Logo
   Categorieën
   laptop-header-mobile
   Student op trappen
   Student op trappen

   De beste laptop voor studenten

   Een ideale studentenlaptop geeft je alle tools om thuis vlot te werken en de flexibiliteit om deze ook makkelijk mee te nemen naar de les. Maar welke laptop is specifiek geschikt voor jou? Denk even na of je tijdens je lessen vaak digitale notities maakt, je ook foto's of video's moet bewerken of vooral opstellen zal schrijven. Ontdek hier de belangrijkste zaken om over na te denken. En onderaan onze selectie van laptops die we helemaal aanraden voor studenten.
   Deel

   De belangrijkste specs bij het kiezen van een laptop voor je studie

   Meisje op trein met laptop

   Makkelijk mee te nemen

   Je zal je nieuwe laptop waarschijnlijk vaak in een rugzak dragen. Het is daarom belangrijk te weten of je liever investeert in een lichtgewicht laptop met een kleiner scherm, of een iets zwaardere laptop met een groter scherm. Als je vooral notities maakt en geen speciale programma's nodig hebt, kies je best een lichtere laptop die niet groter is dan 14 inch.

   Ontdek alle compacte laptops
   Studenten in de les

   Val niet zonder batterij in het midden van de les

   Omdat we allemaal weten dat het vinden van een stopcontact in een klaslokaal of aula niet altijd even gemakkelijk is, raden we je aan een computer met een sterke batterij te kiezen. Een laptop met een batterijduur van minstens 8 uur, zorgt ervoor dat je lang zonder lader kan en eventueel zelfs onderweg tijdens het pendelen kan werken.

   Ontdek alle laptops met een batterijduur van minstens 8 uur
   Presentatie op laptop

   Snel presenteren

   Als je een studierichting kiest waarbij je je computer nodig hebt voor verslagen en presentaties, kun je misschien kiezen voor een 2-in-1 laptop. Dit zijn laptops die je ook als tablet kan gebruiken. Deze laptops hebben ook het voordeel dat ze zeer licht zijn en handig zijn om te presenteren door de meerdere manieren waarop je ze kan positioneren.

   Ontdek alle 2-in-1 laptops
   Laptop voor fotobewerking

   Specialisatie in grafische of computerwetenschappen

   Wil je werken als ontwerper of programmeur? Dan kan je best een studentenlaptop kiezen die kan multitasken. Een laptop met minstens 16 GB werkgeheugen (RAM) en een SSD (Solid State Drive) is ideaal voor het gebruik van zwaardere programma's. Het is dan ook altijd handig als je laptop een groter scherm heeft om alles duidelijk te zien. Indien je computer ook grafische programma's vlot moet aankunnen is een aparte grafische kaart ook een must.

   Nog meer tips nodig? Bekijk onze youtube video!

   Geüpdatet op 22 aug. 2022