banner-mobile-initiatives-magasins
banner-wide-initiatives-magasins
banner-wide-initiatives-magasins

Zorg dragen voor het milieu, ook in de winkel!

Werken aan een milieuvriendelijke wereld, dat vinden we bij Krëfel enorm belangrijk. Zo besteden we heel wat aandacht aan initiatieven waarmee we onze CO2-uitstoot kunnen beperken en organiseren we doorheen het jaar verschillende milieuvriendelijke acties. Maar ook in de winkel doen we er alles aan om ons steentje bij te dragen. Op deze pagina ontdek je hoe we dit doen!
Deel
Krëfel eco print

Hoe we onze CO2-voetafdruk verkleinen


Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk behoort tot onze prioriteit. Ontdek hier enkele initiatieven om onze koolstofvoetafdruk zoveel mogelijk te beperken, vooral in onze winkels:
✔ Onze winkels worden grotendeels verwarmd met warmtepompen. Hun verbruik ligt 5 keer lager dan dat van een traditionele boiler!
✔ Bijna al onze winkels zijn verlicht met LED-lampen. Deze werken 85% efficiënter dan gloeilampen en verbruiken 75% minder energie dan halogeenverlichting.
✔ Wij gebruiken elektronische prijskaartjes in bijna al onze winkels, zo besparen we enorm veel papier!

Krëfel Big Collecte

De Big Collecte gaat het hele jaar door in de winkels


Met de ‘Krëfel Big Collecte’ laten we iedereen bijdragen aan een groene en milieuvriendelijke wereld. Onze nationale actie heeft als doel om gebruikte apparaten, al dan niet gekocht bij Krëfel, een tweede leven te geven. Wij verzamelen ze en recycleren ze voor jou (met de hulp van onze partners).

In 2021, tijdens onze eerste Big Collecte, zamelden we zo 605.070 kg toestellen in, waardoor we ook 15.127 bomen hebben geplant in België en Madagaskar! Maar de Big Collecte blijft ook de rest van het jaar doorgaan in onze winkels. Je kan er je oude of ongebruikte apparaten op elk moment inleveren! Wij nemen ze ook gratis terug wanneer wij een nieuw groot elektrotoestel of televisietoestel bij je thuis leveren.

Wist je dat een deel van deze toestellen opgehaald en hersteld worden door Kringwinkel? We ontvingen zelf de Becircular Award voor dit initiatief!

Jouw betaling met eco-cheques bij Krëfel

Wij aanvaarden jouw ecocheques


Op zoek naar een energiezuinig product? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben een ruim assortiment aan eco-producten die je bovendien met ecocheques kan betalen. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook geld. Aarzel dus niet om jouw ecocheques zowel in de winkel als online te gebruiken. Van wasmachines tot koelkasten, van onze SodaStream-apparaten tot smartwatches: je vindt ze snel terug aan de hand van het groene ‘ECO’-label.

Krëfel recycleert jouw NESCAFÉ Dolce Gusto-capsules

Wij recyclen jouw NESCAFÉ Dolce Gusto-capsules


Gebruik je regelmatig NESCAFÉ Dolce Gusto-capsules? Dan kan je de gebruikte capsules in één van onze 76 winkels binnenbrengen. Wij recycleren ze vervolgens met de hulp van TerraCycle®. Voor elke 25 verzamelde capsules planten we bovendien een boom. Hiervoor werken we nauw samen met ‘Graine de Vie’, een NGO die zich inzet voor de bewustmaking en bescherming van bossen en herbebossing. Zo recycleerden we op 3 maanden tijd al 4.2 ton Dolce Gusto capsules, waardoor we maar liefst 7000 bomen konden planten in samenwerking met Graine de Vie!

Een alternatief voor plastic flessen

Een alternatief voor plastic flessen


Bij Krëfel bieden we tal van ecologische producten aan, zoals onze Brita-filterkannen en onze SodaStream bruiswatertoestellen. Deze zijn een perfect alternatief voor plastic! Wist je trouwens dat je jouw lege SodaStream-cilinders kan inruilen bij Krëfel? Je hoeft de cilinder dus helemaal niet weg te gooien als hij leeg is! De lege flessen worden opnieuw gevuld en nadien terug op de markt gebracht.

Geüpdatet op 22 jun. 2022
  • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
  • BTW BE 0400.673.544
  • Copyright 2023

Inloggen

Welkom bij Krëfel

Vul je gegevens in en ga verder

Nog geen account? Registreer

Wachtwoord vergeten?

of