tv tips en advies banner

 

TV kopen? Wij helpen je graag verder!

Tijd voor een nieuwe televisie? Maar vind je jouw weg niet tussen alle technische termen? Bij Krëfel helpen we jou graag verder zodat je zeker het ideale toestel vindt in het brede aanbod. Je kan ook altijd eens langsgaan in één van de 76 Krëfel-winkelpunten om advies te krijgen van onze productspecialisten.
 

 

Waar kan je nu best op letten? Onze tips bij het kiezen van een tv:
 

beeldtype televisie  
Schermtype (LED, OLED, QLED)

Een standaard LED TV gebruikt de led-lampjes als achtergrondverlichting om alle pixels in één keer op te lichten. Terwijl bij OLED-schermen elke pixel individueel verlicht wordt en dus veel meer leds bevat. Dit zorgt voor betere zwartwaarden en een hoger contrast in het beeld. Daarnaast zijn er nog QLED TV’s die met achtergrondverlichting werken maar gewapend zijn met Quantum Dot leds die zorgen voor een hogere helderheid en 100% kleurvolume in het beeld.

Samenvatting schermtype:
groen checkmark OLED = zwart is zwart, betere kleurcontrasten
groen checkmark QLED = betere helderheid en kleurvolume

Ontdek OLED TV's
Ontdek QLED TV's

hd-norm televisie  
HD-norm

Ben je opzoek naar het beste op de televisiemarkt? Dan is de HD-norm een belangrijke factor. Kijk vooral naar de 4K Ultra HD TV modellen want deze bieden maar liefst viermaal scherper beeld dan een Full HD TV. Dit scherper beeld wordt mogelijk doordat deze televisies meer pixels bevatten. Hierdoor kan je ten volle genieten van jouw Netflix-serie en gamen met het scherpste detail. In de nabije toekomst zullen ook de meeste televisiezenders 4K-beeldkwaliteit gaan uitzenden.

Samenvatting HD-norm:
groen checkmark 4K Ultra HD = meer pixels
groen checkmark zorgt voor een scherper beeld

Ontdek alle 4K TV's

hdr televisie  
High Dynamic Range (HDR)

Naast de scherpte (HD-norm) van het beeld, speelt het kleurbereik en kleurcontrast ook een belangrijke rol. Een tv zonder HDR kan 16 miljoen kleuren tonen, terwijl een HDR-tv (ook wel HDR10 of 10-bit televisie genoemd) een veel groter kleurbereik heeft van 1 miljard kleuren. Een televisie met HDR zorgt voor meer natuurlijke kleuren, helderder wit en meer details in donkere zones. Finaal dus een realistischer beeld, een verschil dat meteen opvalt.

Samenvatting HDR:
groen checkmark High Dynamic Range = betere pixels
groen checkmark zorgt voor een veel groter kleurbereik

Ontdek alle HDR TV's

beeldverversing  
Hertz paneel (50 – 100 Hz)

Het aantal Hertz wijst op de snelheid van de beeldverversing, dit is de frequentie waarop beelden worden weergegeven. Hoe hoger de frequentie, hoe vloeiender de beelden. Een tv met 100 Hz toont 100 beelden per seconde. Deze waarden zijn universeel bij alle merken. Opgelet, verwar de hertz van beeldverversing niet met het beeldverbeteringsniveau. Vloeiende beelden zijn belangrijk bij snelle actiefilms, sportwedstrijden of gaming. Kies dan zeker voor 100 Hertz.

Samenvatting Hertz paneel:
groen checkmark 100Hz = ideaal voor gaming, sport, actiefilms
groen checkmark snel bewegende objecten zijn scherper in beeld

Ontdek alle 100 Hz TV's

 

Nog aan het twijfelen?

Waarom kiezen voor QLED?

Ontdek QLED TV's

 

Waarom kiezen voor OLED?

Ontdek OLED TV's

 

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen?

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwe ontwikkelingen op de televisiemarkt? Laat je verrassen door de Ambilight televisies van Philips of breng de kunstwereld naar jouw woonkamer met het nieuwe The Frame model van Samsung.

Ontdek hier alle unieke modellen

Koop je televisie met ecocheques!

Heb je nog eco-cheques liggen en heb je nood aan een nieuwe televisie? Producten in promotie kopen met eco-cheques? Dat is tweemaal voordeel! Wij helpen je graag in je zoektocht naar een geschikte promotie die je kan aankopen met eco-cheques! Zo bespaar je niet alleen nu, maar ook in de toekomst op je elektriciteitsrekening.

Ontdek hier alle eco televisies

 

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
Alle televisies
TV installatie
Laagste prijsgarantie
Winkelpunten
Stuur bericht
    • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
    • BTW BE 0400.673.544
    • Copyright 2022