een vaatwasser inladen
Een vaatwasser inladen
Een vaatwasser inladen

Welk type vaatwasser past bij jou?

Heb je ver- of gebouwd en wil je in je keuken een nieuwe vaatwasser installeren? Of heeft je vaatwasser het begeven? Je hebt keuze uit verschillende modellen vaatwassers: een vrijstaande, onderbouw, volledig geïntegreerde of semi-geïntegreerde vaatwasser. Ontdek snel welke vaatwasser het beste bij jou past. 
Deel

Welke soorten vaatwassers bestaan er?

volledig geïntegreerde vaatwasser

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Wens je een vaatwasser die volledig opgaat in je keuken? Kies dan voor een volledig integreerbare vaatwasser. Je hebt hiervoor een frontpaneel nodig dat bij je keuken past. Dit decoratief paneel loopt over de volledige lengte van de vaatwasserdeur, waardoor de besturing zich in de vaatwasser zelf bevindt. Je moet dus met andere woorden de vaatwasser openen om de bedieningsknoppen te zien.

Volledig integreerbare vaatwassers
Un lave-vaisselle semi-intégrable.

Semi-geïntegreerde vaatwasser

Heb je de bediening van je vaatwasser liever aan de buitenkant zitten? Kies dan voor een semi-geïntegreerd model. Hierbij zal het frontpaneel niet over de volledige lengte van de vaatwasserdeur lopen, maar wat korter zijn. Het grote voordeel hiervan is dat je de vaatwasser altijd zal kunnen bedienen zonder de vaatwasser te openen.

Semi-geïntegreerde vaatwassers
onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwasser

Een onderbouw vaatwasser is een combinatie van een vrijstaand en een inbouw model. Deze vaatwasser heeft geen afgewerkte zijkanten, maar heeft wel een bijgeleverd decoratief frontpaneel. Enorm handig als je dus geen frontpaneel hebt dat je kan gebruiken, maar je de vaatwasser wel wilt inbouwen in je keuken. 

Onderbouw vaatwassers
vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwasser

Heb je geen plaats om de vaatwasser in te bouwen in je keuken, kan je voor een vrijstaand model kiezen. Dit model kan op zichzelf staan, waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een waterleidingsaansluiting. Zo kan je kiezen om deze vaatwasser in de keuken te plaatsen of in een naburige berging.

Vrijstaande vaatwassers
Krëfel bouwt jouw inbouwtoestel in

Een vaatwasser inbouwen

Kies je voor een onderbouw, volledig of semi-geïntegreerd model, dan moet je je vaatwasser laten inbouwen. Hiervoor moet je rekening houden met de nismaten. Een nis is de ruimte onder het keukenblad waar je je vaatwasser zal plaatsen. Om een gepast model te kiezen, begin je dus eerst met de nismaten te bepalen: de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. 


Van zodra je de nismaten bepaald hebt, zoek je een vaatwasser die binnen deze afmetingen valt.

MDA-dishwashers-installation-service

Krëfel inbouwservice

Een inbouwtoestel installeren is geen kinderspel. Vertrouw de plaatsing van je aankoop daarom toe aan Krëfel! Voor slechts €39 bouwen onze specialisten je nieuwe toestel in en nemen ze het oude terug mee.

Koop je bij Krëfel een inbouwvaatwasser? Ontdek hier alle voordelen die we voor jou in petto hebben.

MDA-dishwashers-productadvisor

Onze expertise

Heb je hulp nodig bij de keuze van je vaatwasser? Wij helpen je graag verder met onze productadviseur! 

Vind in enkele stappen het ideale toestel. Beantwoord de vraag en klik telkens op “Verder” om een selectie toestellen te ontdekken. Tijdens je zoektocht al nieuwsgierig naar onze selectie? Bekijk het resultaat dan door onderaan de pagina op "Huidige resultaten" te klikken. Meer productinformatie of een product kopen? Klik door op "Naar product".

Geüpdatet op 5 maart 2024