vaatwasser kopen
   vaatwasser kopen
   vaatwasser kopen

   Tips bij de aankoop van jouw inbouw vaatwasser

   Heeft je inbouwvaatwasser het begeven? Of heb je ver- of gebouwd en wil je in je keuken een nieuwe vaatwasser installeren? Er zijn enkele punten waar je best rekening mee houdt. Krëfel geeft je alvast enkele tips!
   Deel
   MDA-dishwashers-installation-nismaten

   Meet de nismaten

   Een nis is de ruimte onder het keukenblad waar je je vaatwasser zal plaatsen. Om een gepast model te kiezen, begin je dus eerst met de nismaten te bepalen: de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte.

   Als je je nismaten kent, kan je op zoek gaan naar een passend model dat binnen deze ruimte past.

   Vaatwasser afmetingen

   Ken de maten van je vaatwasser

   Een volgende stap is het zoeken van een vaatwasser die in de nis past. Voor elk wat wils is er een passende vaatwasmachine op de markt. Heb je graag een afwasmachine die wat hoger is dan normaal? Heb je slechts een beperkte ruimte? Er bestaan verschillende modellen die je alsnog kan plaatsen. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een smalle inbouw vaatwasser, een compact inbouwmodel of een vaatwasser met een langere hoogte.

   Meet de lengte van je vaatwasser van op de grond tot aan de bovenkant om de hoogte te kennen. Bepaal de breedte door de lengte tussen beide zijkanten te meten. De diepte bepaal je door de lengte tussen de voorzijde en achterzijde van de vaatwasser te berekenen.

   Frontpaneel van vaatwassers

   Het frontpaneel: volledig of semi-geïntegreerd

   Kies je een vaatwasser die volledig geïntegreerd is, dan zal je frontpaneel over de volledige lengte van de vaatwasserdeur lopen (linkse foto). De besturing van de vaatwasser bevindt zich in de vaatwasser zelf. Heb je liever de besturing van de vaatwasser aan de buitenkant van de vaatwasser, kies dan voor een semi-geïntegreerd model. Hierbij zal het frontpaneel korter zijn (rechtse foto).

   Geef de hoogte van het gewenste frontpaneel door aan jouw keukenspecialist, zodat jouw inbouwvaatwasser mooi geïntegreerd wordt in jouw keuken.

   MDA-dishwashers-installation-onderbouw

   Een onderbouw vaatwasser

   Je kan ook een onderbouw vaatwasser kiezen. Deze vaatwasser is een combinatie van een vrijstaand en een inbouw model. Een onderbouwvaatwasser heeft geen afgewerkte zijkanten, maar heeft wel een frontpaneel. Het frontpaneel zal dus niet in dezelfde kleuren zijn als je keuken.

   Let op: enkel de onderbouwmodellen hebben een decoratiepaneel inbegrepen. Alle andere inbouwvaatwassers hebben een decoratiepaneel nodig voor de afwerking.

   MDA-dishwashers-productadvisor

   Onze expertise

   Heb je hulp nodig bij de keuze van je vaatwasser? Wij helpen je graag verder met onze productadviseur! 

   Vind in enkele stappen het ideale toestel. Beantwoord de vraag en klik telkens op “Verder” om een selectie toestellen te ontdekken. Tijdens je zoektocht al nieuwsgierig naar onze selectie? Bekijk het resultaat dan door onderaan de pagina op "Huidige resultaten" te klikken. Meer productinformatie of een product kopen? Klik door op "Naar product".

   MDA-dishwashers-installation-service

   Krëfel inbouwservice

   Een inbouwtoestel installeren is geen kinderspel. Vertrouw de plaatsing van je aankoop daarom toe aan Krëfel! Voor slechts €35 bouwen onze specialisten je nieuwe toestel in en nemen ze het oude terug mee.

   Koop je bij Krëfel een inbouwvaatwasser? Ontdek hier alle voordelen die we voor jou in petto hebben.

   Geüpdatet op 22 jun. 2022
   Stuur bericht