BANNER-dampkappen
   BANNER-dampkappen
   BANNER-dampkappen

   Een dampkap kopen? Advies en tips voor jou!

   Op zoek naar de best gepaste dampkap? Wij helpen je graag verder met het vinden van de beste dampkap voor jou. De verschillende types en functionaliteiten worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies jij het model dat perfect bij jou past. Wil je nog persoonlijker advies? Loop dan gerust eens binnen in één van onze 75 winkels.
   Deel
   headfree dampkap

   Soorten dampkappen

   Op zoek naar een nieuwe dampkap? Wij helpen je graag verder met het vinden van de beste dampkap voor jou. Kies het model dat perfect bij jou past. Er zijn heel wat verschillende soorten dampkappen, elk met eigen voor- en nadelen. Zoals een wandmodel, telescopisch, eiland of werkbladdampkap. Bovendien is er heel wat verschil qua design. Kies dus naargelang de mogelijkheden in je ruimte en naargelang jouw wensen.

   miele dampkap

   Dampkap functies

   Een dampkap met een intensieve afzuiging langs de randen of een dampkap die connectie met de kookplaat maakt. Er zijn verschillende interessante functies mogelijk bij dampkappen die je leven comfortabeler kunnen maken. Ontdek enkele van erg handige functies aan een dampkap bij Krëfel.

   Technische eigenschappen

   dampkap geluid

   Geluidsniveau

   1 van de belangrijke kenmerken bij de keuze van een dampkap is het geluidsniveau. Hoe minder geluid je dampkap maakt hoe aangenamer het is om in je leefruimte te gebruiken. Steeds meer merken hechten hier belang aan.

   Geluidsniveau van je dampkap
   boretti dampkap

   Afmetingen

   Heeft je dampkap het begeven of ben je op zoek naar een nieuwe? We helpen je bij het uitzoeken van de juiste dampkap. Het is van belang dat je het juiste type kent en de keuze maakt tussen een wandmodel, onderbouw, telescopisch of in het werkblad. Weet je niet hoe je een dampkap moet installeren? Heb je verbouwd of gebouwd en wil je in je keuken een nieuwe dampkap installeren? Dit zijn de punten waarmee je best rekening houd.

   Wat zijn de afmetingen van een dampkap?
   randafzuiging

   Luchtafvoersysteem & afzuigcapaciteit

   Woon je in een huis of in een appartement? Dit is namelijk verschillend voor de keuze van het afvoertype van je dampkap. Er bestaan 2 luchtafvoertypes bij dampkappen maar bij de meeste dampkappen heb je de keuze. Ook de afzuigcapaciteit is van belang bij het kiezen van je dampkap. Hoe groter de ruimte hoe hogere capaciteit je nodig hebt.

   Het luchtafvoersysteem en de afzuigcapaciteit van je dampkap
   Recyclage

   Hoe werkt een dampkap zonder afvoer?

   Wil je ook een zo energiezuinig mogelijke woning dan is het hebben van een dampkap zonder afvoer naar buiten een milieuvriendelijke oplossing. Een dampkap met een werking in gesloten kring of de recirculatiedampkap die geen afvoer naar buiten heeft word al standaard gebruikt bij nieuwbouwhuizen. Dit omdat er geen opening in de buitenmuur gemaakt wordt en zo zal je huis een beter energierapport krijgen. Want door een luchtafvoer kan er koude lucht binnenkomen wat voor een slechter label zorgt.

   Dampkap zonder afvoer
   Geüpdatet op 26 aug. 2022
   Stuur bericht