Smartphone adviesAls je op zoek bent naar een nieuwe smartphone heb je heel veel keuze, er komen ook steeds meer en meer toestellen op de smartphonemarkt. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke merken bestaan er? Ga je voor Apple of Android? Bij Krëfel helpen je alvast op de juiste weg!

Eerste hulp bij je keuze

In tegenstelling tot een mobiele telefoon is een smartphone zowel een computer als een telefoon. Zo kan je alle mogelijkheden van een computer verkennen, maar ook bij de basisfuncties van de telefoon blijven. Met het grote aanbod aan smartphones, de ene krachtiger dan de andere, is het soms moeilijk een keuze te maken.

Je keuze zal afhangen van hoe je je smartphone gebruikt. Ben je een fotofreak, een liefhebber van videospelletjes of van muziek? Dankzij dit hulpmiddel, een pijler van ons digitale leven, zal je in je uw behoeften kunnen voorzien.

Weet je nog niet goed welk type smartphone je wil of nodig hebt? Gebruik onze productadviseur en vind in enkele stappen je ideale smartphone!Productadviseur

tel-smartphones-advies-feature-list-item-1-image

Apple

De iPhone van Apple is een van de meest gewilde smartphones ter wereld. Apple iPhone staat bekend voor zijn authentiek design en eigen besturingssysteem iOS, een aangepaste versie van OS X.

tel-smartphones-advies-feature-list-item-2-image

Samsung

Dé marktleider van Android smartphones. Samsung is de fabrikant van de Galaxy smartphones die steeds een mooi design combineert met uitstekende camera’s.

 

 


tel-smartphones-advies-feature-list-item-3-image

Uitgelichte merken

Naast Apple et Samsung bestaan er nog verschillende smartphonemerken. Ontdek ze allemaal bij Krëfel!


 


 

Besturingssysteem


Een besturingssysteem kan worden gedefinieerd als software die het mogelijk maakt de smartphone te gebruiken. We kunnen het vergelijken met onze hersenen, die ons lichaam besturen; het besturingssysteem bestuurt de smartphone. De belangrijkste spelers op deze markt zijn uiteraard Android en iOS.

De keuze van het besturingssysteem varieert naargelang van je voorkeuren: terwijl Apple speelt op universaliteit en intuïtiviteit, is Android meer aanpasbaar op het vlak van interface. Beide besturingssystemen hebben hun eigen "store", "app store" met hun applicaties.

iOS smartphones

Android smartphones

Op hoeveel updates heeft je iPhone recht?
Op hoeveel updates heeft je Android smartphone recht?


Autonomie


De batterijlevensduur is de tijd die je smartphone meegaat zonder dat er een kabel aan te pas komt. Hierdoor kunnen de telefoons op een mobiele manier worden gebruikt. Nieuwe functies zijn beschikbaar op Android en IOS, zoals snelladen en een energiebesparende modus.

Afhankelijk van het gebruik (muziek, videospelletjes, navigatie....), is een batterij van ten minste 4000 mAh sterk aanbevolen.

Smartphones met de beste batterij


Processor en RAM geheugen

Een smartphone heeft de kracht om met verschillende apps tegelijk te werken. Dit alles is mogelijk dankzij het RAM, dat het onmiddellijke geheugen van het toestel is. Het wordt gebruikt wanneer u verschillende toepassingen gebruikt.

Het RAM geheugen zorgt voor een optimaal gebruik zodat dat je de smartphone zonder haperingen kan bedienen. Het is belangrijk dat de hoeveelheid RAM in overeenstemming is met de processor van het toestel. Om ten volle te profiteren van de verschillende functies, is het raadzaam een processor met ten minste 4 kernen te kiezen.


Smartphones met de beste snelheid

Optimaliseer je RAM geheugen