Page-SmartHome-Banner-Mobile
   Page-SmartHome-Banner-Desktop
   Page-SmartHome-Banner-Desktop

   Smarthome: maak je huis slim

   Technologie is meer en meer aanwezig in ons dagelijkse leven. Nu zijn we reeds verbonden met de mensen om ons heen via onze smartphone of onze laptop. Bijna dagelijks komen er nog meer nieuwigheden bij die ons in staat stellen om op ieder moment van de dag, ongeacht waar we zijn, steeds op de hoogte te zijn van alles wat er in onze directe omgeving gebeurt dankzij het smarthome ecosysteem.
   Deel
   Page-SmartHome-Featurette1

   Hoe begin je aan een smart home?

   De mogelijkheden van een slimme thuis zijn praktisch onbeperkt, maar daardoor geraak je soms ook het overzicht kwijt van hoe hieraan te beginnen. Zonder al te grote investeringen te moeten doen, kan je reeds een eerste stap zetten richting een connected thuis. Het startpunt is de vraag van welke spraakassistent je wil gebruik maken om er al je toekomstige smart home producten op te willen aansluiten en te bedienen.

   Zonder al meteen drastische veranderingen door te voeren, kan je bijvoorbeeld alvast beginnen met de gezelligheid van je thuis te verhogen aan de hand van slimme verlichting. Een kleine stap in een verbeterde beveliging van je thuis kan zijn door een slimme deurbel, een bewakingscamera of een alarmsysteem te installeren. Je kan aan de hand van je spraakassistent al deze toestellen op elkaar afstemmen. Hierbij heb je de keuze uit de Google Assistant, Alexa of Apple Homekit.

   Page-SmartHome-Featurette2

   Een warme omgeving

   Maak van iedere leefruimte in je huis een warme, gezellige ruimte met de juiste smart home producten. Dankzij een slimme thermostaat kan je je thuis op de ideale temperatuur brengen tegen dat je bijvoorbeeld thuis komt van je werk of school. Geen onnodige energieverspilling meer aangezien de slimme thermostaat enkel doet wat jij ervan nodig hebt. Ook dankzij de slimme verlichting, kan je jouw woonkamer aanpassen naar de stemming waarin jij je voelt op ieder moment van de dag met behulp van een afstandsbediening of nog makkelijker, via de app op je smartphone of tablet.

   Met de verschillende bijhorende accessoires, maak je het gebruik van al je smart home producten nog eenvoudiger. Vergeet daarbij niet de nodige batterijen of stopcontacten, al dan niet connected, voor een vlotte werking van al je slimme apparaten.

   Page-SmartHome-Featurette3

   Slimme afleiding

   De tijd waarin je TV kon kijken op slechts een handvol zenders ligt gelukkig al ruime tijd achter ons. Films of je favoriete series bingen op Netflix, al dan niet grappige video’s op YouTube kijken of een gemiste aflevering van je favorite programma op een later tijdstip opnieuw bekijken, met een smart TV is dit maar een greep uit wat je er allemaal mee kan doen. Verbind eenvoudig je smartphone of tablet met je smart TV en haal samen met je familie of vrienden herinneringen op aan leuke tijden, maar dan op een groot scherm. Ook voor je favoriete apps is er ruimte op je smart TV; kortom, de mogelijkheden van een smart TV zijn bijna onuitputbaar.

   Ontdek naast de smart TV ook de media streamers. Door deze met je computer, TV of geluidsinstallatie te koppelen, stream je snel en eenvoudig de beste films en series op je TV via je wi-fi netwerk of via een Bluetooth verbinding.

   Page-SmartHome-Featurette4

   Slim veilig thuis zijn

   Beveilig je huis om jezelf, je dierbaren en al je bezittingen te beschermen. Rust jezelf uit met slimme apparaten die speciaal bedoeld zijn voor de beveiliging van jouw thuis, zoals bewakingscamera's, een alarmsysteem, een slimme deurbel of een slim deurslot, zodat je altijd op de hoogte blijft van eventuele problemen in en rondom je huis via een melding op je smartphone of tablet-app. Verbind ieder apparaat met elkaar om één groot ecosysteem te maken en beheer je hele beveiligingssysteem eenvoudig en in een handomdraai!

   Uiteraard zijn er ter beveiliging van je thuis heel veel uitbreidingen en accessoires beschikbaar! Zo kan je bijvoorbeeld bewegingsdetectoren of deur- en raamsensoren toevoegen aan je smarthome om de veiligheid in en rond je huis nog te verbeteren, of sirenes installeren om je te waarschuwen voor gevaar, waar je ook bent, ook extra bewakingscamera's installeren om in real time te zien wat er in of rond je huis allemaal gebeurt, zelfs wanneer je net even niet thuis bent!

   Page-SmartHome-Featurette5

   Een slim en eenvoudiger huishouden

   Ontdek onze espressomachines die je kan bedienen met een app op je smartphone, of nog onze slimme koelkasten, zodat je nooit meer zonder je favoriete eten komt te zitten! Ze zijn allemaal uitgerust met veel maar ook handige functies die je dagelijkse taken vergemakkelijken en versnellen! Via een app op je smartphone of tablet kan je de temperatuur van je koelkast in real time opzoeken en aanpassen indien gewenst. Je kan je boodschappenlijstje van je koelkast naar de app sturen. Sommige slimme koelkasten zijn zelfs voorzien van een camera, zodat je tijdens het boodschappen doen een blik kan werpen op je koelkast.

   Buiten dagdagelijkse zaken uit je keuken, reiken de smart home mogelijkheden ook daarbuiten. Terwijl jouw robotstofzuiger je huis stofzuigt, verlies je geen tijd meer maar kan je gelijk andere taken uitvoeren of nog beter misschien, gewoon even uitrusten! Slimme huishoudapparaten zoals een slimme wasmachine of droogtrommel maken je het leven niet enkel gemakkelijker maar ook efficiënter. Start je wasmachine vanaf de app op je smartphone, kijk of het wasprogramma bijna klaar is of programmeer het zo dat de was klaar maar nog net niet opgeplooid ligt wanneer je thuis komt van bijvoorbeeld je werk.

   Page-SmartHome-Featurette6

   Slimmer en gezonder leven

   Maak gebruik van slimme toestellen om ook je gezondheid te onderhouden. Verfris je woonkamers in je huis met een slimme luchtreiniger, bedien hem overal waar je ook bent in huis via de app op je smartphone. Gebruik de app om hem aan te zetten wanneer je weggaat of bijna weer thuis bent en het misschien wel even nodig kan, of zet hem op automatische modus zodat hij bepaalt wanneer de lucht moet worden verfrist aan de hand van de vele sensoren in een slimme luchtreiniger.

   Verbeter je poetsgewoontes met een elektrische tandenborstel, maar niet je jaarlijks bezoek aan de tandarts! Dankzij de Bluetooth-verbinding en de app op je smartphone kan je verschillende, nuttige statistieken bijhouden: hoe lang je jouw tanden poetst, hoe vaak je ze poetst, en nog zoveel meer. Je poetst met andere woorden efficiënter en beter je tanden dankzij realtime meldingen op de app.

   Bij gezonder leven kan ook een slimme weegschaal te pas komen! Synchroniseer al je lichaamsgegevens (gewicht, BMI, lichaamsvet, waterpercentage, botmassa en spiermassa) met behulp van een app op je smartphone, zodat je jouw vooruitgang op de voet kan volgen.

   Geüpdatet op 05 dec. 2022