Luchtkwaliteit banner
Luchtkwaliteit banner
Luchtkwaliteit banner

Wil je de luchtkwaliteit meten of de lucht in huis verbeteren?

Wil jij graag de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Nu luchtkwaliteit overal in Vlaanderen een belangrijke problematiek wordt, is propere lucht nu nog essentiëler dan ooit geworden in onze samenleving. Denk daarbij aan het CurieuzeNeuzen onderzoek, waarbij de luchtkwaliteit in verschillende steden en gemeenten gemeten werd. Of de verplichting van het gebruik van een CO2 meter of luchtkwaliteitsmeter in de horeca en openbare ruimtes sinds de corona crisis.
Terug
Deel
Luchtreniger

Luchtreiniger

Wil jij graag de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Dan is een luchtreiniger misschien een oplossing. Vervuilde lucht is slecht voor de gezondheid. Maar ook bij gevoeligheid voor stof en pollen is een luchtreiniger aan te bevelen. In frisse lucht adem je beter en slaap je prettiger.

Niet alle luchtreinigers zijn geschikt voor iedereen. Koop je een luchtreiniger voor de slaapkamer, dan is het vooral belangrijk dat deze stil is. Woon je aan een drukke weg, dan is het cruciaal dat de luchtreiniger ultra fijnstof kan verwijderen.

CO2 meter

CO2 Meter

Nood aan een goed geventileerde ruimte? Ga voor een CO2 meter, CO2 melder of luchtkwaliteitsmeter! Wat is nu echt een gezond binnenklimaat? Een te hoog CO2 niveau kan namelijk leiden tot concentratiestoornissen, slecht slapen en vermoeidheid. Met behulp van een CO2 meter weet je precies wanneer er geventileerd moet worden.

Het CO2-gehalte wordt uitgedrukt in ppm, maar daarnaast vind je ook een groen, oranje of rood lichtje om duidelijk te maken of deze waarde nu goed is of niet. De meeste CO2 meters zullen ook de temperatuur en luchtvochtigheid van de kamer meten en tonen.

Luchtontvochtiger

Luchtontvochtiger

De werking van een luchtontvochtiger lijkt op de werking van een airco. Beide apparaten halen vocht uit de lucht. De hoeveelheid vocht dat uit de lucht wordt verwijderd, verschilt per ontvochtiger. Kleine luchtontvochtigers voor huishoudelijk gebruik hebben een gemiddelde capaciteit van 15 liter/24u.

Meeste ontvochtigers zijn voorzien van wielen zodat de luchtdroger eenvoudig verplaatsbaar is. Daarnaast zijn ze voorzien van een waterreservoir of een permanente afvoer. De ontvochtigers schakelen zichzelf automatisch uit indien het waterreservoir vol is, of als de ingestelde relatieve vochtigheid bereikt is.

Luchtbevochtiger

Luchtbevochtinger

Droge lucht in je huis? Met een luchtbevochtiger of humidifier, breng je de luchtvochtigheid op beter niveau in je kamer. Dit tussen de 40 en 60 procent. Door een te lage luchtvochtigheid krijg je bijvoorbeeld last van een droge huid, prikkende ogen of meubels en houten vloeren krimpen, scheuren of drogen uit.

Hou bij de keuze van je luchtbevochtiger ook rekening met de kamer waarin je hem wil plaatsen. In de slaapkamer, woonkamer of op kantoor? De grootte van de ruimte en het geluidsvolume van je toestel spelen een grote rol bij je keuze.

Geüpdatet op jun. 22, 2022
Stuur bericht
    • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
    • BTW BE 0400.673.544
    • Copyright 2022