Een gaskookplaat
   Een gaskookplaat
   Een gaskookplaat

   Welke kookplaat past bij mij? Advies en tips voor jou.

   Op zoek naar een kookplaat? Wij helpen je graag op weg. De verschillende termen worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies je het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Kom dan gerust eens binnen in één van onze 76 winkels.
   Deel

   Verschillende soorten functies bij kookplaten

   BIN-Functie-timer-image

   Timerfunctie

   Stel hiermee (eventueel per kookzone) de gewenste kooktijd in, wanneer de tijd versteken is zal de kookplaat dit aangeven aan de hand van een signaal. Dan zal de kookplaat automatisch worden uitschakelen.

   Onze kookplaten met timer
   Pauze-functie

   Pauzefunctie

   De pauzeerknop onderbreekt even het kookproces en zal je kookzone in warmhoudstand zetten. Bij het terug uitschakelen van deze functie zal de oorspronkelijke kookptemperatuur terugkomen.

   Onze kookplaten met pauzefunctie
   Vergrendelings-functie

   Vergrendeling

   Ook gekend als kinderbeveiliging. Bij het opstarten van de kookzones moet er een vergrendeltoets ingedrukt worden. Dit is een beveiliging voor kinderen of ongewenste aanrakingen met het bedieningspaneel.

   Onze kookplaten met kinderbeveiliging
   BIN-Functie-overkookbeveiliging-image

   Overkookbeveiliging

   Met een overkookbeveiliging zal de kookplaat automatisch uitschakelen wanneer er vloeistof op de plaat terecht komt. Dit is voornamelijk bij vitrokeramisch interessant zodat er niets aan-of inbrand.

   Onze kookplaten met overkookbeveiliging
   BIN-Functie-booster-image

   Boostfunctie

   Hiermee wordt er meer energie naar de kookzone gestuurd, je gebruikt enkele minuten het maximale vermogen van de kookzone. Zo wordt de pan nog sneller heet of kookt je water sneller. Een functie specifiek voor inductie.

   Onze kookplaten met boostfunctie
   BIN-Functie-Connectivity-image

   Connectiviteit met dampkap

   De kookplaat zal verbonden zijn met je dampkap (vaak via wifi). De kookplaat zal automatisch uw dampkap activeren en de afzuigkracht aanpassen aan wat je op die moment klaarmaakt.

   Onze kookplaten met connectiviteit
   BIN-Functie-gasopglas-image

   Gas-op-glas

   Als uitvoering voor gaskookplaten heb je niet enkel de klassieke uitvoeringen in email of inox maar er zijn ook de modernere gaskookplaten in keramisch of gehard glas. Deze zijn erg praktisch om te reinigen.

   Onze gas-op-glas kookplaten
   BIN-Functie-Wok-image

   Wokbrander

   Een wokbrander is een extra krachtige brander die gebruikt wordt voor een grote wokpan of andere grote kookpot. Zo zal het water sneller gaan koken. Dit kan voorkomen bij gaskookplaten of inductie.

   Onze kookplaten met wokbrander
   BIN-Functie-thermokoppel-image

   Thermokoppelbediening

   Dit is een extra beveiliging bij gaskookplaten zodat er niet onnodig gas ontsnapt. Waneer je vlam stopt met branden zal de gastoevoer ook onmiddellijk worden afgesloten.

   Gaskookplaten met thermokoppelbediening
   Geüpdatet op 26 jan. 2023
   Stuur bericht