AIR-cooling-elements-overview-page-banner
AIR-cooling-elements-overview-page-banner
AIR-cooling-elements-overview-page-banner

Mobiele airco, ventilator of aircooler nodig?

De warme (zomer)dagen zijn weer in het land. Wij willen niet bij de pakken blijven zitten en helpen je graag bij het behouden van de ideale temperatuur in huis. Zo hoef jij deze zomer niet te puffen bij hoge temperaturen. Een draagbare airco of ventilator kopen? Kijk gerust hieronder welk soort verkoeling je best kan gebruiken. Krëfel houdt het koel!
Deel
warm weer afkoelen

Last van de hitte?

De zomer staat nu echt voor de deur en de warme, zonnige dagen komen eraan! Wij helpen je graag bij het behouden van de ideale temperatuur in huis. Met onze mobiele airco’s, ventilators of aircoolers ben je helemaal klaar om de zomer en de hitte te trotseren!

lifestyle-1200x896

Mobiele airco

Mobiele airco's koelen de lucht met een koelmiddel. Er is ook een afvoerslang voorzien die de warme lucht naar buiten blaast. Daarnaast kan je de temperatuur en de luchtvochtigheid zelf regelen, wat het extra aangenaam maakt.

Draagbare airco's werken hetzelfde als airco's die je moet inbouwen, maar zijn goedkoper en je moet natuurlijk ook geen installatiekosten betalen. De meeste modellen staan op kleine wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Dat mag ook wel met een gewicht van rond de 30kg.

Lees ook onze tips om je mobiele airco zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Domo aircooler

Aircooler

Een aircooler heeft een waterresevoir dat je af en toe moet bijvullen. Warme, droge lucht wordt aangezogen en binnenin langs een natte filter gevoerd. De afgekoelde, bevochtigde lucht wordt vervolgens opnieuw in de binnenruimte gebracht.

Aircoolers koelen net iets minder spectaculair dan mobiele airco's maar zijn niet voorzien van een afvoerslang waardoor deze compacter en eenvoudiger te verplaatsen zijn. Andere voordelen van deze luchtkoelers zijn de lagere aanschafprijs en het lagere stroomverbruik.

Ventilator rowenta

Ventilator

Een ventilator zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen doorheen het jaar. Voor elke ruimte en elke toepassing is een goede ventilator te vinden. Aan de achterkant van de ventilator wordt lucht aangezogen, die aan de voorkant versneld wordt uitgeblazen.

Er zijn verschillende modellen ventilatoren te verkrijgen zoals: een staande ventilatortorenventilator en een tafelventilator.

Een mogelijkheid is ook om een tafelmodel op de vloer te plaatsen, zodat de ventilator de lucht niet direct in je gezicht blaast. Bijna alle ventilatoren kan je laten oscilleren. De ventilatoren die neigen (de lucht van boven naar beneden blazen) vind je terug bij de iets duurdere modellen.

Daarnaast kan je je ook verfrissen met toestellen uit het Dyson gamma.
Hierbij heb je een luchtreiniger en ventilator in één toestel!

Mobiele airco, aircooler of ventilator kiezen?

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat je wellicht op zoek bent naar de beste manier om je huis of appartement te verkoelen. Van mobiele airco’s tot ventilators, er zijn verschillende soorten toestellen in alle vormen en maten. Niels toont je in deze video welk toestel je nodig hebt om je huis te verkoelen.

Geüpdatet op 12 juni 2024