Dyson

Dyson

Net als iedereen raken wij gefrustreerd door producten die niet goed werken. Als ontwerpers doen we daar vervolgens iets aan. Bij ons draait het allemaal om inventiviteit en verbetering. James Dyson - uitvinder

Het verhaal van Dyson

In 1978 raakte James Dyson gefrustreerd door de afnemende prestatie van zijn stofzuiger. Hij haalde de machine uit elkaar en ontdekte dat de zak verstopt raakte met stof, waardoor de zuigkracht verminderde. Hij had kort daarvoor een industriële cycloontoren voor zijn bedrijf gebouwd waarin lucht en verfdeeltjes werden gescheiden op basis van centrifugaalkrachten. Zou datzelfde principe ook in een stofzuiger kunnen werken? Hij ging aan de slag. 5 jaar en 5127 prototypes later had hij 's werelds eerste zakloze stofzuiger uitgevonden.

Dyson nu

Er zijn inmiddels Dyson stofzuigers te vinden in meer dan 65 landen wereldwijd. Van één man en zijn ene idee is Dyson uitgegroeid tot een internationaal technologiebedrijf met meer dan 1000 ingenieurs. Dyson staat echter niet stil. De kern van de onderneming wordt gevormd door een almaar groeiend team van ingenieurs en wetenschappers. Meer ideeën. Meer inventiviteit.

Voortdurende ontwikkeling

Ingenieurs van Dyson werken constant aan de ontwikkeling van nieuwe Dyson machines of aan verbetering van bestaande machines. Iedere Dyson ingenieur is een expert op zijn of haar vakgebied: van vloeistofdynamica, robotica, geluidsleer, elektronica tot microbiologie - om er maar enkele te noemen. Samen zorgen ze ervoor dat de machines van Dyson beter presteren dan andere en bovendien lang meegaan.

 

Ontdek de laatste ontwikkelingen van Dyson

 

Dyson steelstofzuigers

Steelstofzuigers zijn Dyson's grootste troef. De Dyson steelstofzuigers zijn voornamelijk te herkennen aan hun futuristisch model met een groot kleurenaanbod. Bij het laatste model, de V11, is de zuigkracht vergelijkbaar met dat van een gewone sledestofzuiger en staat efficiëntie bovenaan als prioriteit. Ontdek hier alle verschillende types steelstofzuigers met hun eigen kenmerken!

Dyson Luchtbehandeling

Dyson kwam enkele jaren geleden ook in de categorie klimaatbeheersing terecht met heel vernieuwende modellen en systemen. Luchtbevochtigers, luchtreinigers en ventilatoren worden ontwikkeld met elk hun eigen specifiek doeleinde maar elk ook met het herkenbaar Dyson design. Ontdek hier al onze modellen!

Haarverzorging

Om te helpen beschermen tegen hitteschade is de haarverzorging opnieuw uitgevonden door Dyson. Ontdek stijltangen en föhns om je haar te krullen, te golven, glad te strijken en te drogen zonder extreme hitte. Dyson toestellen zijn ontworpen voor verschillende haartypes.

Sledestofzuigers

De enige stofzuiger zonder filters die gewassen of vervangen moeten worden. - 35 cyclonen vangen microscopisch vuil en stof op waardoor andere stofzuigers verstopt kunnen raken.

 

Video's

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image