Alles over DAB+ radio

Tegenwoordig wordt DAB+ extra in de kijker gezet! Maar wat is DAB+ radio precies? Lees hier alle informatie over DAB+ en ontdek ook de modellen met DAB+ die we aanraden.

Wat is DAB+ radio?
Radiotoestellen waarop je digitaal kan luisteren worden DAB+ radio’s genoemd. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. Met zo’n radio kan je alle bekende radiozenders gratis uit de lucht plukken, net zoals nu met FM. DAB+ is de opvolger van FM en heeft in sommige landen FM al helemaal vervangen.

Kan ik naar mijn favoriete radiostation luisteren?
Er zijn al 41 radiozenders digitaal te beluisteren. Waaronder alle grote radiozenders zoals: Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Nostalgie... Daarnaast zijn er ook themazenders die exclusief digitaal te beluisteren zijn.

 

Tijd om over te schakelen van FM? Ontdek de voordelen van DAB+ radio

1. Alle DAB+ radio’s kunnen ook FM ontvangen

Is je radio aan vervanging toe? Kies dan voor een radio met DAB+ en geniet van alle extra’s die DAB+ te bieden heeft. Alle DAB+ modellen kunnen sowieso óók nog FM ontvangen.

2. Digitale geluidskwaliteit en een sterk signaal

DAB+ zorgt voor een heldere klank en je luistert ruis- en storingsvrij naar al je favoriete zenders. De geluidskwaliteit wordt vergeleken met die van een cd en is beter dan die van FM.

3. Geen frequenties meer onthouden

Met DAB+ kan je makkelijk op alfabet jouw favoriete zender vinden op het displayscherm van de radio. Het is dus niet langer nodig om de uitzendfrequenties uit het hoofd te kennen.

4. Luister naar extra themazenders

Via DAB+ kan je naast alle klassieke FM-zenders ook nog extra themazenders ontvangen zoals Joe 70’s, Qmusic Non-stop, MNM Hits en nog vele anderen.

5. Ontvang extra informatie

Op het displayscherm krijg je onder andere extra informatie over het liedje en de artiest. De radio kan ook de weersverwachting of sportuitslagen tonen op het scherm.

6. Nog steeds gratis

Het DAB+ signaal zit gratis in de lucht zoals bij FM. Je hebt geen abonnementskosten, geen gedoe met registreren of inloggen of dataverbruik.

 

 

Thuis en in de auto

wekker  
Thuis

Het signaal van DAB+ is zo sterk dat je makkelijk overal in huis naar de radio kunt luisteren. Het signaal stoort niet met andere draadloze signalen waardoor je een ruisvrije geluidskwaliteit krijgt. Je ontvangt ook extra informatie zoals de naam van het liedje en de artiest. DAB+ radio's zijn al beschikbaar in vele kleuren en stijlen waardoor je makkelijk een passend model vindt voor bij jou thuis.

Ontdek alle DAB+ radio's
wekker  
In de auto

In nieuwe auto’s wordt een DAB+ ontvanger standaard ingebouwd. Als je geen DAB+ in de auto kan ontvangen, zijn er verschillende oplossingen te koop. Eenvoudig zelf te installeren of door een professional. Met DAB+ heb je niet alleen betere geluidskwaliteit in je auto, maar ontvang je ook handige meldingen. Zo kan je relevante reisinformatie, filemeldingen en de verwachte verkeersdrukte zien.

Ontdek alle DAB+ autoradio's

 

Stuur bericht
    • Krëfel NV - Steenstraat 44 - Industriezone 4 "T Sas", 1851 Humbeek, België
    • BTW BE 0400.673.544
    • Copyright 2022