AIR-heating-elements-overviewpage-banner
   AIR-heating-elements-overviewpage-banner
   AIR-heating-elements-overviewpage-banner

   Warm in de winter

   Naarmate het buiten kouder en guurder wordt, groeit de behoefte om het binnen knus en warm te maken. Dat doe je niet alleen met een sfeervolle inrichting, maar vooral ook met een goede verwarming. Je zult echter ook gemerkt hebben dat een goede verwarming niet altijd even makkelijk is: bijvoorbeeld op je geïmproviseerde thuiswerkplek of studeerkamer. Het kan ontzettend praktisch zijn om één kamer te verwarmen, in plaats van je hele huis. Maar wat is de beste oplossing voor verwarming in jouw situatie?
   Deel
   Blaasradiator

   Blaasradiatoren

   Deze compacte radiatoren zijn zeer geschikt voor het snel verwarmen van ruimtes. Doordat ze de warme lucht via een ventilator verspreiden, is al snel de hele ruimte aangenaam warm. De personen die direct voor de radiator staan zullen de warmte het beste voelen. Het is echter wel vluchtige warmte: de radiator is zijn warmte snel kwijt wanneer je deze uitschakelt. Hij is dan ook erg geschikt voor bijverwarming, voor een korte periode.

   Hoewel de blaasradiator heel wat voordelen te bieden heeft, hou je ook best rekening met volgende puntjes: het geluid dat de ventilator produceert en het feit dat stofdeeltjes in de lucht verspreid worden. Wil je voor een korte periode een ruimte verwarmen, dan is dit een zeer efficiënte manier.

   AIR-heating-elements-ceramic-radiators-image

   Keramische radiatoren

   Een keramische radiator beschikt over een speciaal verwarmingselement, dat wat langzamer opwarmt en zijn warmte langer behoudt. Een keramische element wordt minder warm dan andere elementen, waardoor het veiliger is in gebruik en minder energie kost. Bovendien verbranden stofdeeltjes niet op het verwarmingselement, waardoor er geen vervelende geurtjes ontstaan. Een keramische radiator gebruikt wel een ventilator, waardoor stofdeeltjes door de ruimte verspreid worden en er dus ook geluid ontstaat. Doordat deze radiator zijn warmte langer vasthoudt, is hij niet alleen geschikt voor een snelle bijverwarming, maar kan hij ook als permanente verwarming worden ingezet.

   AIR-heating-elements-convectors-image

   Convectorkachels

   Een convectorkachel is de elektische variant van onze centrale verwarming, ze zijn licht en verplaatsbaar. Dankzij het natuurlijke principe van convectie, waarbij de warmte wordt overgebracht door stroming, zijn convectoren ideaal voor een snelle, gelijkmatige en geruisloze verdeling van warmte doorheen de ruimte.

   De warmte voelt hetzelfde als die van de centrale verwarming, wat aangenaam en behaaglijk is. Deze kachel is bruikbaar als permanente verwarming of als bijverwarming. Doordat deze kachel geen actieve ventilator heeft, duurt het even voor een ruimte verwarmd is. Tegenwoordig vind je echter wel convectorkachels die voorzien van een ventilatorfunctie, waardoor de warmte sneller verspreid wordt.

   AIR-heating-elements-oil-radiators-image

   Olieradiators

   Een olieradiator kan je vergelijken met een convectorkachel, al zit de werking net iets anders in mekaar. Ze verwarmen olie op die in de radiator rondstroomt en zorgen zo voor een constante temperatuur. De metalen vinnen stralen helpen hierbij mee. De olieradiator is de meer energiezuinige variant van de convectorkachel, die erg geschikt is voor het verwarmen van een ruimte voor een langere periode. Een olieradiator heeft wat langer nodig om op temperatuur te komen. Deze radiatoren blijven hun warmte wel nog een tijd afgeven nadat ze zijn uitgeschakeld.

   AIR-heating-elements-electric-blankets-image

   Elektrisch deken

   Met een elektrisch onderdeken geniet je elke dag van een heerlijk, voorverwarmd bed. Deze dekens plaats je op je matras of onder je hoeslaken. Een elektrisch bovendeken is dan weer ideaal voor een avondje binge-watching. Kruip er gezellig onder, kies de gepaste temperatuur en genieten maar!

   Geüpdatet op 29 sep. 2022