BANNER-dampkappen
BANNER-dampkappen
BANNER-dampkappen

Een dampkap kopen? Advies en tips voor jou!

Op zoek naar de best gepaste dampkap? Wij helpen je graag verder met het vinden van de beste dampkap voor jou. De verschillende types en functionaliteiten worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies jij het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Loop dan gerust eens binnen in één van onze 75 winkels.
Deel
headfree dampkap

Soorten dampkappen

Op zoek naar een nieuwe dampkap? Wij helpen je graag verder met het vinden van de beste dampkap voor jou. Kies het model dat perfect bij jou past. Er zijn heel wat verschillende soorten dampkappen, elk met eigen voor- en nadelen. Zoals een wandmodel, telescopisch, eiland of werkbladdampkap. Bovendien is er heel wat verschil qua design. Kies dus naargelang de mogelijkheden in je ruimte en naargelang jouw wensen.

miele dampkap

Dampkap functies

Een dampkap met een intensieve afzuiging langs de randen of een dampkap die connectie met de kookplaat maakt. Er zijn verschillende interessante functies mogelijk bij dampkappen die je leven comfortabeler kunnen maken. Ontdek enkele van erg handige functies aan een dampkap bij Krëfel.

Technische eigenschappen

dampkap geluid

Geluidsniveau

Eén van de belangrijke kenmerken bij de keuze van een dampkap is het geluidsniveau. Hoe minder geluid je dampkap maakt hoe aangenamer het is om in je leefruimte te gebruiken. Steeds meer merken hechten hier belang aan.

Geluidsniveau van je dampkap
boretti dampkap

Afmetingen

Heeft je dampkap het begeven of ben je op zoek naar een nieuwe? We helpen je bij het uitzoeken van de juiste dampkap. Het is van belang dat je het juiste type kent en de keuze maakt tussen een wandmodel, onderbouw, telescopisch of in het werkblad. Weet je niet hoe je een dampkap moet installeren? Heb je verbouwd of gebouwd en wil je in je keuken een nieuwe dampkap installeren? Dit zijn de punten waarmee je best rekening houdt.

Wat zijn de afmetingen van een dampkap?
randafzuiging

Luchtafvoersysteem & afzuigcapaciteit

Woon je in een huis of in een appartement? Dit is namelijk verschillend voor de keuze van het afvoertype van je dampkap. Er bestaan 2 luchtafvoertypes bij dampkappen maar bij de meeste dampkappen heb je de keuze. Ook de afzuigcapaciteit is van belang bij het kiezen van je dampkap. Hoe groter de ruimte hoe hogere capaciteit je nodig hebt.

Het luchtafvoersysteem en de afzuigcapaciteit van je dampkap
Recyclage

Hoe werkt een dampkap zonder afvoer?

Wil je ook een zo energiezuinig mogelijke woning dan is het hebben van een dampkap zonder afvoer naar buiten een milieuvriendelijke oplossing. Een dampkap met een werking in gesloten kring of de recirculatiedampkap die geen afvoer naar buiten heeft word al standaard gebruikt bij nieuwbouwhuizen. Dit omdat er geen opening in de buitenmuur gemaakt wordt en zo zal je huis een beter energierapport krijgen. Want door een luchtafvoer kan er koude lucht binnenkomen wat voor een slechter label zorgt.

Dampkap zonder afvoer
Geüpdatet op 27 nov. 2023
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2024