdek alle stofzuigers voor harde vloeren

Houten vloer: parket, quickstep

Houten vloeren

Houten vloeren zijn ook harde vloeren, maar ze bestaan uit een delicater materiaal. Je stofzuiger beschikt dan ook best over een combiborstel of parketborstel. Een parketborstel heeft in tegenstelling tot de combiborstel extra zachte haren om krassen op je parketvloer te voorkomen.

Ontdek alle stofzuigers voor houten vloeren

Tapijt vloeren

Tapijt

Heb je veel vloerkleden in huis? Of ligt er enkel tapijt? Tapijten zorgen voor een zachte ondergrond, maar er komt ook veel vuil in vast te zitten. Het is dan ook aangeraden om een stofzuiger met combi-, tapijt-, turbo- of gemotoriseerde borstel te kopen. Zo krijg je ook het hardnekkigste vuil uit je vloerbekleding.

Ontdek alle stofzuigers voor tapijt

 

Kies de juiste borstel voor je vloer.

 

Combiborstel

Combiborstel

Een combiborstel is een 2-in-1 borstel. Zo is deze geschikt voor zowel harde vloeren (tegels, linoleum...) als vloerbedekking (tapijt e.d.). Beide standen kan je meestal instellen op de borstel zelf wat veranderen heel gemakkelijk maakt. De meeste sledestofzuigers zijn hiervan voorzien.

Parketborstel

Parketborstel

Een parketborstel is speciaal ontworpen voor het stofzuigen van krasgevoelige harde ondergronden zoals parket of laminaat. Deze borstel beschikt over extra zachte haren zodat je geen krassen krijgt op je parket. Hij wordt meestal meegeleverd met modellen die speciaal ontworpen zijn voor houten vloeren.

Tapijtborstel

Tapijtborstel

Een tapijtborstel is een borstel speciaal voor het stofzuigen van tapijt en vloerkleden. Door de vezels uit elkaar te halen kan de tapijtborstel ook het dieperliggende vuil opzuigen. De meeste sledestofzuigers beschikken niet over een aparte tapijtborstel.

Vloerborstel

Vloerborstel

Met een vloerborstel kan je gemakkelijk vloeren met spleten en voegen zoals tegel- en plankenvloeren reinigen. Sommige kunnen ook worden gebruikt voor het stofzuigen van parketvloeren. Deze borstel wordt niet vaak standaard meegeleverd.

 

Extra borstels

 

Turboborstel

Turboborstel

Een turboborstel is ideaal om hardnekkig vuil te verwijderen. Zijn grote zuigmond en ronddraaiende borstels zorgen ervoor dat vuil makkelijker wordt opgezogen. Hierdoor is een turboborstel ideaal om hoogpolig tapijt schoon te maken en je huis te verlossen van dierenharen.

Kierenzuiger

Kierenzuiger

Met een kierenzuigmond maak je de moeilijk bereikbare plaatsen schoon. Deze borstel is speciaal ontworpen om kieren en spleten waar je met een gewone borstel niet geraakt, schoon te maken. Hierdoor is hij ook ideaal voor het reinigen van je auto.

Meubelzuigmond

Meubelzuigmond

Een meubelzuigmond is ideaal om (stoffen) meubels te ontdoen van vuil. Je gebruikt hem echter best niet op kwetsbare meubelen. Daarnaast kan de meubelzuigmond ook gebruikt worden voor het fris houden van je gordijnen, kussens en beddengoed.

Stofborstel

Stofborstel

Ben je het afstoffen met een plumeau ook zo beu? Een stofborstel kan je gebruiken voor het afstoffen van zachte meubels of oppervlakken met moeilijke hoeken.Deze borstel is ideaal voor oppervlakken zoals plinten, sierlijsten, boekenplanken en lampenkappen.

 

Vind hier jouw ideale stofzuiger!

Een stofzuiger kopen? Onze stofzuigeradviseur helpt jou aan de hand van gerichte vragen bij je zoektocht naar de ideale stofzuiger.

Productadviseur stofzuigers

 

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
Contact
Veelgestelde vragen - FAQ
Laagste prijsgarantie
Winkelpunten