Banner
   Banner
   Banner

   Welke spelconsole moet je kiezen?

   Wil je een console kopen voor jezelf of voor iemand uit je omgeving, maar weet je niet welke console bij jouw speelstijl past? Hier vindt je alles wat je moet weten om tussen de 3 belangrijkste consoles van dit moment te kiezen!
   Deel
   Featurette1

   PlayStation 5

   De PlayStation 5 is Sony's nieuwste generatie console. Het futuristische ontwerp bevat de beste componenten op de markt, waardoor gamers de ultieme prestaties krijgen! Met de PS5 geniet je van verbluffende beelden, 4K (of 8K, afhankelijk van het spel dat je speelt) graphics en een hoge framerate voor de meest soepele gameplay ooit. De DualSense en haptische feedback geven je een tienvoudige spelervaring en de vele beschikbare accessoires zorgen ervoor dat je helemaal opgaat in je favoriete games!

   De catalogus van games is ook vrij indrukwekkend en bevat enkele exclusieve games voor deze console, wat een belangrijk criterium voor de keuze is! Wil je een single player campaign afwisselen met online gaming samen met je vrienden die de PS5 nog niet hebben? Maak je dan geen zorgen, bij veel games kan je gamen met spelers op verschillende consoles en je kan zelfs je oude PS4-games opnieuw gamen, want die zijn backward compatibel met de nieuwe console. Er zijn twee versies van de console: een standaard versie en een digitale versie, zonder disc drive.

   Featurette2

   Xbox Series X/S

   Aan de kant van Microsoft vinden we ook 2 nieuwe generatie consoles: de Xbox Series X en de Xbox Series S. De eerste is de krachtigere van de twee en heeft vergelijkbare prestaties als zijn directe concurrent, de PlayStation 5, met de mogelijkheid om te genieten van prachtige 4K-beelden, de nieuwste componenten en 3D-audio. Ook beschikt hij over geoptimaliseerde koeling in vergelijking met de vorige generatie en backward compatibiliteit om games van de vorige modellen van het merk op deze console te kunnen gamen. De catalogus staat vol met wat minder exclusives dan de PS5, maar je kan je abonneren op Game Pass en vrij genieten van honderd games om te ontdekken of te herontdekken!

   De Xbox Series S is technisch iets minder geavanceerd. De prestaties zijn dan ook minder dan die van zijn grote broertje, maar zijn nog steeds erg goed in vergelijking met bijvoorbeeld de Xbox One. Hij heeft ook geen disc drive, dus je zal de games uit de online catalogus moeten kopen en/of moeten kiezen voor de interessante Game pass!

   Featurette3

   Nintendo Switch

   Al vele tientallen jaren is Nintendo een van de belangrijkste spelers op het gebied van spelconsoles. De Switch is een hybride console, die als bijzonderheid heeft dat hij draagbaar is, maar ook op TV kan worden gespeeld. Vooral gebaseerd op originaliteit en gebruiksvriendelijkheid is deze console ideaal voor gamers van alle leeftijden, vooral de jongsten voor wie de console gemakkelijk te gebruiken is en van wie de ouders de mogelijkheid hebben om enig ouderlijk toezicht in te stellen.

   Of je nu alleen speelt of met vrienden en familie er is een grote catalogus met exclusieve Nintendo-spellen beschikbaar waaronder bijvoorbeeld Mario en Pokémon, echte intergenerationele klassiekers waar je veel plezier uit haalt! Net als bij andere consoles moet je als je online wilt gamen een abonnement nemen op Nintendo Switch Online.

   Featurette4

   Dus welke spelconsole moet je kiezen?

   Uiteraard hangt de ideale keuze af van wat je in een console zoekt! Als je op zoek bent naar een machine die de ultieme prestaties en meeslepende gaming kan leveren is de PlayStation 5 misschien wel de perfecte keuze voor jou! Hij heeft ook veel exclusieve functies die de keuze wat moeilijker kunnen maken. De Xbox is ook een goede keuze als je niet zo geïnteresseerd bent in Sony exclusives, of als de toegang tot de honderden games van het Xbox Game Pass abonnement je aanspreekt. In beide gevallen heb je uiteindelijk een krachtige console die je een geweldige spelervaring geeft, zowel solo als online!

   Als je meer geïnteresseerd bent in een gebruiksvriendelijke console waarmee je een heerlijk avondje met familie en vrienden op je tv. Wil je liever solo of online in draagbare modus klassieke spellen spelen zoals Mario, Pokémon, Switch Sports en nog veel meer. Dan is de Nintendo Switch de perfecte keuze voor jou! Er is ook niets dat je tegenhoudt om de Switch te kopen als aanvulling op een van de eerste twee bijvoorbeeld. Als het in je budget past natuurlijk, dit zijn twee zeer verschillende stijlen van consoles, maar beide even onweerstaanbaar!

   Geüpdatet op 19 dec. 2022
   Stuur bericht