S&P-Page-Banner-Mobile
S&P-Page-Banner-Desktop
S&P-Page-Banner-Desktop

Beveilig en bescherm je slim huis

Beveilig je huis om jezelf, je dierbaren en al je bezittingen te beschermen. Rust jezelf uit met een beveiligingssysteem dat bestaat uit onderling verbonden apparaten, zodat je altijd op de hoogte bent van eventuele problemen in je huis via een melding in de app op je smartphone of tablet.
Deel
S&P-Page-Featurette1

Bescherm je huis met een slim alarmsysteem

Elk merk alarmsysteem biedt relatief verschillende functies. Een alarmsysteem dat op je telefoon is aangesloten, is echter noodzakelijkerwijs met je telefoon verbonden via een toepassing die je waarschuwt bij problemen. Het is meestal mogelijk de beveiliging van je huis uit te breiden door andere compatibele accessoires op je systeem aan te sluiten, zoals bewakingscamera's, bewegingsdetectoren of een extra sirene.

Het basisprincipe van een gekoppeld alarmsysteem is dat je in geval van een probleem onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht via de applicatie op je smartphone of tablet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de status van je alarm op je smartphone te beheren, maar in sommige gevallen ook om met inbrekers te praten in geval van een probleem, of om ze te zien als er een camera is gekoppeld.

S&P-Page-Featurette2

Je huis en omgeving bewaken met een camera

Neem een bewakingscamera om het gebied rond je huis in de gaten te houden, zodat je je huis altijd met een gerust hart kan verlaten. De meeste bewakingscamera's hebben live beeld, nachtzicht en zijn uitgerust met bewegings- of geluidsdetectoren, wat betekent dat je op afstand kan zien wat er in je huis gebeurt als er verdachte bewegingen of geluiden worden gedetecteerd.

Bewakingscamera's gaan meestal vergezeld van een applicatie die via je smartphone of tablet kan worden gedownload, zodat je toegang krijgt tot de realtime beelden van je camera. Voor de opslag van gegevens zijn, afhankelijk van het model, verschillende oplossingen beschikbaar: de gegevens kunnen worden opgeslagen op een webserver, op een geheugenkaart of in het interne geheugen van het toestel. Ten slotte kan je kiezen voor een model met kabel of een model dat op batterijen werkt.

S&P-Page-Featurette3

Vereenvoudig je leven met een geconnecteerd slot

Het belangrijkste doel van een slim slot is om je leven te vereenvoudigen. Door te kiezen voor een slot verbonden met het internet, kan je het openen en sluiten van je deuren op afstand bedienen. Ideaal om het hele gezin de mogelijkheid te bieden de deur te vergrendelen of te ontgrendelen zonder dat je verschillende duplicaten van een sleutel moet maken en het risico loopt ze te verliezen. Maar ook om van op afstand de toegang van je gasten te beheren in een huis dat je bijvoorbeeld verhuurt.

Maak gratis en in één klik een virtueel duplicaat aan voor het hele gezin, geef toegang aan de schoonmaakster via een digicode, en open de deur voor de hersteller of de bezorger om een pakje af te geven wanneer je niet thuis bent. In combinatie met een slimme deurbel met camera geeft het slot je volledige controle over wat er aan je deur gebeurt. Zoveel mogelijkheden!

S&P-Page-Featurette4

Bewegingsmelders voor je huis

Bewegingsdetectoren en deur- en raamsensoren zijn een uitbreiding van je beveiligingssysteem. Zij zullen je in staat stellen je alarm te laten afgaan zodra er beweging wordt vastgesteld in een deel van je huis, voor je veranda of wanneer je deuren en ramen abnormaal worden geopend. Je krijgt onmiddellijk bericht via de app. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat de bewegingsdetectoren die je van plan bent te kopen van hetzelfde merk zijn als je alarmsysteem, of ten minste compatibel zijn. Het is meestal vrij eenvoudig om je alarmsysteem uit te breiden met verschillende detectoren, afhankelijk van je behoeften.

S&P-Page-Featurette5

Kies een slimme rookmelder

Slimme rookmelders kunnen je waarschuwen met een melding bij verdachte rook of brand, maar sommige hebben ook nog intelligentere functies. Ze kunnen ook met je communiceren via een ingebouwde luidspreker om je te waarschuwen voor gevaar! Je hoeft niet meer naar het plafond te klimmen om het alarm uit te zetten als er bijvoorbeeld maar een beetje rook is tijdens het koken, want je kan het brandalarm nu rechtstreeks uitschakelen via de app op je smartphone. Alle leden van je gezin kunnen een waarschuwing op hun smartphone ontvangen voor het geval er op dat moment niemand thuis is.

Geüpdatet op 10 februari 2023