Logo
   Categorieën
   Stoomgeneator vs Stoomstrijkijzer
   Stoomgeneator vs Stoomstrijkijzer
   Stoomgeneator vs Stoomstrijkijzer

   Stoomstrijkijzer VS. stoomgenerator

   Ben je op zoek naar een strijkijzer maar weet je nog niet de welke? Wij helpen je kiezen tussen een strijkijzer en een stoomstrijkijzer. Welke is geschikt voor jou ?
   Deel
   Ironing Steamgenerator vs Iron Ease of use

   Bediening en gebruiksgemak

   Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende verschil tussen een traditioneel strijkijzer en een stoomstrijkijzer: de werking.
   Het strijkijzer heeft slechts één eenheid, het heeft een waterreservoir direct in het strijkijzer, waardoor de strijkzool direct wordt opgewarmd door het water achter het strijkijzer. Het centrale stoomstrijkijzer, daarentegen, heeft twee eenheden. In feite bevindt het reservoir zich onder het strijkijzer in een vrijstaand compartiment, waardoor het apparaat groter is. 

   Wat het gebruiksgemak betreft, zijn de twee producten vrij gelijklopend. De greep is heel natuurlijk, alleen het gewicht maakt een verschil. Door het waterreservoir in het strijkijzer zelf, is het traditionele strijkijzer zwaarder dan het stoomstrijkijzer.

   Ironing Steamgenerator vs Iron Autonomy

   Autonomie en onderhoud


   Een ander groot verschil tussen deze twee producten is de autonomie. Zoals hierboven vermeld, zit het reservoir in het strijkijzer zelf, waardoor een groot waterreservoir niet mogelijk is.
   De reservoirs van de strijkijzers zijn immers altijd vrij klein en laten geen lange strijksessies toe zonder te moeten stoppen om het reservoir bij te vullen. Het strijkijzer is ideaal voor korte strijksessies. 
   Het stoomstrijkijzer is daarentegen meer geschikt voor langere strijkbeurten. Sommige centrale stoomgenerators hebben XXL-reservoirs met meer dan 1,5 liter water. 

   Tot slot, wat onderhoud betreft, is het stoomstrijkijzer de grote winnaar. Met hun grote reservoirs hebben stoomgeneratoren gewoonlijk een ontkalkingssysteem. Of het nu gaat om een kalk opvangbak, een filter, een antikalkpatroon of een geïntegreerd systeem, er is voor elk wat wils. Dit is niet noodzakelijk het geval voor strijkijzers, sommige hebben geïntegreerde systemen, maar niet allemaal. 

   Ironing Steamgenerator vs Iron Efficiency

   Snelheid en efficiëntie bij het strijken


   Wat de efficiëntie betreft, hangt alles af van het vermogen van uw strijkijzer of stoomgenerator. Hoe hoger het vermogen, hoe beter de resultaten. Sommige strijkijzers kunnen zeer efficiënt zijn en hebben een stoomstoot die alle soorten kreuken zal verwijderen. Voor het stoomstrijkijzer hebben de meeste producten een zeer hoog vermogen en laten de stoom tot in het hart van de vezel doordringen, wat uitzonderlijke resultaten geeft. 

   Tenslotte hangt de strijksnelheid af van je strijkgewoonten en het soort textiel dat je regelmatig strijkt. Als je alleen een kleine wasmand met gemakkelijk te strijken stoffen hebt, zal het strijkijzer perfect zijn. Als je een grote wasmand met moeilijkere textiel moet strijken, is een stoomstrijkijzer dan weer beter. 

   Volg ons

   Ontdek onze socialemediakanalen

   Ontvang de strafste promoties en nieuwtjes in jouw mailbox

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Geüpdatet op 15 dec. 2022