Een wafelijzer is super gemakkelijk in gebruik. Er zijn maar enkele zaken waarmee je rekening moet houden voor het bakken van de perfecte wafel.
Verwarm je wafelijzer voor op 200°C. De meeste toestellen hebben een lampje dat aan of uit springt wanneer deze de temperatuur heeft bereikt.
Daarna vet je de bakplaten in. Dit doe je bij voorkeur best met olie. Boter gaat natuurlijk ook, maar dit brand sneller aan waardoor dit soms resten achterlaat.
Verdeel het beslag over de bakplaten en sluit het wafelijzer. Nu moet je even geduld hebben vooraleer je het wafelijzer opent, anders kan het zijn dat je de wafel(s) uit elkaar trekt. Wacht dus zeker 2 minuten voor je eens gaat kijken.
Na 2 tot 6 minuten zijn je wafels klaar. Een handige tip om te weten wanneer de wafels klaar zijn, is als je geen stoom meer ziet komen uit het wafelijzer.
Prik je wafel uit het wafelijzer én klaar is kees. Gebruik nog jouw favoriete toppings zoals slagroom of chocolade en geniet van een heerlijk zelfgemaakte wafel !
Wat kan ik allemaal met een wafelijzer doen? Logischerwijs denk je ‘oh een wafelijzer daarmee maak ik wafels!’ maar niets is minder waar. Het is ook het perfecte toestel om brownies, omeletten, quesadillas, … mee te maken. Natuurlijk komen deze dan wel in de vorm van een wafel, maar hier voorzien verschillende wafelijzers de ideale oplossing. Veel wafelijzers komen tegenwoordig met verwisselbare platen. Hierdoor kan je in één handomslag je wafelijzer omtoveren naar een grill of croque monsieur machine. Handig toch?
Voor 22u besteld, morgen geleverd.
Haal af in onze winkels.
Altijd eentje in de buurt.
Eenvoudig retourneren.