Vaatwasser

De afwas met de hand of met de vaatwasser?

Het is correct dat de vaatwasser in een aantal gevallen zuiniger is dan een handafwas. Dit hangt af van een reeks factoren: het aantal keren dat per dag een handafwas gedaan wordt, de energie-efficiëntie van het toestel, de mate waarin het toestel volgeladen wordt, het gekozen programma en de temperatuur waarop dit wast, en de manier waarop de warmwaterproductie in huis gebeurt. Ontdek al onze vaatwassers.

Termen

Energieverbruik per cyclus: het energieverbruik wordt aangeduid in kWh/cyclus. Bij iedere vaatwasser heeft u de keuze uit meerdere afwasprogramma’s. De meeste afwasprogramma's verbruiken tussen de 12 en 18 liter water en tussen de 0,80 en 1,20 kWh stroom per afwasbeurt, maar dit is uiteraard afhankelijk van de belading en de vuiltegraad van de vaat.

Waterverbruik per cyclus: het waterverbruik duidt het volume water aan dat nodig is om een volgeladen vaatwasser te laten draaien en wordt uitgedrukt in l/cyclus. Bij iedere vaatwasser heeft u de keuze uit meerdere afwasprogramma’s. De meeste afwasprogramma's verbruiken tussen de 12 en 18 liter water per afwasbeurt, maar dit is uiteraard afhankelijk van de belading en de vuiltegraad van de vaat.

Wasresultaat: een graadmeter voor de resultaten die de vaatwasser neerzet. De schaal variëert tussen de letters A en G. Hierbij staat A voor het beste resultaat en G voor het minst goede. Deze letters mogen niet verward worden met de vroegere energielabels.

Startuitstel: profiteer van het nachttarief. Met een startuitstelfunctie kan u het wasproces laten beginnen wanneer u dat wil.

Aqua Stop: een noodrem voor de watertoevoer. Dit is handig om bij een kapotte waterpomp of een leidinglek in de machine een natte vloer te voorkomen.

Resttijdindicatie: een aftelklok waarmee u precies kan zien hoe lang een wasbeurt nog duurt.

Ontdek ons gamma vaatwassers van alle grote merken.