Kledingstomer reinigen
   Kledingstomer reinigen
   Kledingstomer reinigen

   Hoe kan ik mijn kledingstomer ontkalken?

   Ga je een avondje uit maar komen je kleren weer verkreukeld uit de kast? Of ben je op reis en is alles door elkaar gaan liggen in de valies? Dan is een kledingstomer je redding. Maar hoe reinig je juist een kledingstomer?
   Deel
   Kledingstomer

   Waarom moet je een kledingstomer ontkalken?

   Na een tijdje gebruik te maken van een kledingstomer onstaat er kalkaanslag op het apparaat. Deze kalkaanslag is afhankelijk van de waterhardheid in het gebied waar je woont. Dus hoe harder het water in jouw woongebied, hoe sneller er kalkaanslag gaat ontstaan op je kledingstomer. Wanneer je regelmatig ontkalkt voorkom je dat je kledingstomer vlekken gaat maken op je kleding of gaat beginnen lekken. Het apparaat gaat langer mee gaan en gaat optimaal blijven stomen. Probeer daarom enkel gebruik te maken van gedestilleerd water. Gedestilleerd water bevat geen zouten en mineralen waardoor het ook geen vlekken kan maken op je kleding.

   kledingstomer

   Hoe moet je ontkalken?

   1. Als eerste stap vul je het reservoir voor de helft met witte azijn en de andere helft met gedestilleerd water. Vervolgens zet je de kledingstomer aan en laat je hem opstaan tot ongeveer de helft van je mix van azijn en gedestilleerd water verdwenen is.

   2. Wanneer het reservoir half is zet je de kledingstomer uit. Laat het resterende water in de kledingstomer volledig afkoelen en schud vervolgens zachtjes het reservoir terwijl je het reservoir laat leeglopen. Hierdoor gaat kalkaanslag loskomen en mee verdwijnen.

   3. Wanneer je de kledingstomer niet regelmatig reinigt kan het zijn dat je dit proces enkele moet herhalen om alle kalkaanslag te verwijderen.

   4. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle azijn uit het reservoir is vooraleer je terug je kleding gaat stomen. Vul hiervoor het reservoir volledig met gedestilleerd water en zet de kledingstomer op tot er terug de helft is verdwenen. Leeg daarna het overblijvende gedestilleerd water en laat vervolgens het reservoir helemaal drogen.

   Het is belangrijk om dit regelamtig te doen. Als je niet op tijd ontkalkt gaat de kledingstomer te veel kalkaanslag hebben en ga je deze niet meer kunnen verwijderen.

   Sommige kledingstomers hebben een speciaal kalkbakje waar het kalk zich verzameld. Wanneer jouw kledingstomer dit heeft moet je regelmatig het deksel openen en het apparaat
   voozichtig schudden en het kalk te verwijderen.

   Geüpdatet op 22 jun. 2022