tv-infos-image-1-medium
tv-infos-image-1-medium
tv-infos-image-1-medium

Een televisie kopen? Ontdek ons advies !

Hier lichten we de verschillende soorten schermen en technologieën toe die jouw toekomstige TV zal hebben.
Deel
intro

Tijd voor een nieuwe televisie? Maar vind je jouw weg niet tussen alle technische termen?

Het is waar dat de wereld van TV-schermen voortdurend evolueert, wat de keuze bij aankoop inderdaad kan bemoeilijken. Er zijn vele criteria om te overwegen, zoals beeldkwaliteit, grootte, type scherm, framesnelheid en vele andere.

Bij Krëfel helpen we jou graag verder zodat je zeker het ideale toestel vindt in het brede aanbod.
Je kan ook altijd eens langsgaan in één van de 75 Krëfel-winkelpunten om advies te krijgen van onze productspecialisten.

Scherm type - LED - OLED - QD OLED

Led-panasonic

LED

LED staat voor Light Emitting Diode. Deze leds geven gekleurd licht en verbruiken minder energie dan bijvoorbeeld lcd-schermen.

Ontdek LED TV's
Oled

OLED

OLED TV's hebben zelfverlichtende pixels. Dit betekent dat elke pixel onafhankelijk aan en uit kan gaan. Dit resulteert in een hoger contrast. Wat een TV met een OLED scherm onderscheidt, is dat het geen achtergrondverlichting nodig heeft zoals TV's met bijvoorbeeld LCD schermen, die een permanente achtergrondverlichting nodig hebben.

Ontdek OLED TV's
Neo-qled

QD OLED

Elke pixel genereert ook zijn eigen licht, wat een oneindig contrast niveau oplevert. Bovendien zijn de kijkhoeken bij QD OLED-schermen breder en is de responstijd korter.

Ontdek QD OLED TV's

Scherm type - QLED - Mini-LED - QNED - Nanocell

QLED

QLED

Een QLED-scherm is bedekt met een laag nanokristallen, Quantum Dots genaamd. Zij bevinden zich tussen het paneel en de LED's en worden gekleurd onder invloed van het licht. Deze quantum dots zorgen voor een hoge luminantie die gelijk is aan het helderheidsniveau van het scherm.

Ontdenk QLED TV's
Mini-LED

Mini-LED

Een achtergrondverlichting systeem dat gebruik maakt van kleine LED's om de helderheid en het contrast te verbeteren in vergelijking met standaard LED LCD-schermen.

Ontdenk Mini-LED TV's
qned

QNED

Een QNED-display is de fusie van een mini-LED-display met Quantum Dot-technologie (QLED). Dit maakt het mogelijk gekleurde beelden met hoog contrast en hoge helderheid te bekijken.

Ontdenk QNED TV's
Nanocell-bis

Nanocell

Nanoceltechnologie maakt gebruik van een filter van nanodeeltjes om verdwaalde lichtgolven te absorberen. Dit verbetert de kleuren en maakt ze veel levendiger en realistischer. Ook de kijkhoeken zijn verbeterd, zodat de kijker zonder problemen TV kan kijken, zelfs als hij niet recht voor de TV zit. 

HDR2

High Dynamic Range (HDR)

Naast de scherpte (HD-norm) van het beeld, speelt het kleurbereik en kleurcontrast ook een belangrijke rol. Een tv zonder HDR kan 16 miljoen kleuren tonen, terwijl een HDR-tv (ook wel HDR10 of 10-bit televisie genoemd) een veel groter kleurbereik heeft van 1 miljard kleuren.

Een televisie met HDR zorgt voor meer natuurlijke kleuren, helderder wit en meer details in donkere zones. Finaal dus een realistischer beeld, een verschil dat meteen opvalt.

Om te onthouden:

 • High Dynamic Range = betere pixels

 • zorgt voor een veel groter kleurbereik

tv-infos-image-2

Welke HD-standaard kiezen

Ben je op zoek naar de beste TV op de markt? Dan is de HD standaard een belangrijke factor! De resolutie van een televisie hangt af van het aantal pixels in het beeld. Hoe meer pixels het beeld heeft, hoe scherper het ook zal zijn. Hier zijn de belangrijkste formaten:

 • HD

HD staat voor "High Definition". High Definition maakt een hogere videoresolutie mogelijk dan de standaarddefinitie. Een HD-beeld moet ten minste 1280 x 720 pixels hebben, d.w.z. bijna 1 miljoen pixels verdeeld over het scherm.

 • Full HD

Full HD-resolutie is tweemaal de resolutie van HD, of 2 miljoen pixels (1920 x 1080).

 • 4K (UHD)

Tegenwoordig zijn de meeste beeldschermen die wereldwijd verkocht worden, geproduceerd met deze resolutie. 4K heeft 3840 x 2160 pixels, d.w.z. een totaal van 8.294.400 pixels op het gehele scherm.

 • 8K

Met meer dan 33 miljoen pixels (7680 x 4320) is de 8K-resolutie de hoogste scherpte-index op de markt. TV's die deze resolutie halen, zijn meestal TV's die groter zijn dan 50 inch.

Hertz

Hertz panelen

Het aantal Hertz(van 50Hz tot 120Hz) wijst op de snelheid van de beeldverversing, dit is de frequentie waarop beelden worden weergegeven. Hoe hoger de frequentie, hoe vloeiender de beelden. Een tv met 120 Hz toont 120 beelden per seconde. Deze waarden zijn universeel bij alle merken.

Opgelet, verwar de hertz van beeldverversing niet met het beeldverbeteringsniveau. Vloeiende beelden zijn belangrijk bij snelle actiefilms, sportwedstrijden of gaming. Kies dan zeker voor 100 Hertz.


Om te onthouden:

 • 120Hz = ideaal voor gaming, sport, actiefilms

 •  snel bewegende objecten zijn scherper in beeldecran

Audio-systemen

 • Acoustic Surface

TV's met Acoustic Surface hebben geen ingebouwde luidsprekers. Dus je vraagt je waarschijnlijk af waar het geluid vandaan komt. Maak je geen zorgen, wij hebben het antwoord! 
Zoals de naam al doet vermoeden, transformeert een TV ontworpen met een Acoustic Surface systeem het oppervlak van het scherm om geluid met meerdere kanalen te verspreiden. Achter de TV zitten kleine actuators die de TV laten trillen zodat hij geluid uitzendt. Het geluid zal bijvoorbeeld enkel van rechts komen als de acteur rechts in je beeld staat, en links wanneer deze links staat enz. Het geluid is in perfecte harmonie met de TV, zodat je kan genieten van een meeslepende ervaring.

 • Q-Symphony 

Bij een TV met de Q-Symphony-functie kan het geluid van een externe soundbar worden geharmoniseerd met het geluid van alle luidsprekers op de tv. Wanneer de twee audiosystemen worden gecombineerd, wordt het geluid breder in de ruimte verspreid voor een meeslepender, surround sound-effect. Het surround effect laat het geluid van links naar rechts en heen en weer bewegen om echt ondergedompeld te worden in de actie.

 • Ultra Surround 

Ultra Surround wordt gekenmerkt door de combinatie van een systeem van luidsprekers die op verschillende delen van de TV zijn geplaatst (vaak aan de achterkant en aan de zijkant). Zij zijn in staat meerkanaals geluid uit te zenden dat de ruimtelijkheid optimaliseert om de gebruiker de indruk te geven dat het geluid hem omringt, zodat hij maximaal wordt ondergedompeld in de actie. 

delivery at the door

Voor 22u besteld, morgen gratis geleverd

Bij Krëfel vinden we het belangrijk dat je zo snel mogelijk kan genieten van jouw gloednieuwe toestel. Bestel je voor 22u, dan leveren en installeren we jouw toestel de volgende dag al (afhankelijk van de voorraad). Da’s pas handig!

Kleine pakketjes (smartphones, klein elektro, accessoires, fototoestellen, ...) worden geleverd via Bpost. De levering van grote toestellen (groot elektro, televisies, ...) gebeurt dan weer via onze eigen chauffeurs.

Heb je nog vragen over onze levermethodes?logo-samsung-tv

Samsung TV's

ontdekken
logo-lg-tv-2 (1)

LG TV's

Ontdekken
logo-sony-tv-2

Sony TV's

Ontdekken
logo-philips-tv

Philips TV's

Ontdekken
Geüpdatet op 1 februari 2024