Page-Motion-Sensor-Banner-Mobile
Page-Motion-Sensor-Banner-Desktop
Page-Motion-Sensor-Banner-Desktop

Alles over bewegingsdetectoren

Maak uw aangesloten beveiligingssysteem compleet met de installatie van bewegingsdetectoren! Zowel binnen als buiten kunnen ze worden gesynchroniseerd met bijvoorbeeld uw alarm of verlichting. Een zeer interessant accessoire om uw huisbeveiliging nog wat te optimaliseren, of om energie te besparen door uw verlichting alleen op de juiste momenten aan te doen!
Deel
Page-Motion-Sensor-Featurette1

Hoe werkt het?

Bewegingsdetectoren zijn een uitbreiding van uw beveiligingssysteem. Hiermee kunt u uw alarm laten afgaan zodra er beweging wordt waargenomen in een kamer van uw huis, of op uw veranda. U ontvangt onmiddellijk een melding op uw smartphone of tablet. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de bewegingsdetectoren die u van plan bent te kopen van hetzelfde merk zijn als uw alarmsysteem, of ten minste compatibel zijn. Meestal is het vrij eenvoudig om uw alarmsysteem uit te breiden met verschillende detectoren naar gelang uw behoeften.

Waar kunnen ze voor gebruikt worden?

Bewegingsdetectoren kunnen een integraal onderdeel van uw beveiligingssysteem zijn, maar ze kunnen ook andere functies hebben, zoals het inschakelen van de aangesloten verlichting wanneer u een kamer binnengaat of wanneer u thuiskomt. Sommige bewegingsdetectoren kunnen zelfs detecteren of een kamer licht nodig heeft, afhankelijk van het huidige lichtniveau, of fungeren als camera. In het laatste geval kunnen ze u informeren als uw alarm afgaat, door u onmiddellijk beelden van de situatie te sturen via uw smartphone-app. Bovendien worden bewegingsdetectoren regelmatig vergezeld door sensoren die deuren en ramen openen. Deze zijn rechtstreeks verbonden met uw alarmsysteem en helpen het risico van inbraak in uw huis te beperken.

Page-Motion-Sensor-Featurette2

Waar moet u uw bewegingsdetectoren plaatsen?

Plaats ze op plaatsen met veel verkeer voor uw verlichting, en waar een kwaadwillend persoon waarschijnlijk doorheen zou lopen voor een alarmsysteem. Het heeft de voorkeur ze hoog in een hoek te plaatsen, zodat de detectoren een zo groot mogelijk detectieveld hebben. Het is uiteraard van essentieel belang om uw kamers met waardevolle spullen te beschermen. Alle gebieden waar indringers zich waarschijnlijk zullen bewegen, kunnen de moeite waard zijn om ze te beveiligen, maar het belangrijkste is de doorgangszones te beveiligen waar de persoon gedwongen wordt langs de bewegingsmelder te lopen. Sommige daarvan werken op batterijen, andere op het lichtnet. Het voordeel van de batterijgevoede optie is dat deze flexibeler is wat betreft plaatsing en beweging.

Als u huisdieren in huis hebt, moet u de detectoren ongeveer 1,5 meter boven de grond plaatsen om te voorkomen dat de sensoren reageren op de bewegingen van uw kat of hond en een vals alarm in het alarmsysteem veroorzaken. Er zijn ook detectoren die speciaal voor dit doel zijn ontworpen, of die met dit aspect rekening houden.

Verschillende soorten openingssensoren

Page-Motion-Sensor-FeatureList1.1

Deursensoren

Met deze sensoren kunt u alle mogelijke uitgangen van uw huis beveiligen. Zij bestaan uit twee elementen: een zender op het vaste deel van de deur en een magneet op het beweegbare deel van de deur. Wanneer de deur onverwacht opengaat, gaan de twee delen uit elkaar en sturen onmiddellijk een alarm naar het alarmsysteem, dat in werking wordt gesteld.

Page-Motion-Sensor-FeatureList1.2

Venstersensoren

Raamsensoren hebben dezelfde functie als deursensoren. Ze bieden maximale bescherming voor uw huis. Plaats sensoren in uw ramen om het risico op inbraak te beperken. Net als deursensoren hebben deze twee elementen: één op het vaste kozijn van het raam en één op het beweegbare deel.

Geüpdatet op 22 jun. 2022