Ijsmaker
   Ijsmaker
   Ijsmaker

   Ijsmakers

   Genieten van heerlijk ijs op een warme zomerdag? Dat kan en het is zelf super eenvoudig ! Met een ijsmachine kan je verschillende soorten ijs maken zoals softijs, roomijs en sorbetijs. Dankzij de (zelfvrienzende) ijsmachines giet je de ingrediënten samen in één kom en laat je de machine zelf het werk doen. In minder dan 24u kan jij genieten van een lekker ijsje !
   Deel
   Ijmaker

   Welke ijsmachine kies ik?

   Ijsmachines komen in alle vormen en kleuren. Verder zijn er nog twee belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden. Dat is of je kiest voor een zelfvriezende ijsmachine of een ijsmachine met een koelelement. Wat is nu het verschil?

   Koelelement

   Ijsmachines met een koelelement hebben als voordeel dat dit compacte machines zijn, waardoor je ze makkelijk kan opbergen in je keuken. Als je ijs wil maken moet je wel 12 uur op voorhand het koelelement in de vriezer leggen zodat dit helemaal bevroren is wanneer je begint met ijs te maken.

   Zelfvriezend

   Deze ijsmachines zijn iets groter van formaat. Ze bevatten een compressor waardoor de machine zelf een temperatuur onder het vriespunt genereert. Dit houdt ook in dat niet enkel het formaat groter is, maar dat dit type toestel duurder uitkomt als een ijsmachine met een koelelement. Het voordeel aan deze machines is dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te treffen en onmiddellijk aan de slag kan.

   Soorten ijs

   Ijsmaker-roomijs

   Roomijs

   Zoals de naam als zegt bevat dit ijs room in tegenstelling tot sorbetijs dat water bevat. Verder wordt hier ook nog melk, suiker en water aan toegevoegd. Afhankelijk van je persoonlijke smaak voeg je ingrediënten zoals chocolade, vanille, espressokoffie … toe.

   ijsmaker-softijs

   Softijs

   In softijs worden dezelfde ingrediënten gebruikt als in roomijs. Het enige verschil tussen deze twee ijssoorten is dat roomijs wordt bereid net onder het vriespunt terwijl softijs op een warmere temperatuur van ongeveer 5 graden wordt gehouden. Dit is koud genoeg zodat het ijs niet meer vloeibaar is, maar het krijgt hierdoor wel een heel zachte textuur.

   Ijsmaker-sorbet

   Sorbetijs

   Voor dit ijs maken we voornamelijk gebruik van water en suiker, verder voegen we hier ook vruchtextracten of wijn en gedestilleerde dranken aan toe. Wanneer spreekt men nu echt van sorbetijs? Dat is heel simpel ! Minstens 25% van de sorbet moet eetbare delen fruit bevatten.

   ijsmaker

   Hoe werkt een ijsmachine?

   We hebben het al een klein beetje uitgelegd, maar hier is een kort stappenplan:

  • Afhankelijk van welk type ijsmachine je hebt, leg je het koelelement alvast 12u voor gebruik in de vriezer.

  • Verzamel al je ingrediënten voor het ijs dat jij wenst te maken.

  • Maak het mengsel. (tip: als je kan leg je deze best nog 4 tot 5u in de koelkast zodat deze al goed koud is voor je begint!)

  • Giet het mengsel in de ijsemmer en duid het gewenste programma aan.

  • Na een tijdje wachten is je ijs klaar! Nu kan je genieten van je heerlijk zelfbereid ijs.

  • We zeiden toch dat ijs maken super gemakkelijk was ! Eens je klaar bent moet je enkel nog het resterende ijs in de diepvriezer steken. Dit kan je overscheppen naar een ander potje en verder hoef je enkel de ijsemmer af te wassen. Let op: was enkel de ijsemmer volledig af en dompel nooit de hele machine onder water. Mocht de buitenkant toch vuil zijn, gebruik dan een vochtige doek om deze te kuisen.

   Onze ijsmachines

   Bekijk hoe wij ons eigen ijs hebben gemaakt:

   Geüpdatet op 11 aug. 2022
   Stuur bericht