Kies je voor een 4K of 8K?

Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Hoewel er nog niet heel veel 8K content is, is de indrukwekkende AI upscaling en grotere helderheid van de nieuwste 8K-toestellen een enorm voordeel dat veel tv- liefhebbers kan overtuigen om voorgoed te upgraden.
Wat is 4K en 8K resolutie?

Op een scherm van dezelfde grootte geldt dat hoe meer pixels er zijn, hoe kleiner de pixels, en dus hoe scherper het beeld.

Ultra HD 4K biedt vier keer meer pixels dan Full HD en is dus ook vier keer scherper. Vooral bij schermen vanaf 50 inch zie je het verschil goed. Bij Ultra HD 8K zijn de beelden vier keer scherper dan bij 4K en dus zestien keer scherper dan Full HD. Bij dit soort schermtype is er vanaf 65 inch vooral een verschil zichtbaar.

  • Full HD: 1920 x 1080 pixels

  • 4K Ultra HD: 3820 x 2160 pixels

  • 8K Ultra HD: 7680 x 4320 pixels


Youtube heeft op zijn platform al video's in 4K, maar ook veel series en films op Netflix zijn al in 4K resolutie gefilmd. De PlayStation 5 en de Xbox Serie X ondersteunen beiden 8K graphics. Dit maakt dat je in nog meer detail en comfort kunt gamen.Wat is AI Upscaling?


We weten dat Ultra HD 8K- schermen vier keer meer pixels bevatten dan 4K- panelen op dezelfde hoeveelheid schermruimte. Dit wilt zeggen dat 8K- schermen veel meer pixels per inch (PPI) tellen, wat resulteert in pixels die zowel kleiner als veel dichter bij elkaar zitten en dus moeilijker afzonderlijk te onderscheiden zijn.

Extra pixels stellen natuurlijk niet veel voor als ze alleen maar worden gebruikt om een beeld met een lage resolutie uit te rekken. Daarom is dus de slimme upscaling-technologie van groot belang. Met behulp van een AI- upscaling zal je TV in staat zijn om op intelligente wijze 4K-content (en zelfs 1080p-content) te vergroten en zelfs naadloos details toe te voegen die er in eerste instantie niet waren.


Nog vragen? Wij helpen je graag verder!

 

30 dagen bedenktijd

Niet tevreden over je aankoop? Breng hem binnen de 30 dagen terug.

 

Gratis levering

Gratis levering aan huis bij alle aankopen van min. €20. Voor 22u30 besteld, volgende dag geleverd!

 

Laagste prijsgarantie

We garanderen niet enkel de beste prijzen, maar ook een ongeziene service.

 

Winkelpunten

Er is altijd een Krëfel-winkelpunt in jouw buurt. Bezoek één van onze 75 winkels.